Ο «Αρχιερέας» που ξέχασε να γράψει στο μπλοκάκι ότι…

Must Read

Γράφει ο Γιάννης Ντάσκας

«Πήραμε στοιχεία απο το εξωτερικό και αυτά δείχνουν ότι λεηλατείται ο πλούτος της χώρας και βγαίνει στους φορολογικούς παραδείσους. Θα πάνε τώρα στη δικαιοσύνη όλοι αυτοί με βάση τα στοιχεία που πήραμε απο το εξωτερικό»

Αυτά μας απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου στις 10 Σεπτεβρίου 2010 σε ζωντανή μετάδοση της περίφημης συνέντευξης τύπου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο βράδυ έγινε αυτή η απάντηση πρώτο θέμα στο ΜΕΓΚΑ και στον ΑΝΤΕΝΝΑ.

Η ερώτηση αφορούσε την διαβόητη λίστα Λαγκάρντ. Μας κάλεσαν και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής διότι εκτός αυτού στην ΔΕΘ νωρίτερα τον Ιουλιο του 2010 ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης μας είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα και μας είχε πει ότι «ήρθαν απέξω στοιχεία για θηριώδεις λογαριασμούς και συστηματική λεηλασία του δημοσίου πλούτου απο πολιτικούς ,επιχειρηματίες,δημοσιογράφους κλπ»

Ο πρώτος λογαριασμός της λίστας Λαγκάρντ είναι ύψους 562 εκατομ ευρώ. Τεράστιος.

Ο «συντάκτης» της λίστας Λαγκάρντ είναι ο γαλλοελβετός Ερβέ Φαλσιανί. Σε βιβλίο του ισχυρίστηκε ότι Μέρκελ και Σαρκοζί εξεβίασαν τον Γιώργο Παπανδρέου διότι στον λογαριασμό αυτό «συναντάται» η μητέρα του Μαργαρίτα.

Εκείνος κατέφυγε στην Ελληνική Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι όλα είναι ψέματα. Με δικηγόρο τον Αλέξανδρο Παπαστεργιόπουλο ο Φαλσιανί κέρδισε τις δίκες με τον Γιώργο Παπανδρέου και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό. Η υπόθεση βρίσκεται στον Αρειο Πάγο πολύ-πολύ καιρό και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προσδιόρισε ποτέ την αναίρεση να συζητηθεί.

Το ποσό αυτό (μισό δις ευρώ και άνω) όλοι το θεώρησαν θηριώδες. Και είναι. Όπως και άλλα στη λίστα Λαγκάρντ, τα οποία ποτέ δεν ερευνήθηκαν γιατί οι ελληνικές αρχές “δεν πρόκαναν” την παραγραφή και η προσπάθειά τους να τα φορτώσουν στον Εισαγγελέα Διώτη απέτυχε αφού μετά τα αρχικά 10 χρόνια κάθειρξης(!!!) ο Εισαγγελέας αθωώθηκε στο Εφετείο.

Κανένας δεν απέδειξε ότι είχε κάπου λεφτά η ακίνητα ως αντάλλαγμα-κίνητρο να θάψει τη λίστα Λαγκάρντ και να μην ερευνηθεί το “πόθεν έσχες” αυτών των πανισχυρων της λίστας πολιτικών,επιχειρηματιών και δημοσιογράφων που αγωνίζονται “για τη φτωχολογιά”, όπως λένε.

Τα χρήματα αυτά δεν μαζεύτηκαν στη λίστα αυτή και στις άλλες 6 λίστες (Μπόργιανς,Παναμά κλπ) που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, (αλλά δεν πρόκανε κι αυτός να τις ερευνήσει) τη χρονιά που έγινε πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου.

Προϋπήρχαν και της πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή.

Εξαιτίας αυτών και πολλών άλλων ο Κώστας Καραμανλής αποκάλεσε τον προκάτοχό του Κώστα Σημίτη “Αρχιερέα της διαπλοκής” στηλιτεύοντας το χωρίς προηγούμενο σε δυτική χώρα φαγοπότι “των νταβατζήδων” στην Υγεία ,στον Αθλητισμό,στα καρτέλ δημοσίων έργων κλπ.

Ιστορική εφημερίδα του συντηρητικού χώρου με κείμενο βασικού και μόνιμου συνεργάτη της έγραψε στις 7 Νοεμβρίου 2023 έναν ύμνο για την προσφορά του Κώστα Σημίτη στην Ελλάδα. Και “πληροφορεί” τους αναγνώστες της ότι έφτιαξε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος γιατί επέβλεπε τα πάντα “κρατώντας μπλοκάκι” για τα πάντα.

Έγραψε ότι “η κοινωνία που εκφράζεται  μέσω της πολιτικής και η δημοσιογραφίας δεν συγχωρεί όσους φαίνονται πιο έξυπνοι (και ας παραμένουν σεμνοί στα λόγια και στις πράξεις) και που φέρονται σαν να είμαστε όλοι υπεύθυνα άτομα με ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις…”

Αυτός ήταν ο Κ.Σημίτης. Υπουργός απο το 1981 και πρωθυπουργός οκτώ χρόνια μέχρι το 2004. Με το μπλοκάκι.

Οσο θηριώδης είναι ο λογαριασμός αυτός της λίστας Λαγκάρντ ,άλλο τόσο και περισσότερο (με τους τόκους) είναι ο λογαριασμός που χρωστάει το κόμμα του (με τη Νέα Δημοκρατία κατά το ήμισυ) στο κρατικό τραπεζικό σύστημα.

Το μπλοκάκι του (το είδε κάποιος κρυφά) δεν αναφέρει ούτε λέξη γιαυτά τα τεράστια δάνεια.

Επίσης δεν αναφέρει λέξη για εκείνον τον φτωχό στενό συνεργάτη του απο τον Πειραιά που περνούσε τα Σαββατοκύριακα (μόνο) στο σπίτι του στην…Πολιτεία και έκανε τις βόλτες με την ιδιόκτητη Μαζεράτι, την οποία είχε σε περίκλειστο γκαράζ εκεί.

Ούτε για τον άλλο φτωχό υπουργό που χώρισε την ερωμένη του και για να μην την αφήσει στο δρόμο και φωνάζει της αγόρασε ένα διαμέρισμα στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς.

Οχι δεν τα βάζουμε με την εφημερίδα.Σε άλλη στήλη της στο ίδιο φύλλο (σελ 4) μας πληροφορεί ότι η Ελλάδα παραμένει μια μπανανία στον έλεγχο των πόθεν έσχες.

Παραμένουν χωρίς έλεγχο. Όπως ακριβώς οι λίστες Λαγκάρντ και οι άλλες.Στηλιτεύει η εφημερίδα αυτή στο ίδιο φύλλο το γεγονός ότι το 2023 μας κρύβουν ποιά είναι τα 4 κόμματα στα οποία επιβλήθηκαν ποινές για παραβάσεις στα οικονομικά τους. Μας κρύβουν ποιές είναι οι ποινές.Μας κρύβουν το αν τελικά επιβλήθηκαν οι ποινές.Γράφει για τις “νησίδες αδιαφάνειας” στο “πόθεν έσχες”.

Είναι ο ίδιος Κώστας Σημίτης τον οποίο τίμησαν προ ημερών για την μεγάλη του συνεισφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ,η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και άλλοι.

Μεταξύ των άλλων και ο Γιώργος Παπανδρέου που έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα και τον επαινούσε για “το μπλοκάκι”με το οποίο αναδείχθηκε σε “παρακαταθήκη έμπνευσης” ως πρωθυπουργός.

Μην μπερδεύεστε.Η ίδια εφημερίδα συχνά-πυκνά θυμίζει ότι η Ελλάδα ειναι η πιο διεφθαρμένη κρατική μηχανή στην Ευρώπη .

Στην πρώτη της σελίδα στο ίδιο φύλλο (…) μας πληροφορεί ότι στη Δικαιοσύνη πάσχει από(μόνιμο) έμφραγμα και καθυστερεί δραματικά η απονομή της…

Μπα; Το σύστημα αυτής ακριβώς της Δικαιοσύνης δεν έτρεξε πιο γρήγορα και απο τον…Γιουσέϊν Μπόλτ και Ο “Αρχιερέας”που ξέχασε να γράψει στο μπλοκάκι ότι…έθεσε στο αρχείο ως παραγεγραμμένες τις λίστες (Λαγκάρντ κ.α.) με την αρπαγή του πλούτου της χώρας;

Το ίδιο σύστημα δεν αποφυλάκισε ταχύτατα τον επώνυμο καθηγητή του Αρσακείου και τον δολοφόνο συντοπίτη του Κυριάκου; Και οι δυο δολοφόνησαν τις συζύγους τους και σκηνοθέτησαν εξαφάνιση και αυτοκτονία…

Ο καλός μόνιμος συντάκτης της συντηρητικής καλής εφημερίδας μας πληροφορεί ότι μια απο τις μεγάλες επιτυχίες του Κ.Σημίτη με το “μπλοκάκι” είναι ότι κατάργησε τις διαδικασίες στις οποίες επικρατούσε το “μέσον” και οι “ακρες”…

Προφανώς συμφωνούν με αυτό και οι δυο προαναφεθέντες δολοφόνοι-γυναικοκτόνοι…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Survivor: Οικειοθελής αποχώρηση για την Χρύσα

Οι εξελίξεις στον Άγιο Δομίνικο

More Articles Like This