Καταφύγια – 1

Must Read

Τελευταία και με αφορμή τις «αναταράξεις» στην ευρύτερη περιοχή μας (Ουκρανία, Γάζα), γίνεται πολύς λόγος για τα καταφύγια (Κ/Φ), τα οποία πρέπει να υπάρχουν, αλλά σιγά να μην υπάρχουν. Σχεδόν παντού αναφέρεται ότι το μετρό αποτελεί ένα πολύ καλό Κ/Φ. Αυτό, όμως, είναι λάθος. Για να χαρακτηριστεί μια κατασκευή καταφύγιο πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, όπως ανάλογη ανθεκτικότητα, να διαθέτει ιδιαίτερη είσοδο και ιδιαίτερη έξοδο, χώρους υγιεινής (μία τουαλέτα ανά 30 άτομα), δίκτυα υδρεύσεως και αποχετεύσεως κ.λπ.

Παραλλήλως, πρέπει να ευρίσκεται μακριά από αγωγούς ηλεκτρικού, θερμάνσεως και αερίου, και το μετρό, όπως γνωρίζουμε, είναι η χαρά των ηλεκτρικών αγωγών. Εψαξα στο διαδίκτυο αν υπάρχει κάτι σχετικό, αλλά το μόνο που βρήκα ήταν ο Νόμος 4830/2021, που αναφέρεται στα Κ/Φ των… ζώων.

Πάντα η προτεραιότητά μας είναι ο σκύλος και η γάτα… Αρχικώς, λοιπόν, για τα Κ/Φ για ανθρώπους ίσχυε ο Νόμος 2372/40. Το 1951 προσπάθησαν με δύο αποφάσεις του ΑΣΕΑ (νυν ΚΥΣΕΑ) να τον εκσυγχρονίσουν, αλλά μηδέν εις το πηλίκον, αφού όλα καταργήθηκαν. Τον Αύγουστο του 1981 εκδίδεται σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ, η οποία όπως εκδόθηκε έτσι και πήγε για ύπνο… Η συνέχεια αύριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μουσείο Ιστορίας ΑΕΚ: Πάνω από 3.000 επισκέπτες, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας

Περισσότερα από 3.000 εισιτήρια παραχωρήθηκαν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του Μουσείου της ΑΕΚ, όπως ενημέρωσε επίσημα η Ένωση!Η ζήτηση...

More Articles Like This