Ο εξευγενισμός της Αριστεράς

Το προϊόν θέλει νέο περιτύλιγμα. Φαντεζί. Αλλωστε, το περιεχόμενο είναι αδιάφορο

Must Read

Η εμφάνιση του κ. Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έναν νέο αέρα στην Αριστερά. Καλοντυμένος, περιποιημένος, με τρόπους, καθαρό πρόσωπο και στιλ, με εξαιρετικά αγγλικά, είναι το ακριβώς αντίθετο από το στερεότυπο του συριζαίου και γενικώς του αριστερού ως σήμερα. Ενα στερεότυπο που θέλει τους προσκείμενους στον χώρο ατημέλητους, κακόγουστους και άξεστους. Ο κ. Κασσελάκης δεν αποπνέει τη μιζέρια της Αριστεράς, δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση με την εργατική τάξη και τους αδυνάμους, τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπεί η Αριστερά. Είναι αστός εξ Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, που ήρθε να σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από την κατρακύλα του. Πώς θα τον σώσει; Οπως φαίνεται, διά του εξευγενισμού. Ηδη ο βαθύς πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που έχει χύσει ιδρώτα σε αφισοκολλήσεις και διαδηλώσεις, αντιδρά στη νέα ηγεσία, διότι, όπως είναι φυσικό, δεν τον εκφράζει ο κ. Κασσελάκης.

Ο νέος αρχηγός ήρθε ουρανοκατέβατος, γύρισε πέντε βιντεοκλίπ με ωραία φωτογραφία, καλό σενάριο και ακόμη πιο καλό σκηνοθέτη, και πήρε την αρχηγία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα από τα χέρια αυτών που είχαν χτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς να λέει τίποτα ιδιαίτερο πέρα από κοινοτοπίες, χωρίς κάποια στιβαρή ιδεολογική συγκρότηση, όντας απών από τους αγώνες της Αριστεράς, μέσα σε λίγες εβδομάδες και χάρη στην υπερβολική προβολή που είχε κατάφερε να γίνει αρχηγός του εν λόγω κόμματος. Υποθέτω πως, για να καταφέρει να πάρει τελικά την αρχηγία νεόφερτος ζεν πρεμιέ, το κόμμα στερείτο στιβαρών βάσεων και σοβαρότητας.

Με το πέρας των διαδικασιών ξεκίνησε το πάρτι. Αντί να διαβάζουμε τις θέσεις της αντιπολίτευσης σε σειρά θεμάτων εδώ και καιρό, μαθαίνουμε τα πάντα για τη ζωή του κ. Κασσελάκη, για τον άντρα του, τον σκύλο του, την πεθερά του και τον γάμο του. Δεν μιλάμε για πολιτικό πρόσωπο, αλλά για τηλεοπτικό σταρ. Λογικό να ενοχλήθηκαν πολλά στελέχη. Ακόμη πιο λογικό να ξεκινήσει ο κ. Κασσελάκης τις εκκαθαρίσεις. Γι’ αυτό ήρθε, άλλωστε. Για να εξευγενίσει την Αριστερά, να ξεφορτωθεί ό,τι παραπέμπει σε μιζέρια, κακογουστιά, ξύλινο λόγο και να δώσει έναν τόνο πιο μοντέρνο, πιο ελαφρύ, πιο σικ. Βαρέθηκε ο κόσμος τους ινστρούχτορες της Αριστεράς. Το προϊόν θέλει νέο περιτύλιγμα. Φαντεζί. Το περιεχόμενο είναι αδιάφορο. Αλλωστε, όπως φαίνεται, ελάχιστες διαφορές έχει από το αντίπαλο στρατόπεδο. Σαν να είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

*Διδάκτωρ Διδακτικολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ξανά στο δικαστήριο για σεξουαλικά εγκλήματα

Μία υπόθεση με πολλά επεισόδια! Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν θα δικαστεί ξανά στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο...

More Articles Like This