Ας βάλουμε ένα τέλος

Η ιστορία της λαθρομετανάστευσης έχει πια κουράσει τον κόσμο. Οι ορολογίες που πολύ φορέθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες περί σεβασμού στο διαφορετικό, αλληλεγγύης, ρατσισμού και ισλαμοφοβίας προκαλούν πλέον θυμηδία

Must Read

Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Γαλλία και Βρυξέλλες και υπό τη σκιά των γεγονότων στο Ισραήλ οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θορυβήθηκαν. Ξάφνου αντιλήφθηκαν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο όμορφα όσο τα φαντάζονταν όταν πίεσαν όλες τις χώρες να εγκαταστήσουν εκατομμύρια ισλαμιστών στα εδάφη τους, όταν αποφάσισαν ότι θα νομιμοποιούν την παρανομία. Ισως να αντιλήφθηκαν ότι τελικά οι πολίτες δεν είναι ισλαμοφοβικοί, επειδή θέλουν τα κεφάλια τους στη θέση τους και όχι στο πάτωμα, δεν είναι φασίστες, επειδή δεν επιθυμούν να ζουν με τα προβλήματα που μεταφέρουν όλοι αυτοί οι πληθυσμοί που διασχίζουν παράνομα σύνορα.

Ωστόσο είναι κάπως αργοί στις αντιδράσεις τους. Πρέπει να σκοτωθούν πολλοί άνθρωποι για να προβληματιστεί η Φον Ντερ Λάιεν και για να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο η Johansson. Δεν υπάρχει όμως χρόνος πλέον για περαιτέρω σκέψεις. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι ευρωπαϊκές πολιτικές που ευνόησαν τη λαθρομετανάστευση, την παραβίαση των συνόρων, τη νομιμοποίηση παράνομων, την τρομοκρατία είναι εκτός τόπου και χρόνου και πρέπει να αλλάξουν. Αυτά τα χαζοχαρούμενα περί ανοιχτών κέντρων κράτησης, περί μη φυλάκισης λαθρομεταναστών, περί διασώσεων εκατοντάδων καθημερινώς, περί μη απελάσεων, περί ίσων δικαιωμάτων με τους πολίτες, περί επιδομάτων, περί δωρεάν στέγης και άλλων παροχών πρέπει να τελειώσουν. Το συντομότερο δυνατόν. Γιατί λειτουργούν ως κράχτης.

Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα σωρό επιτήδειοι έγιναν πάμπλουτοι είτε διαμορφώνοντας δικά τους δίκτυα διακίνησης είτε φτιάχνοντας «φιλάνθρωπες» ΜΚΟ που με το αζημίωτο λειτουργούν κατά της κοινωνίας κάθε Κράτους. Αυτά τα δισεκατομμύρια ευρώ που διακινήθηκαν για πάνω από μία δεκαετία στην Ευρώπη «τύφλωσαν» προφανώς τους υπευθύνους και δεν έβλεπαν τι πραγματικά γινόταν τόσα χρόνια. Δεν έβλεπαν ότι φτιάχνονταν ισλαμικοί πυρήνες εντός της Ευρώπης έτοιμοι για όλα. Οτι τα Κράτη έχαναν εδάφη τους χωρίς πόλεμο. Οτι η ευρωπαϊκή κοινωνία διαλυόταν λόγω της άλωσης που είχε υποστεί από κουλτούρες τριτοκοσμικές και ασύμβατες με τον πολιτισμό μας και τις αξίες μας. Οτι η ευρωπαϊκή οικονομία βούλιαζε, γιατί έπρεπε να στηρίξει εκατομμύρια πληθυσμών που δεν προσέφεραν τίποτα στις χώρες που τους φιλοξενούσαν.

Η ιστορία της λαθρομετανάστευσης έχει πια κουράσει τον κόσμο. Οι ορολογίες που πολύ φορέθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες περί σεβασμού στο διαφορετικό, αλληλεγγύης, ρατσισμού και ισλαμοφοβίας προκαλούν πλέον θυμηδία, όταν δεν προκαλούν οργή. Ηρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στη λαθρομετανάστευση και τον εποικισμό.

*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Καλή θέληση» με… αγκάθια: Η «ακτινογραφία» της πρώτης επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια

Όταν ο Σι Τζινπίνγκ βρέθηκε στην Ιταλία για κρατική επίσκεψη το 2019, του έγινε μια πλούσια υποδοχή, με ιδιωτικές...

More Articles Like This