Η πένα και το ξίφος

Must Read

Η λύση είναι επίπονη και δύσκολη αλλά μονόδρομος: δημιουργία ισχύος σε όλα τα επίπεδα, συμμαχιών και ετοιμότητα για δυναμική επέμβαση, αν χρειαστεί και προληπτικώς

Από τον
Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Ολοι οι πιστοί στα αραιά δόντια του Φερχόφστατ, στο ασταθές από την μπέκρα βήμα του Γιούνκερ και στην τευτονική γοητεία νταλίκας της Μέρκελ αναθάρρησαν με την επί τω αυστηρότερω ανακοίνωση της Ε.Ε.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε πως οι Τούρκοι έχουν στην Αγκυρα, στα υπόγεια του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας τους, μια μικρή χαρτοβιομηχανία, η οποία μετατρέπει σε μαλακό γκοφρέ χαρτί υγείας τη μακρά συλλογή από ψηφίσματα του ΟΗΕ, δηλώσεις αξιωματούχων, απειλές κυρώσεων κ.λπ., κάθε φορά που η Αγκυρα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Το δε αυτό κωλόχαρτο πολυτελείας προορίζεται για τα κατοχικά στρατεύματα του Αττίλα, που εδρεύουν στην Κύπρο.

Ο Τσαγλαγιαγκίλ, παλαιός Τούρκος πολιτικός, που είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών, είχε πει μετά την εισβολή πως «η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να παραδώσει με την πένα όσα πήρε με το ξίφος».

Μάλιστα, κατά την περίοδο 1974-1977, ύστερα από πρωτοβουλία μερικών καλών Ελληνοαμερικανών πατριωτών, οι ΗΠΑ, με βάση έναν νόμο για τη μη χρήση αμερικανικών όπλων σε παράνομες ενέργειες άλλων κρατών, πέτυχαν από το Κογκρέσο την επιβολή εμπάργκο για όπλα και σχετικά με αυτά ανταλλακτικά προς την Τουρκία, γεγονός που είχε κάνει τη ζωή πατίνι στους Τούρκους, οι οποίοι είχαν φτάσει να κανιβαλίζουν άρματα και αεροπλάνα για να κρατήσουν τα υπόλοιπα σε λειτουργία.

Ε, λοιπόν, ούτε τότε έκαναν πίσω οι Μεμέτηδες. Το δε εμπάργκο τελείωσε άδοξα, δυστυχώς και με τη συμφωνία της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, που επέστρεψε στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Οταν μάλιστα γερουσιαστής υποστήριξε τη διατήρηση του εμπάργκο, μη έχοντας αντιληφθεί την υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης, ο Κίσινγκερ τον ειρωνεύτηκε «you are more Greek than the Greeks».

Ο Κίσινγκερ, επίσης, ειρωνευόμενος την τότε ακέφαλη και δυσκίνητη Ε.Ε., έλεγε «Ευρωπαϊκή Ενωση; Μάλιστα. Πείτε μου ποιον πρέπει να πάρω τηλέφωνο για να μιλήσω μαζί της;».

Μετά το ευρώ τα πράγματα άλλαξαν. Οποιος θέλει να μιλήσει με την Ε.Ε. δεν έχει παρά να καλέσει την καγκελαρία στο Βερολίνο. Η θέση, λοιπόν, της καγκελαρίας, που διαφώνησε με το αυστηρότερο κείμενο, εκφράστηκε διά του γερμανικού ΥΠΕΞ, που είπε πως η Γερμανία συνυπογράφει μπλα μπλα ΑΛΛΑ κατά πάγια πολιτική δεν παίρνει θέση για ζητήματα διαφορών μεταξύ τρίτων, που αφορούν το δίκαιο της θάλασσας. Για όποιον θέλει να του το κάνουμε φραγκοδίφραγκα, τα παιδιά με τα πέδιλα και τις άσπρες πετσετέ κάλτσες μάς είπαν να πάμε να κόψουμε τον λαιμό μας.

Ερχόμαστε λοιπόν, θέλοντας και μη, στην αρχική κουβέντα για την πένα και το ξίφος. Προσβλέπουμε μόνον στην πρώτη και πως δι’ αυτής, με δηλώσεις, ψηφίσματα, κυρώσεις κ.λπ., κάποιοι άλλοι θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα και θα αναγκάσουν τους Τούρκους, που πάνοπλοι, θρασείς, ατιμώρητοι γενοκτόνοι έχουν ξαναρχίσει το πλιάτσικο, να υποχωρήσουν, διότι θα φοβηθούν… χαρτιά ή οικονομικές κυρώσεις. Οταν ρίξει μαύρο χιόνι.

Η αβυσσαλέα άγνοια της ηγεσίας μας, όλων των κομμάτων, για την αληθινή φύση της Τουρκίας και η εγγενής πια δειλία των εκπροσώπων της μετατρέπουν τις επιθυμίες σε φαντασιώσεις και μετάθεση ευθυνών, τις οποίες ουδείς διατίθεται να αναλάβει για λογαριασμό μας. Η αμείλικτη πραγματικότητα μας τραβάει από το μανίκι και λέει πως το Κόμμα του Πολέμου, αυτοί που σίγουρα θα φέρουν τη σύγκρουση και το αίμα, είναι όσοι επαφίενται σε ξένες παρεμβάσεις και παλιόχαρτα, υποτιμώντας τον επερχόμενο κίνδυνο.

Η λύση είναι επίπονη και δύσκολη, αλλά μονόδρομος: δημιουργία ισχύος σε όλα τα επίπεδα, συμμαχιών και ετοιμότητα για δυναμική επέμβαση, αν χρειαστεί και προληπτικώς. Αλλιώς οι ψοφοδεείς ταγοί μας ας μάθουν να κλίνουν σε όλους τους χρόνους το teslim (παραδίδομαι).

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεθνής διάκριση για τη «δημοκρατία»!

Η «δημοκρατία», αποσπώντας «Επαινο», ήταν υποψήφια για το βραβείο «Εφημερίδα της Χρονιάς 2024»Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που αποτελεί θεσμό...

More Articles Like This