Ο μεγάλος περίπατος στο Χάρβαρντ!

Σύνηθες να μας κλέβουν τους επιστήμονες οι Αμερικανοί. Τώρα θα δανειστούν τα φώτα του Κώστα του Μπακογιάννη, του επαγγελματία Μητσοτάκη

Must Read

Με αισθήματα θλίψεως άμα τε και αγανακτήσεως αναγνώσαμε την είδηση ότι ο μέγας επινοητής (αλλά όχι πληρωτής) του «Μεγάλου Περιπάτου» και μαυρισθείς εις τας προσφάτους δημοτικάς εκλογάς Κώστας ο Μπακογιάννης θα πάει στο Χάρβαρντ για κάνα εξάμηνο για να διδάξει, για να δώσει τα φώτα του στους γιάνκηδες.

Η είδηση επιβεβαιώνει δύο πράγματα:

1) Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο περνάει όντως μεγάλη, υπαρξιακών διαστάσεων κρισάρα (βλ. και το φιάσκο με την παραίτηση – αποπομπή της πρυτάνεως του Χάρβαρντ Κλοντίν Γκέι, που κατηγορήθηκε για λογοκλοπή).

2) Μόλις ακούς ότι πολιτικός ή πολιτευτής έχει πτυχίο από πανεπιστήμιο τέτοιου τύπου πάνω σε ειδικότητα του στιλ «Κοινωνιολογία», «Πολιτικές Επιστήμες», «gender studies» (η νεοταξική ειδικότητα σπουδών… φύλου) και τα συναφή, πρέπει να κουμπώνεσαι και να προετοιμάζεσαι να ψηφίσεις οποιονδήποτε άλλον.

Πάντως, προκαλεί εντύπωση πώς το πήρε απόφαση η διάνοια ο Κώστας ο Μπακογιάννης να πάρει των ομματιών του και να πάει στις ΗΠΑ, αφήνοντας τον δήμο στο έλεος του παγκοσμίως αγνώστου πασόκου Χάρη Δούκα, όστις τον διέσυρε στις δημοτικές εκλογές. Τώρα που έφαγε εκλογικό φούμο και δεν θα δημαρχεύει, δεν ενδιαφέρεται για τα δημοτικά πράγματα;

Σε κάθε περίπτωση, η στήλη ενθαρρύνει τον Κώστα τον Μπακογιάννη να διδάξει στο Χάρβαρντ το μάθημα της αυτοπεποίθησης και την ειδικότητα της αυταπάτης. Ο ίδιος αποτέλεσε τον καλύτερο δάσκαλο για τον εαυτό του. Πείστηκε απόλυτα ότι πέτυχε στα καθήκοντά του, ενώ η Αθήνα είναι πανβρόμικη από τα γκράφιτι, βρομάει σκατίλα και κάτουρο από τη μια άκρη στην άλλη, η μπούρκα και το φέσι πάνε σύννεφο και η εικόνα της πόλης θυμίζει αντί για ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αφροασιατικό μαχαλά.

Και μια παράκληση: αν στους Αμερικανούς έχει μείνει έστω μία στάλα από τον φιλελληνισμό που είχαν κάποτε, ας κάνουν μια καλή πρόταση στον Κώστα Μπακογιάννη για να μείνει εκεί για γίνει τακτικός καθηγητής στο Χάρβαρντ. Θα κάνουν μεγάλο χατίρι στους Ελληνες, αλλά και στους Κινέζους και τους Ρώσους, που επιθυμούν να δουν τις ΗΠΑ έτι περαιτέρω αποδυναμωμένες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ξανά στο δικαστήριο για σεξουαλικά εγκλήματα

Μία υπόθεση με πολλά επεισόδια! Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν θα δικαστεί ξανά στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο...

More Articles Like This