«Μπάρμπας στην Κορώνη»: Η Αόρατη Δύναμη πίσω από Πόρτες που Κλείνουν και Προκλήσεις που Αγνοούνται

Must Read

Έχει μπάρμπα στην Κορώνη η έκφραση που ταυτίστηκε με το ρουσφέτι Η φράση “Έχει μπάρμπα στην Κορώνη” εκφράζει μια πραγματικότητα που έχει ενσωματωθεί βαθιά στην ελληνική κοινωνία, αντιπροσωπεύοντας διασυνδέσεις, συμφέροντα και επαγγελματικές γνωριμίες που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. 

Παράλληλα, ανοίγει σημαντικά θέματα σχετικά με την ισότητα, την πρόσβαση σε ευκαιρίες, και την ευθύνη των κοινωνικών δομών. Σε πολλούς τομείς της ζωής, από την επαγγελματική σταδιοδρομία μέχρι τη διακυβέρνηση και την επιχειρηματικότητα, η παρουσία του Μπάρμπα από την Κορώνη φαίνεται να είναι αναπόσπαστο κομμάτι. Η σημασία των προσωπικών σχέσεων αντανακλάται στη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι ανυποψίαστοι χωρίς “Μπάρμπα” να ανταγωνιστούν σε ένα περιβάλλον όπου οι πόρτες είναι συχνά κλειστές. Η ανισότητα που προκύπτει από αυτές τις διασυνδέσεις εκδηλώνεται σε πολλά επίπεδα. Από τη μειονεκτική θέση αυτών που αγωνίζονται να βρουν επαγγελματικές ευκαιρίες μέχρι τη δυσκολία για πολλές υγιείς επιχειρήσεις να ανταγωνιστούν δίκαια. 

Οι πολίτες που επιμένουν με ιδέες και προτάσεις ενδέχεται να βρίσκουν τοίχο, ενώ οι προσπάθειες για αλλαγές και καινοτομία μπορεί να αντιμετωπίζουν αντίσταση από τον “κουφό” μπάρμπα που προτιμά την πεπατημένη. Τελικά, η χώρα αδειάζει επειδή οι μπαρμπάδες, καταπονημένοι από το βάρος των πολλών ανιψιών, δεν “προλαβαίνουν” να ασχοληθούν με τις απαραίτητες τομές και αλλαγές. Συνεπώς, η ανάγκη για μια κοινωνία που βασίζεται σε αξίες όπως η διαφάνεια και η ισότητα, γίνεται επιτακτική για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που προκύπτουν από τον “Μπάρμπα από την Κορώνη”.

* Ταξίαρχος εν αποστρατεία Μηχανικός ΣΜΑ, πρώην Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Φαρμακονήσι μετά την Κω ο Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Αιγαίο

Περιοδεία στα ακριτικά νησιά του νοτίου Αιγαίου πραγματοποιεί από την Μεγάλη Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Ἀμυνας. Το απόγευμα ο...

More Articles Like This