Παρένθετο δουλεμπόριο

Γυναίκες νοικιάζουν το σώμα τους για να τεκνοποιήσουν άλλοι. Αυτό δεν είναι μια πράξη εκποίησης σάρκας και ψυχής;

Must Read

Κάθε τόσο ακούμε ότι ο τάδε και ο δείνα διάσημος και διάσημη απέκτησαν παιδί ή παιδιά μέσω «παρένθετης» μητέρας. Μαθαίνουμε κάτι τέτοιο και τείνουμε να το θεωρούμε φυσιολογικό. Δηλαδή βρέθηκε άνθρωπος που έλαβε αμοιβή (μια και κάτι τέτοιο ουδείς το πράττει άνευ υλικού αντιτίμου), «φιλοξένησε» επί εννέα μήνες στα σπλάχνα της ένα παιδί και, μόλις γεννήθηκε, το παρέδωσε σ’ αυτούς που την πλήρωσαν. Πριν από λίγα χρόνια μια δοσοληψία αυτού του είδους θα αποκαλείτο εμπόριο βρεφών.

Τώρα της έχει δοθεί ο ευφημισμός «παρένθετη μητρότητα». Δηλαδή η μαμά είναι άλλη, αλλά εκείνη που δέχεται να «φυτευτεί» εντός της ξένο γονιμοποιημένο ωάριο είναι ένα πρόσωπο χωρίς σημασία για το παιδί. Λες και οι μήτρες των γυναικών είναι πάρκινγκ ωαρίων, τα οποία σταθμεύουν για εννέα μήνες κι έρχεται η ιδιοκτήτρια (ή ο ιδιοκτήτης) και τα παίρνει. Λες και το «υπό κατασκευή» βρέφος δεν έρχεται σε βαθιά, ουσιώδη επαφή με την παρένθετη μητέρα του.

Είναι στ’ αλήθεια υποτιμητικές για το ανθρώπινο είδος αυτή η διαδικασία και η αντιμετώπιση της ύψιστης και ιερής αποστολής της μητρότητας σαν είδος προς αγορά και πώληση. Και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον διχασμό, την ανασφάλεια, τις απορίες και το σοκ που θα προκαλέσει σε έναν άνθρωπο η πληροφορία ότι η κατά νόμον μητέρα του είναι η Α και εκείνη που τον κυοφορούσε είναι η Β. Επίσης, ουδείς ασχολείται με το πόσο άσχημα μπορεί να νιώσει μια γυναίκα, που για διάφορους λόγους συμμετέχει σ’ αυτή την υπόθεση νοικιάζοντας το σώμα της και παραδίδοντας το σπλάχνο της σε ξένους.
Είναι δυνατόν μια κοινωνία, η οποία υποτίθεται ότι έχει ευαισθησίες, να επιτρέπει το εμπόριο βρεφών, ακόμα κι αν αυτό το έχει κουκουλώσει με το περιτύλιγμα μιας εύηχης φράσης όπως «παρένθετη μητρότητα»;

Είναι δυνατόν η Εκκλησία να μην επαναφέρει κάθε τόσο αυτό το μείζον ηθικό ζήτημα, απαιτώντας την απαγόρευση της παρένθετης μητρότητας, η οποία τείνει να γίνει μόδα;
Φυσικά, δεν γίνεται λόγος για τη στάση που τηρούν οι ψυχοπονιάρικες ΜΚΟ, που με πολλά καταγίνονται, αλλά λησμονούν να ασχοληθούν με τα βασικά.

Ντροπή…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δίωξη για ανθρωποκτονία στους γονείς του βρέφους στην Βραυρώνα – Την Τρίτη η απολογία τους

Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού άσκησε το Σάββατο σε βάρος των γονέων του νεκρού βρέφους στην Βραυρώνα...

More Articles Like This