Η Ευρώπη αλλάζει

Στην Ολλανδία πρώτο βγήκε το πατριωτικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς. Στη Γαλλία στις δημοσκοπήσεις η Λεπέν έχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά

Must Read

Στην Ευρώπη τα πατριωτικά κόμματα κερδίζουν συνεχώς έδαφος εξαιτίας της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης. Στην Ολλανδία στις πρόσφατες εκλογές πρώτο βγήκε το πατριωτικό κόμμα του Βίλντερς. Στη δε Γαλλία στις δημοσκοπήσεις η Λεπέν έχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στον πρώτο γύρο, τα οποία μέχρι σήμερα τα έχουν πετύχει μόνο ο D’ Estaing, ο Μιτεράν και ο Σαρκοζί. Εάν υπολογίσουμε και τις δεξιές συντηρητικές και πιο δεξιές κυβερνήσεις της Ιταλίας, Πολωνίας, Ουγγαρίας, της Βρετανίας, την άνοδο του ADF στη Γερμανία, είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι υπάρχει μία σαφής στροφή προς το Εθνος-Κράτος. Γιατί, άραγε;

Η Γαλλία ετοιμάζεται να ψηφίσει έναν πιο σκληρό μεταναστευτικό νόμο, ο οποίος, εάν υιοθετηθεί με τις προτάσεις της Γερουσίας, καταργεί σειρά παροχών για τους λαθρομετανάστες, απελαύνει όλους τους ξένους εγκληματίες, ακόμη και ανηλίκους, επαναφέρει το αδίκημα της παράνομης διαμονής στη χώρα με ποινή και πρόστιμο, το οποίο είχε καταργήσει ο σοσιαλιστής Hollande, και κάνει πιο δύσκολη την οικογενειακή επανένωση, ενώ δεν δίνει αυτόματα την υπηκοότητα λόγω γέννησης στο γαλλικό έδαφος.

Εμείς έχουμε φροντίσει να νομιμοποιήσουμε την παρανομία, να μην απελαύνουμε κανέναν τόσα χρόνια και να δίνουμε επιδόματα, ιθαγένειες και διευκολύνσεις αφειδώς σε όποιον είδε φως και μπήκε. Παρά το γεγονός ότι τη διακυβέρνηση της χώρας την έχει -υποτίθεται- δεξιό κόμμα, το μόνο που κάνει τελικά είναι να διαχειρίζεται εκατομμύρια για να κρατάμε εδώ τους λαθρομετανάστες. Η δική μας πολιτική είναι να ζητιανεύουμε λεφτά γι’ αυτούς, αντί να τους διώχνουμε. Η δική μας στάση είναι να πάρουμε 40.000.000 φράγκα από την Ελβετία για δομές, αντί να φτιάξουμε νόμο που να μην επιτρέπει άλλο σε λαθρομετανάστες να νομιμοποιούν την παράνομη είσοδό τους και να έχουν παροχές.

Αυτό συμβαίνει γιατί, πολύ απλά, αυτή η κυβέρνηση δεν είναι δεξιά. Εχει χρησιμοποιήσει ψήφους δεξιών για να εφαρμόσει σοσιαλιστικές αριστερές πολιτικές.

Ο,τι και να λένε, αργά ή γρήγορα το ρεύμα αυτό θα επηρεάσει και τη χώρα μας.
Οσο και να προπαγανδίζουν ότι τα πατριωτικά κόμματα είναι ακροδεξιά και ταυτίζονται με τον ναζισμό, ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά να κάνει τον διαχωρισμό. Ο,τι και να κάνουν δεν θα ανακόψουν την ευρωπαϊκή τάση προς την ανασύσταση του Εθνους-Κράτους. Οι κοινωνίες πλέον παλεύουν για εθνικές πολιτικές, και όχι για δομές της κάθε Solidarity.

* Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τόση ταύτιση πια; Πανομοιότυπες ανακοινώσεις των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας για τη συνάντηση Φιντάν-Γεραπετρίτη

Στις αγωνιώδεις προσπάθειες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να παραμυθιάσει τους Έλληνες πολίτες ότι όλα πάνε καλά με την Τουρκία, ότι...

More Articles Like This