Άδωνις Γεωργιάδης για Δ. Μακεδονία: Από το Ελληνικό θα ωχριά μπροστά στην περιοχή, στη μεταφορά ανέργων στην Κρήτη για συγκομιδή προϊόντων

Must Read

Η σπουδή για την απολιγνιτοποίηση της χώρας μας πέρα από βιαστική ήταν άστοχη και επιζήμια για την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας μας και τις θέσεις εργασίας στη Δυτική Μακεδονία.

Του Μπάμπη Παπασπύρου*

Διαβάστε το ιστορικό…

8/2/2020
Γεωργιάδης: Το Ελληνικό ωχριά μπροστά στο επενδυτικό σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν ευλογία και κατάρα για την δυτική Μακεδονία γιατί από την μια πλευρά έδωσε υψηλά εισοδήματα και από την άλλη δημιούργησε μονοκαλλιέργεια στην οικονομία. «Εάν αφαιρεθεί ο λιγνίτης από το τοπικό ΑΕΠ η περιοχή γίνεται μια από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης» σημείωσε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε «dημιουργούμε ένα περιβάλλον και μια ευκαιρία μοναδική στην ελληνική ιστορία για την δυτική Μακεδονία και την Μεγαλόπολη» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε ότι «η μεταμόρφωση της περιοχής είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ελληνικό θα ωχριά μπροστά σε αυτό που πάμε να κάνουμε στην περιοχή» κατέληξε..

8 Σεπ. 2022 Κοζάνη

«Και τα χρήματα για την απολιγνιτοποίηση πήραμε και τα υψηλά ποσοστά απολιγνιτοποίησης πήραμε κι η απολιγνιτοποίηση δεν έχει γίνει αφού αυξάνεται η χρήση του λιγνίτη. Άρα λοιπόν στην πραγματικότητα για την Δ. Μακεδονία τίποτα δε θα μπορούσε να πάει καλύτερα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής συνέντευξης τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κοζάνης ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

  Άδωνις Γεωργιάδης Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 στο Καρλόβασι

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το υπουργείο ξεκινάει «ένα ωραίο πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς ανέργων από τη Δυτική Μακεδονία στην Κρήτη για την συγκομιδή εκεί των προϊόντων της γης τον μήνα Οκτώβριο Νοέμβριο με πληρωμή από τη ΔΥΠΑ μεταφοράς και διαμονής του προσωπικού και έχουμε πολύ μεγάλα και γιγαντιαία προγράμματα και από το ταμείο ανάκαμψης και από το νέο ΕΣΠΑ για την κατάρτιση των εργαζομένων. Στο τέλος, σκοπός μας είναι η ανεργία να πέσει πολύ, κατά 10% και οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν πολύ υψηλότερα εισοδήματα».

Υ.Γ

Η σπουδή για την απολιγνιτοποίηση της χώρας μας πέρα από βιαστική ήταν άστοχη και επιζήμια για την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας μας. Η απόφαση ήταν βιαστική γιατί άλλες χώρες όπως π.χ η Γερμανία πριν ένα χρόνο άνοιξαν καινούργια λιγνιτική μονάδα… Η στρατηγική ήταν και ρηχή, χωρίς προβλεψιμότητα & ύπαρξη εναλλακτικής λύσης. Η κατάσταση επιδεινώθηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, μιας και πέραν των άλλων εκτόξευσε την ανεργία στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Και καταλήξαμε στο…

Από το Ελληνικό θα ωχριά μπροστά στην περιοχή, στη μεταφορά ανέργων στην Κρήτη για συγκομιδή προϊόντων

* Ταξίαρχος εν αποστρατεία Μηχανικός ΣΜΑ, πρώην Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελληνοαμερικανίδα δήμαρχος του Σόμερσβιλ των ΗΠΑ – Τι λέει για την πατρίδα

Πριν δύο χρόνια στην πόλη Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης, η οποία ουσιαστικά είναι προάστιο της Βοστώνης με την οποία και...

More Articles Like This