Προσεχώς στο Δελφινάριο

Ο χώρος της επιθεώρησης είναι αθάνατος. Ακόμα κι όταν αποτυγχάνει στα θέατρα διασώζεται στην πολιτική

Must Read

Είμεθα υπερήφανοι. Διατί να το κρύψομεν, άλλωστε; Πολλές από τις πολιτικές μαντεψιές μας επαληθεύονται σε μεγάλο βαθμό. Μεγάλο στοίχημα του «Περί Πωλητικής» ήταν η πρόβλεψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μαζί με τον Τάιλερ Μακμπέθ και τον σκυλάκο τους θα κατόρθωναν να διαλύσουν συμπούρμπουλο τον κυρίαρχο φορέα της άκρας Αριστεράς.
Η στήλη, άμα τη εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, έπλεξε τον ύμνο του νέου αρχηγού (στο φύλλο της 25ης Σεπτεμβρίου 2023) σημειώνοντας: «Μαζί με τον Τσίπρα καταφέρνει έναν άθλο που δεν θα μπορούσαν να τον διανοηθούν ούτε οι μαχητές των εθνικών οργανώσεων κατά τα έτη 1944-1949: διαλύει, ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ, την ελληνόφωνη άκρα Αριστερά». Αυτός είναι ένας άθλος που, ομολογουμένως, δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί εύκολα.

Ο χώρος της Δεξιάς, της άκρας Δεξιάς, οι παραδοσιοκράτες, οι εθνικιστές, οι μετριοπαθείς συντηρητικοί, οι εν Ελλάδι τραμπικοί, λεπενιστές και ορμπανίζοντες, οι εν εξάλλω ευρισκόμενοι δεξιίζοντες, οι βασιλόφρονες, ακόμα και οι φιλελεύθεροι – νεοφιλελεύθεροι κουλόφρονες θα ήθελαν να δουν να διασύρεται ένας χώρος, όπως αυτός της άκρας Αριστεράς. Πέρα από τη μη λειτουργικότητα και το παράλογον των ακροαριστερών ιδεών, που πωλούνται χονδρική και λιανική σε εύπιστους αδαείς, σε οικομανιακούς αντισπισιστές, σε ορθοπολιτικούς, σε καλοπροαίρετους απολιτίκ ή σε ντιπ καταντίπ βαρεμένους, υπήρχε κι αυτός ο αφόρητος σνομπισμός της «ανωτερότητος» της ροζ Αριστεράς. Τίποτε απ’ όσα προτείνουν δεν εφαρμόζεται, οι θεωρίες τους έχουν καταρριφθεί από την ίδια την πραγματικότητα και, παρά ταύτα, όλους τους πολιτικούς και ιδεολογικούς αντιπάλους τους τούς αντιμετωπίζουν σαν γραφικούς, σαν παρακατιανούς (πλην του απολιθωμένου ΚΚΕ, που παίζει τον ρόλο του άκαμπτου, πλην συμπαθούς και σοφού, «παππού»).

Τώρα, που ο Κασσελάκης μπούκαρε στο κόμμα, αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς σαν ταύρος εν υαλοπωλείω, καγχάζουν όλοι οι απέναντι.

Πάντως, πέρα από τα χωρατά και την επιπλέον μία επιβεβαίωση της στήλης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει νούμερο σε επιθεώρηση (βλ. στιγμιότυπο από τη χθεσινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, όπου το εκφράζει με ανησυχία ο διαγραφείς Πάνος Σκουρλέτης), αιωρείται και κάτι άλλο στην ατμόσφαιρα. Στο «Περί Πωλητικής» της 25ης Σεπτεμβρίου 2023 διατυπωνόταν η εκτίμηση ότι ο Κασσελάκης μπορεί να πρωθυπουργεύσει: «Ο,τι κι αν γίνει στις ήδη προβληματικές σχέσεις του με τον ακροαριστερό, εξαρχειακό και ταβλαδοριανό ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει τόση ογκώδη άγνοια της ελληνικής γλώσσης ώστε είμεθα σχεδόν βέβαιοι ότι θα γίνει πρωθυπουργός!».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναστάσιμη προετοιμασία

Η Μεγάλη Εβδομάδα που θα διανύσουμε είναι πάντα επίκαιρη. Οσα έγιναν πριν από περίπου δύο χιλιετίες αποτυπώνουν, σε συμπυκνωμένη...

More Articles Like This