Τζορτζ Χόρτον και Έλληνες πολιτικοί

Must Read

Είναι γνωστό ότι οι ξένοι μάς βλέπουν μ’ έναν φθόνο και μ’ ένα μίσος, τα οποία ξεκινάνε από τα βάθη των αιώνων. Τα γνωστά τσιτάτα που κυκλοφορούμε όπως το «Οταν εσείς τρώγατε άγρια χόρτα, εμείς είχαμε χοληστερίνη» ή «όταν εσείς ζούσατε στα δέντρα, εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες» έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα βαθιάς αντιπάθειας εναντίον μας.

Έτσι, δεν εξεπλάγην όταν διάβασα ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης Τζορτζ Χόρτον, ο οποίος κατέθεσε την ιστορική μαρτυρία για τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε απόρρητη έκθεσή του είχε γράψει: «…Είναι απίστευτο ότι ο Ελληνας πολιτικός είναι ικανός να παραχωρήσει ακόμα και εις θυσίαν της χώρας του και πολλών ανθρώπινων ζωών, αρκεί να διατηρήσει το κόμμα του στην εξουσία, έστω και δι’ ολίγας ημέρας…»

Τώρα τι να του πεις του Χόρτον; Οτι οι Έλληνες πολιτικοί ούτε ξέρουν τι θα πει Siemens ούτε είδαν τη λίστα Λαγκάρντ;

Τι να του κάνω που είναι μακαρίτης, αλλιώς θα του έδειχνα του αχρείου που, εκτός των συκοφαντικών σχολίων, δυναμιτίζει και το «βελτιωμένο κλίμα» με την Τουρκία, με βιβλία όπως «Η μάστιγα της Ασίας» και «Αναφορικά με την Τουρκία».

Προτείνω να του αρθεί από τη Bουλή μας, με συνοπτικές διαδικασίες, η συγγραφική του ασυλία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελληνικά ΜΜΕ: Δύσκολες εποχές…

Άρθρο της ελληνικής έκδοσης της DW με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου, η οποία επιχειρεί μια...

More Articles Like This