«Η ευθύνη φέρει εμένα!»

Οταν στο διάγγελμα της χασούρας πετάς μια απίθανη ελληνικούρα, δικαιώνεις όσες και όσους σε μαύρισαν

Must Read

Ο Κώστας Μπακογιάννης διατάχθηκε από τους Αθηναίους να κάνει έναν πολύ Μεγάλο Περίπατο, να πάει μέχρι τη γωνία των απερχομένων δημάρχων και να τους πει αν έρχονται. Κάτι τέτοιο έγινε την Κυριακή του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η τετραετία του κρίθηκε και το αποτέλεσμα της κρίσης δεν φάνηκε να πολυαρέσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Αρεσε όμως στους εκλογείς, που, ανεξαρτήτων κομματικής και παραταξιακής προέλευσης, συστρατεύθηκαν για να στείλουν τον γόνο να βρει καμιά κανονική δουλειά (ή μια άλλη του Δημοσίου, όπως ισχύει εδώ και δεκαετίες για το σόι του).

Πάντως, κάτι που πέρασε σχετικά απαρατήρητο από τους ευφυείς και ανεξάρτητους (μη γελάτε!) τηλεοπτικούς σταθμούς και από τα σοβαρά συστημικά μέσα (μην καγχάζετε!) είναι το πυρότουβλο που εκτόξευσε ο ηττηθείς στο διάγγελμα της χασούρας. «Η ευθύνη του αποτελέσματος φέρει αποκλειστικά εμένα» είπε ο Μπακογιάννης κι έστειλε δυο πούλμαν με φιλολόγους στον ψυχίατρο για να τους συνταγογραφήσει ηρεμιστικά. Η ευθύνη, άραγε, είναι λιμενεργάτης, βαστάζος, αχθοφόρος και φέρει τον Μπακογιάννη ή ο Μπακογιάννης φέρει την ευθύνη;

Ακόμα και μετά από δεκαετίες ενασχόλησης με τα κοινά η σχέση του ανδρός με τον ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα μας είναι κάκιστη. Μόνο ορθοπολιτικά κλισέ γνωρίζει να επαναλαμβάνει κι αυτά φαίνεται να μην τα κατέχει και τόσο πολύ, δεν είναι πλήρως αφομοιωμένα. Εβαλε φοίνικες στην Πανεπιστημίου, τσίγκινες ζαρντινιέρες με φυτά που ξεράθηκαν, άλλαξε τα φώτα στη λεωφόρο Βασιλίσσης Ολγας, κότσαρε ένα κακόσχημο σκιάχτρο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου (που λένε ότι μοιάζει με τη Μαρία Κάλλας, αλλά δεν…), όλα ρόιδο, όλα μπάχαλο.

Τώρα που θα έχει χρόνο, ας ανοίξει κάνα βιβλίο της προκοπής (ξεκινώντας με Ιλιάδα, Οδύσσεια και Αγία Γραφή) και ας ακονίζει λίγο τα ελληνικά του. Με οτιδήποτε κι αν ασχοληθεί στο μέλλον, η γλώσσα μας θα του χρειαστεί.

ΥΓ.: Είναι συγκινητική η προσπάθεια διαφόρων ΜΜΕ να διορθώσουν εκ των υστέρων το μπακογιάννειο λάθος, αλλάζοντας την πρόταση σε «Η ευθύνη της ήττας βαρύνει αποκλειστικά εμένα» (βλ. εικόνα).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λεβέντης 87χρονος χόρεψε ζεϊμπέκικο και έριχνε χαρτονομίσματα στον βιολιτζή

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο λεβέντης κυρ Αντώνης στην Τήνο που την Κυριακή του Πάσχα τα «έδωσε όλα»!Στο γλέντι που...

More Articles Like This