Φίμωση της ελευθερίας

Must Read

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε κάτι συνταρακτικό στον πατριωτικό χώρο, αλλά φυσικά δεν αναφέρθηκε πουθενά ως είδηση από τα συστημικά ΜΜΕ.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Διαδικτυακά κανάλια με βίντεο που εξέπεμπαν μέσω του YouTube (το οποίο ανήκει στην Google) έπαψαν να λειτουργούν εντελώς απροειδοποίητα, με τη δικαιολογία ότι το περιεχόμενό τους ήταν ρατσιστικό.

Όλα αυτά τα κανάλια ήταν πατριωτικά και ελληνικά. Λειτουργούσαν όλα από ερασιτέχνες που έχουν αφιερώσει ακόμα και χιλιάδες ώρες καθένας (με φωτεινό παράδειγμα τον πατριώτη Μακεδόνα Πάρη Τάχο) για να στήσουν την εκπομπή τους. Συνολικά δεκάδες χιλιάδες ήταν οι τηλεθεατές των παρακάτω καναλιών του YouTube: Lotof, Yannis Channel, Taxo Pari, ΔΙΕΣΥ (στο Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών εμφανιζόμουν και εγώ τακτικά), Ο νόμος της ζούγκλας και Γαλανόλευκο Στέκι.

Κανένας από τους προαναφερθέντες συντελεστές δεν είναι ρατσιστής ή αντιδημοκράτης. Κάθε άλλο. Καθένας τους μπορεί να έχει διάφορες αποχρώσεις στο πολιτικό φάσμα του πατριωτισμού, αλλά όλοι τους πάλευαν σθεναρά μέσω των εκπομπών τους ενάντια στο κύμα της μετανάστευσης από τους Αφροασιάτες εισβολείς που απειλούν να αντικαταστήσουν σταδιακά τον γηγενή ευρωπαϊκό πληθυσμό.

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ αποδείχθηκε προφητικός, γιατί όταν κάποτε ρωτήθηκε για τους μελλοντικούς κινδύνους της δημοκρατίας, απάντησε ότι οι μελλοντικοί φασίστες θα είναι οι σημερινοί αντιφασίστες. Έτσι ακριβώς έχει εξελιχθεί η κατάσταση. Τα σοσιαλφιλελεύθερα συστημικά μέσα με το πρόσχημα της «ρητορικής μίσους» φιμώνουν συντηρητικές φωνές σε όλο τον κόσμο, χωρίς να ανοίγει ρουθούνι και χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση.

Το άκρως αντιφατικό είναι πως η φίμωση των συντηρητικών προέρχεται κυρίως από αμερικανικά μέσα που αποτελούν και μονοπώλιο (YouTube/Google, facebook, twitter), ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν υφίσταται πουθενά η έννοια της «ρητορικής μίσους», κανένα δικαστήριο δεν την αποδέχεται, αφού αντίκειται στην 1η τροποποίηση του πρωτοποριακού για την εποχή του συντάγματός τους, το οποίο προστατεύει απόλυτα την ελευθερία έκφρασης.

Όμως τα παραπάνω συστημικά μέσα έχουν ως έδρα την Αμερική, πράγμα που λειτουργικά κάνει πολύ δύσκολη τη νομική κάλυψη ενός Έλληνα πολίτη από τέτοιου είδους απολυταρχικές ενέργειες φίμωσης και δολοφονίας χαρακτήρα. Όμως η Google έχει γραφεία στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τον πρώην γενικό διευθυντή της Google Γρηγόρη Ζαριφόπουλο ως υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει απέναντι σε αυτόν τον τεχνολογικό γίγαντα που ποδοπατάει την ελεύθερη σκέψη; Υπάρχει περίπτωση βουλευτής να αναδείξει το θέμα, υφυπουργός (συγκεκριμένος, τον ανέφερα) να μεσολαβήσει ή νομικός να βοηθήσει; Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί ανοιχτή πρόσκληση για βοήθεια.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρέλαβε το πτυχίο της και ευχαρίστησε την Άννα Βίσση(!)

«Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε, παιδιά»

More Articles Like This