Θέμα ζωής-θανάτου

Must Read

Είχαμε καταγράψει στη στήλη αυτή στις 5 Νοεμβρίου 2019 στατιστική της ΕΛ.ΣΤΑΤ., σύμφωνα με την οποία το προηγούμενο έτος (2018) είχαμε στη χώρα μας 86.440 γεννήσεις και 120.297 θανάτους, ήτοι μείωση πληθυσμού κατά 33.857 άτομα, δηλαδή κατά μία -σχετικώς μεγάλη- επαρχιακή πόλη!

Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο

Σήμερα ο υπογράφων θα παρουσιάσει στον αναγνώστη μία άλλη καταγραφή της ίδιας υπηρεσίας (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) που αφορά το έτος 2003, την οποία αντλώ από φύλλο ημερήσιας αθηναϊκής εφημερίδος του έτους 2004 εκ του αρχείου μου («Απογευματινή», 1-9-04, σελ. 17).

Σύμφωνα με την παλιά αυτή καταγραφή, το 2003 ο πληθυσμός της χώρας παρουσίασε αύξηση κατά 35.000 άτομα, δηλαδή στο ίδιο περίπου ύψος των παραπάνω απωλειών μας του 2018. Όμως, η αύξηση εκείνη, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, οφειλόταν αποκλειστικώς σε νέους… μετανάστες, καθώς η φυσική εξέλιξη του πληθυσμού είχε ήδη αρχίσει να παρουσιάζει έκτοτε μείωση, αφού οι θάνατοι κατά το έτος 2003 ήσαν ήδη κατά διακόσια άτομα περισσότεροι από τις τότε γεννήσεις (104.400 θάνατοι, έναντι 104.200 γεννήσεων).

Και, εν πάση περιπτώσει, ο τότε επιπλέον αριθμός θανάτων στον τακτικό πληθυσμό δεν είχε αλλάξει ακόμη ουσιωδώς την αναλογία 1 προς 1 υπέρ των γεννήσεων, όπως είναι στοιχειωδώς απαραίτητο για να μη μειώνεται τουλάχιστον ο τακτικός πληθυσμός!

Σήμερα, έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε υπέρβαση των θανάτων έναντι των γεννήσεων κατά 35.000 άτομα, χωρίς, επιπλέον, να ξέρουμε ακριβώς τι ποσοστό από τις καταγραφόμενες για το 2018 γεννήσεις (86.440) ανάγονται σε γεννήσεις τέκνων μεταναστών!

Και εκείνο που ξέρουμε με κάθε σαφήνεια είναι ότι η νέα κυβέρνηση καταγράφει σε… 40.000 (!) τους μετανάστες που έχουν εισβάλει (αόπλως βέβαια!) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ενώ έχει αποφασίσει κατ’ απαίτηση του «ανθρωπιστικού» ΟΗΕ και της εξίσου «ανθρωπιστικής» Ε.Ε. να μεταφέρει στην ενδοχώρα τους μισούς, προς «αναγέννηση» του τακτικού μας εργατικού δυναμικού… Το οποίο, ως φαίνεται, μεταναστεύει στους ουρανούς! «Ανθρωπιστικές» όλες αυτές οι εξελίξεις!

Δείτε τι έχει συμβεί κατ’ αρχήν στην Κύπρο. (Λέω «κατ’ αρχήν» διότι από εκεί άρχισαν οι Τούρκοι τον εποικισμό και των άλλων νησιών και της ενδοχώρας μας.) Αντιγράφω από την πολύτιμη πρωτοπόρο των εθνικών μας αγώνων εφημερίδα «Εστία» (φύλλο της 12ης Ιουνίου 2014, σελ. 3): «Ανησυχία προκαλεί η μελέτη του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου. Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Μάτσης δήλωσε ότι επέρχεται πληθυσμιακή καταστροφή, αφού σήμερα (σημ. δική μου: μιλάμε για το 2014!) υπερτερούν οι κάτοικοι στα κατεχόμενα και οι έποικοι σε ολόκληρη την Κύπρο. Η κυρία Π. Χριστοφορίδου, οικονομολόγος και μέλος του Ινστιτούτου, δήλωσε: “Με τα κύματα εισροών κατά τα επόμενα έτη οι έποικοι θα αριθμούν από 500.000 έως 800.000… Εξάγεται το συμπέρασμα ότι ήδη σχεδόν οι Ελληνοκύπριοι αποτελούν μειονότητα στη νήσο, με ό, τι αυτό συνεπάγεται…”»

Ας σκεφτεί ο αναγνώστης ότι κατά την ανακήρυξη της ενιαίας Κυπριακής Δημοκρατίας, το έτος 1960, οι Ελληνοκύπριοι ήσαν το 83% του συνολικού πληθυσμού της νήσου και οι Τουρκοκύπριοι το 17%… Περιμένουμε, τώρα, να λύσουν τα εθνικά προβλβήματα της χώρας πότε οι «ευρωκομμουνιστές» του Τσίπρα και πότε οι «νεοφιλελεύθεροι» του Μητσοτάκη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μας «έπνιξε» η αφρικανική σκόνη! Απόκοσμες εικόνες σε όλη τη χώρα 

Εικόνες Αποκάλυψης καταγράφονται σε πολλές περιοχές της χώρας με την αφρικανική σκόνη να έχει καλύψει την ατμόσφαιρα.Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν...

More Articles Like This