Πώς ο εποικισμός εξυπηρετεί την Κίνα

Must Read

Δοθέντος ότι η Ελλάδα έχει ως πολίτευμα την κοινοβουλευτική δημοκρατία, όπου ο πρωθυπουργός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη λήψη αποφάσεων, η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να εποικίσει την ελληνική επικράτεια κυρίως με μουσουλμάνους δεν έχει αφήσει άφωνο μόνο τον μαέστρο της ορχήστρας της εθνικής αποδόμησης Τσίπρα, αλλά το σύνολο των απλών ψηφοφόρων (οπαδών) της Ν.Δ.

  • Από τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά

Τα αιτία της απόφασής του, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στο μελλοντικό εξισλαμισμό της χώρας, είναι δύσκολο να εντοπισθούν. Αρχικά, είναι λάθος να θεωρείται ότι ο μαζικός εποικισμός είναι αποτέλεσμα μόνο εξωτερικών πιέσεων ή άπτονται μόνο της γεωστρατηγικής αντίληψης των μεγάλων δυνάμεων για την περιοχή. Είναι πράγματι γνωστό ότι οι Ευρωπαίοι αντιλήφθηκαν το αδιέξοδο των πολιτικών εποικισμού, αδυνατώντας να λύσουν τη δύσκολη εξίσωση της ενσωμάτωσης της δεύτερης και της τρίτης γενιάς μουσουλμάνων στις κοινωνίες τους, με αποτέλεσμα να σφραγίσουν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και ταυτόχρονα η FRONTEX να έχει ανοίξει τα ανατολικά για να ταυτοποιεί τους εποίκους, ώστε να μην εξέλθουν ποτέ από την Ελλάδα.

Η Τουρκία, επίσης, μετά την πολιτικά παρανοϊκή δήλωση του Τσίπρα ότι «η θάλασσα δεν έχει σύνορα», ελέγχει εκ νέου τη χώρα μας ύστερα από 200 χρόνια, μέσω μιας καλά οργανωμένης επιχείρησης μεταφοράς εποίκων από την τουρκική στρατοχωροφυλακή και τις μυστικές υπηρεσίες. Η Αμερική, από την άλλη, επιβάλλει την εγκατάσταση των τζιχαντιστών στην Ελλάδα, ώστε να τους ξαναχρησιμοποιήσει στα Βαλκάνια την κατάλληλη χρονική στιγμή. Όμως, εκτός των ανωτέρω δεδομένων, που είναι ευρέως γνωστά και αποδεκτά, η απόφαση του καθολικού εποικισμού της χώρας και η αποδόμηση των εθνικών συνιστωσών που υλοποιεί ο κ. Μητσοτάκης, αφενός, έχουν να κάνουν με τις καθαρά ιδεολογικές τοποθετήσεις της πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού, που αυτός και η κυβέρνησή του υπηρετούν, αφετέρου, άπτονται των παγκόσμιων γεωστρατηγικών συμφερόντων της Κίνας.

Πράγματι, ο νεοφιλελευθερισμός δεν αντιμετωπίζει τον «γεωγραφικό χώρο» του έθνους-κράτους ως ένα ενιαίο σύνολο ιστορικών, πολιτισμικών, ιδεολογικών και οικονομικών οντοτήτων και πρακτικών, αλλά ως «οικονομικά εκμεταλλεύσιμες ποσότητες» που μεγιστοποιούν το κέρδος και την εκμετάλλευση της εργασίας, ανεξαρτήτως τού ποιος τα καρπούται. Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που απέτυχε να μετασχηματιστεί πολιτικά, κοινωνικά και τεχνολογικά, το μοναδικό διαθέσιμο εκμεταλλεύσιμο κεφάλαιό της είναι η γεωργική και η οικιστική γη.

Συνεπώς, οι νεοφιλελεύθερες ιδεολογικές αγκυλώσεις της Ν.Δ. στοχεύουν ακριβώς στην εκμετάλλευση της γεωργικής γης της χώρας μας, δοθέντος ότι ήδη το οικιστικό κεφάλαιο μεταβιβάζεται μαζικά στους ξένους. Τα μόνα εμπόδια για την υλοποίηση των ιδεολογικών εμμονών τους είναι ο κατακερματισμός της γης σε μικρές ιδιοκτησίες, καθώς και η έλλειψη εργατικών χεριών.

Έτσι, το πρόβλημα του κατακερματισμού της γεωργικής γης στην Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζεται με τη μαζική αγορά γεωργικής γης από εταιρίες κινεζικών συμφερόντων.Στη Μεσσηνία, επί παραδείγματι, και γενικότερα στην Πελοπόννησο, καθώς και σε όλη την Ελλάδα, τεράστιες εκτάσεις γεωργικής γης ενοποιούνται σε οικονομικά εκμεταλλεύσιμες εκτάσεις κάτω από τον ίδιο Κινέζο ιδιοκτήτη. Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά, μέσω μιας τεράστιας επιχείρησης, σε όλον τον κόσμο, εντασσόμενη στον γενικό σχεδιασμό της Κίνας «περί του παγκόσμιου ελέγχου τροφίμων και πρώτων υλών».

Σκοπό έχει την εξυπηρέτηση των αυξανόμενων αναγκών του πληθυσμού της σε τρόφιμα, ενέργεια και πρώτες ύλες. Έτσι, πρώτα αγοράζουν τη γεωργική παραγωγή και, αφού βεβαιωθούν ότι αυτή μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κινεζικό πληθυσμό (π.χ. ελαιόλαδο, κρασί), μετά αγοράζουν μαζικά και τη γεωργική γη, με σκοπό να εξαγάγουν το σύνολο της παραγωγής στη Κίνα.

Το δεύτερο πρόβλημα της γεωργικής υπερεκμετάλλευσης μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον εποικισμό. Ο γερασμένος πληθυσμός της χώρας, σε συνδυασμό με τη φυγή των νέων στο εξωτερικό και την αστικοποίηση, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει αυτή την ανάγκη. Έτσι εξηγείται και η αρχικά ακατανόητη πρόταση της κυρίας Μπακογιάννη περί εγκατάστασης των εποίκων στην ελληνική ύπαιθρο. Οι διατροφικές ανάγκες της Κίνας χρειάζονται εκατομμύρια μισθωτούς σκλάβους, επισημαίνει εμμέσως η κυρία Μπακογιάννη.

Η μεταβίβαση της γεωργικής γης σε κινεζικά και έτερα μη ελληνικά χέρια πρόκειται να επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στον ψυχισμό του ελληνικού λαού. Η Επανάσταση του 1821 μετέτρεψε τους Έλληνες σε μικροϊδιοκτήτες γης και αυτή η παγιωμένη ψυχολογική και ιδεολογική κατάσταση αλλάζει με την επαναφορά σε προεπαναστατικές καταστάσεις φεουδαρχίας. Ουσιαστικά, για μία ακόμη φορά πιστοποιείται ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σύνολο καλοπληρωμένων υπαλλήλων των ξένων, που σκοπό έχει να μεταφέρει τον πλούτο του ελληνικού λαού και την ελληνική γη σε ξένα χέρια.

*Διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μεθοδεύστε τις κινήσεις σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να λειτουργείτε όπως εσείς θέλετε. Αντιμετωπίστε τους φόβους σας και...

More Articles Like This