Λαθρομετανάστευση

Must Read

Η χώρα ασφυκτιά κάτω από την πίεση που δημιουργεί η αθρόα εισροή λαθρομεταναστών και η εγκατάστασή τους σε όλη την επικράτεια.

  • Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Οι Έλληνες δεν φαίνονται καθόλου διατεθειμένοι να επιδείξουν οποιαδήποτε «αλληλεγγύη» με τους όρους που θέτουν η κυβέρνηση και οι διάφοροι υπερεθνικοί οργανισμοί και ΜΚΟ που φαίνεται επίσης να κυβερνούν. Να πληρώνουν δηλαδή παράνομα εισελθόντες στη χώρα, προκειμένου να κάνουν τις διακοπές τους σε διάφορα ξενοδοχεία πολυτελείας, να διαμένουν σε διαμερίσματα στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας, να τρώνε, να πίνουν, να κοιμούνται τζάμπα και γενικώς να ζουν εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Οι ισχυρισμοί ότι τα χρήματα που διατίθενται για το ευ ζην των λαθρομεταναστών προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση καταπέφτουν, καθώς συνεχώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ένα μεγάλο κομμάτι του Προϋπολογισμού, των φόρων μας δηλαδή, πηγαίνει στη διασφάλιση της καλοζωίας των λαθρομεταναστών, η πλειοψηφία των οποίων δεν φαίνεται διατεθειμένη να δουλέψει.

Το γεγονός ότι ποτέ δεν έχουν εμφανιστεί στοιχεία με τον πραγματικό τους αριθμό στην Ελλάδα και με το ποσοστό του πληθυσμού τους το οποίο εργάζεται νομίμως θα έπρεπε να προβληματίζει. Φυσικά και δεν πρόκειται ποτέ να ανακοινώσουν επισήμως πόσοι από αυτούς που απολαμβάνουν την ελληνική φιλοξενία εργάζονται και συμβάλλουν στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, διότι το επιχείρημα περί διάσωσης του Ασφαλιστικού από τη λαθρομετανάστευση θα καταπέσει επίσης.

Όσοι έχουμε την τύχη να τους έχουμε γείτονες έχουμε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι οι ένοικοι των πληρωμένων διαμερισμάτων και οι λαμβάνοντες επιδόματα δεν εργάζονται. Και το έχουμε διαπιστώσει γιατί έχουν κάνει τη νύχτα μέρα. Κοινώς, ξυπνάνε στις 2 και οργιάζουν έως τα ξημερώματα, κρατώντας άγρυπνες ολόκληρες γειτονιές. Χιλιάδες άεργοι παρεμβάλλονται μέσα σε κοινότητες εργαζομένων και τις τινάζουν στον αέρα ποικιλοτρόπως, ενώ η κυβέρνηση, «εθνική» και υπερεθνική, μας ταΐζει σανό ότι όλοι αυτοί θα λύσουν το Ασφαλιστικό και θα αναπτύξουν τη χώρα.

Προσωπικά πρώτη φορά ακούω να βοηθάς μια οικονομία έχοντας μπει σε μια χώρα παράνομα και ζώντας ξαπλωμένος, περιφερόμενος, με το κινητό, με τους αμανέδες, με τους ναργιλέδες και με επιδόματα. Για πόσο καιρό ακόμη νομίζουν ότι ο κόσμος θα ανέχεται να πληρώνει αυτή την κατάσταση; Για πόσο καιρό θα ανέχεται ο κάθε εργαζόμενος να πληρώνει υπέρογκους φόρους και εισφορές αλληλεγγύης για το ευ ζην ανθρώπων που έχουν μπει παράνομα στη χώρα;

Τα δήθεν κλειστά κέντρα κράτησης είναι σαν να δίνεις ασπιρίνη σε καρκινοπαθή. Αν δεν γίνει πολύ πιο αυστηρή η πολιτική στο θέμα αυτό, η χώρα έως το τέλος του χρόνου θα μιλάει αραβικά και άλλες πενήντα διαλέκτους της Αφρικής και της Ασίας. Ο Ελληνισμός αφανίζεται με την ταχύτητα του φωτός. Αυτό θέλουν οι κυβερνώντες;

*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne

Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτή η Ρεάλ δεν… παίζεται – Απέκλεισε στα πέναλτι την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ Σίτι και πάει ημιτελικά με αντίπαλο την Μπάγερν

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το «κλειδί» για να ανοίξει την πόρτα των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα ματς...

More Articles Like This