Οι εξετάσεις της Δανάης Μπάρκα

Μπορεί να πειστεί για το αβλαβές της παχυσαρκίας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αν δει τις εξετάσεις μιας τηλεπαρουσιάστριας;

Must Read

Ο σχεδιαστής Περικλής Κονδυλάτος είπε: «Δεν έχω πρόβλημα με τα παραπάνω κιλά, αλλά αυτό το body shaming κι όλα αυτά τα κινήματα, έχουμε χάσει λίγο το μέτρο. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος που κάτι δεν του πηγαίνει να επιδεικνύει τα λίπη. Δεν γίνεται να βλέπουμε διαφημίσεις με υπέρβαρες γυναίκες να χορεύουν μπαλέτο ή μια διαφήμιση για σερβιέτες που μας δείχνει ότι το πρότυπο είναι μια 100 κιλά που τα πετάει κι έξω. […] Eχουμε χάσει το μέτρο […]. Δεν θα μας αντιστρέψουν τα σωστά που ξέρουμε. Το σωστό είναι το υγιές, αυτό που λένε οι γιατροί».

Η μαχητική τηλεπαρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα τον κατακεραύνωσε, δηλώνοντας: «Το τι είναι υγιές και τι δεν είναι, το ξέρουν οι γιατροί μας. Κανένας άλλος. Δηλαδή αν εγώ, που έχω παραπάνω κιλά, φέρω ένα χαρτί γιατρού που δείχνει ότι οι εξετάσεις μου είναι καταπληκτικές, θα σταματήσει να ασχολείται;».

Αν μας επιτρέπεται να εκφράσομεν άποψη θα επικαλεστούμε εκείνην του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στην ειδική ενότητα, που αφιερώνει η ιστοσελίδα του ΠΟΥ στην παχυσαρκία*, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«Ποιες είναι οι συνηθισμένες επιπτώσεις στην υγεία από το υπερβάλλον βάρος και την παχυσαρκία; Ο αυξημένος Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για μη μεταδοτικές ασθένειες, όπως:

– Καρδιαγγειακές παθήσεις (κυρίως καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό), που ήταν η κύρια αιτία θανάτου το 2012.

– Διαβήτης.

– Μυοσκελετικές διαταραχές (ειδικά οστεοαρθρίτιδα – μια εκφυλιστική ασθένεια των αρθρώσεων που προκαλεί μεγάλη αναπηρία).

– Ορισμένοι καρκίνοι (συμπεριλαμβανομένου του ενδομητρίου, του μαστού, των ωοθηκών, του προστάτη, του ήπατος, της χοληδόχου κύστης, των νεφρών και του παχέος εντέρου). Ο κίνδυνος για αυτές τις μη μεταδοτικές ασθένειες αυξάνεται με την αύξηση του ΔΜΣ.

Η παιδική παχυσαρκία συνδέεται με υψηλότερες πιθανότητες παχυσαρκίας, πρόωρου θανάτου και αναπηρίας στην ενήλικη ζωή. Εκτός όμως από τους αυξημένους μελλοντικούς κινδύνους, τα παχύσαρκα παιδιά αντιμετωπίζουν αναπνευστικές δυσκολίες, αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων, υπέρταση, πρώιμους δείκτες καρδιαγγειακής νόσου, αντίσταση στην ινσουλίνη και ψυχολογικές επιπτώσεις».

Iσως οι επιστήμονες, σε παγκόσμιο επίπεδο, είχαν την απρονοησία να μελετήσουν τις συνέπειες της παχυσαρκίας δίχως να συμβουλευτούν την κ. Δανάη Μπάρκα και το έμπειρο επιτελείο της, καθώς και τους άλλους πρωινατζήδες. Να επανορθώσουν τάχιστα ξεκινώντας εντατική παρακολούθηση της εξαιρετικής πρωινής και μεσημεριανής ζώνης της ελληνοφώνου τηλεοράσεως.

*https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/obesity-and-overweight

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ξανά στο δικαστήριο για σεξουαλικά εγκλήματα

Μία υπόθεση με πολλά επεισόδια! Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν θα δικαστεί ξανά στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο...

More Articles Like This