Τα σαλιγκάρια στην επιφάνεια

Πώς η κληρονόμος του σημιτικού εκσυγχρονισμού Αννα Διαμαντοπούλου αποκάλυψε άθελά της τον μυστικό άξονα Μητσοτάκη, Σημίτη, Τσακαλώτου

Must Read

Από όλο τον θόρυβο που ακολούθησε την εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ο τόνος μιας παρέμβασης-απάντησης της Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία με ανάρτησή της στο διαδίκτυο εμφανίστηκε ως ο ιδεολογικός κληρονόμος του πρώην πρωθυπουργού και του εκσυγχρονιστικού μπλοκ. Το φρόντισε άλλωστε ο κύριος Σημίτης, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του την ευχαρίστησε για την εκδήλωση και της έδωσε το χρίσμα του αρχηγού του εκσυγχρονιστικού μπλοκ – με υπαρχηγό τον έχοντα πρωθυπουργικές φιλοδοξίες Γιάννη Στουρνάρα.

Η κυρία Διαμαντοπούλου, απαντώντας στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη ότι εκείνος αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση προς τιμήν κάποιου ο οποίος ταυτίστηκε με τη διαπλοκή και πέταξε τα δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού, με ύφος οργίλο, πρώτον, κατήγγειλε τις δηλώσεις Κασσελάκη ως «χυδαίες», δεύτερον, χαρακτήρισε τυχόν παρουσία του στην εκδήλωσή της ως «πολιτισμική ανατροπή» και, τρίτον, προανήγγειλε με κεφαλαία γράμματα ότι προσεχώς θα γραφτούν οι τίτλοι τέλους για το κόμμα του κυρίου Κασσελάκη. Δεν προανήγγειλε δηλαδή τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλώσεις μεγάλης έντασης από μια πολιτικό που τα προηγούμενα χρόνια φοβόταν τον ίσκιο της. Οσον αφορά τη χρήση του όρου «χυδαίος», αυτή είναι μια κατεξοχήν ετικέτα που κολλούν οι νεοφιλελεύθεροι εκσυγχρονιστές σε οποιονδήποτε διανοηθεί να τους ασκήσει κριτική. Η κριτική απορρίπτεται από τους εκσυγχρονιστές νεοφιλελεύθερους. Η κριτική είναι πάντοτε για αυτούς, που θεωρούν τον εαυτό τους το άλας της Γης, «χυδαία».

Πρόσωπα σαν τον πρώην πρωθυπουργό, επί των ημερών του οποίου χάθηκε ουσιαστικά ελληνικό έδαφος (27 χρόνια έχουμε να πατήσουμε το πόδι μας στα Ιμια), εξαιρούνται της κριτικής. Οσον αφορά τη χρήση του όρου «πολιτισμική ανατροπή» από την κυρία Διαμαντοπούλου, είναι κι αυτή μια έννοια την οποία, όλως συμπτωματικώς, χρησιμοποίησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του στο κινηματογράφο «Τριανόν», κατά την οποία προανήγγειλε την αποχώρηση της «Ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί μίλησε για το πολιτισμικό χάος που τον χωρίζει με τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκσυγχρονιστές νεοφιλελεύθεροι, απανταχού, διακηρύσσουν την πολιτισμική υπεροχή τους απέναντι σε αντιπάλους τους. Δεν κρύβουν τον ελιτισμό τους. Απευθύνουν προσκλήσεις στις οποίες (ομολογούν) η ανταπόκριση των προσκεκλημένων τους θα εκλαμβανόταν ως πολιτισμική ανατροπή. Ως προσκύνημα στην εξουσία τους. Το αποκορύφωμα του ελιτισμού.

Οσον αφορά τώρα την πρόβλεψη της Αννας Διαμαντοπούλου με κεφαλαία γράμματα, ότι ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή δεν θα πρέπει να αναγνωστεί επιπόλαια. Δεν είναι μια εκτίμηση που βασίζεται μόνο σε πληροφορίες. Είναι μια εκτίμηση που βασίζεται στην παρασκηνιακή επικοινωνία μεταξύ των δικτύων των νεοφιλελεύθερων εκσυγχρονιστών της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η βεβαιότητα με την οποία εξέφρασε την εκτίμησή της για το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Διαμαντοπούλου, επειδή δεν παρέστη στην εκδήλωση ο Στέφανος Κασσελάκης, αποκαλύπτει την ανοιχτή γραμμή στην οποία βρίσκονται τα κέντρα Μητσοτάκη – Σημίτη – Τσακαλώτου.

Οχι τυχαία, άλλωστε, η εκδήλωση Τσακαλώτου συνέπεσε με την εκδήλωση Σημίτη. Για να επιβεβαιωθεί αυτό το οποίο πάντοτε έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας σε ιδιωτικές συζητήσεις με στελέχη του κόμματός του: ότι η «Ομπρέλα», κατ’ αυτόν, ήταν η πέμπτη φάλαγγα του Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Οτι δεν ήταν σύμπτωση η πρόταση του ευρωπαϊστή Τσακαλώτου για παράλληλο νόμισμα μέσα στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, την οποία έκανε αυτονοήτως «σημαία» η Νέα Δημοκρατία

Ενδιαφέρουσες οι εξελίξεις στην πατρίδα μας – δεν μπορεί να πει κανείς. Ο κύριος Κασσελάκης με την άγουρη επιθετικότητα απέναντι στον κύριο Σημίτη των Ιμίων, της Συμφωνίας της Μαδρίτης, του Ελσίνκι, των διεφθαρμένων υπουργών του, των εκλογών νοθείας του 2000, της σκληρής ισοτιμίας ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, η οποία επέδρασε δραματικά στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της πατρίδας μας, των πανάκριβων εξοπλισμών που αγόρασε από τους Γερμανούς, οι οποίες επιβάρυναν το δημόσιο χρέος, στην πραγματικότητα χτύπησε φλέβα. Οι βροχές δεν άρχισαν ακόμα, αλλά τα σαλιγκάρια βγήκαν στην επιφάνεια. Τι σου είναι αυτή η κλιματική αλλαγή! Φέρνει ανώμαλες καταστάσεις – μόνον.

Υστερόγραφο: Η κυρία Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι αναγνωρίζουν το έργο του κυρίου Σημίτη οι ιδεολογικοί του αντίπαλοι και ότι σε αυτό περιλαμβάνεται και η ίδρυση των ανεξάρτητων Αρχών. Δεδομένου ότι πρόσφατα δύο πρόεδροι ανεξάρτητων Αρχών, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και της Αρχής Απορρήτου Επικοινωνιών, κατήγγειλαν συγκλονιστικά πράγματα για τις παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας στο έργο τους, πώς αντιλαμβάνονται ο κύριος Σημίτης και η ίδια, ως κληρονόμος του, την υπεράσπιση των δημιουργημάτων του; Με τη σιωπή; Γιατί η ίδια δεν έβγαλε τσιμουδιά για τις δηλώσεις των κυρίων Μενουδάκου και Ράμμου;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τόση ταύτιση πια; Πανομοιότυπες ανακοινώσεις των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας για τη συνάντηση Φιντάν-Γεραπετρίτη

Στις αγωνιώδεις προσπάθειες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να παραμυθιάσει τους Έλληνες πολίτες ότι όλα πάνε καλά με την Τουρκία, ότι...

More Articles Like This