Η γραμμή διχοτόμησης Πατέλη και η τρομοκρατία στους βουλευτές

Το Μαξίμου απειλεί τα μέλη της Κ.Ο.: «Αν καταψηφίσουν πάνω από 9 βουλευτές, θα έχει πρόβλημα ο Κυριάκος με τη δεδηλωμένη» - Τηλεφωνήματα στα κανάλια για τον αποκλεισμό των διαφωνούντων

Must Read

Και να θέλουμε να αγιάσουμε δεν μπορούμε! Κάθε μέρα κάτι θα συμβεί που μας υποχρεώνει να επιμείνουμε στο ίδιο ρεπερτόριο: του γάμου. Οι διαδοχικές παρεμβάσεις του κυρίου Πατέλη στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι και του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., καθώς και οι διαρκείς -πιεστικές- τηλεφωνικές οχλήσεις ηγετικών στελεχών του Μαξίμου προς βουλευτές της Ν.Δ. είναι εξόχως αποκαλυπτικές. Οχι μόνο για την ουσία του ζητήματος του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και για ένα ακόμη θέμα: τον τρόπο σκέψης και τη διαχειριστική ικανότητα της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου. Η οποία, ελλείψει προθυμίας από το στελεχιακό δυναμικό της Ν.Δ., αναγκάστηκε να βγει στο ξέφωτο για να υποστηρίξει τις επιλογές της, τις οποίες δεν τόλμησε να αποκαλύψει προεκλογικώς.

Η εφημερίδα μας, με άρθρο του υπογράφοντος, κάλεσε στις 12 Ιουνίου 2023, λίγο πριν από τις δεύτερες εκλογές, τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει αν στο «πληρεξούσιο» που ζητούσε από τον λαό περιλαμβάνονταν η αλλαγή του ορισμού της οικογένειας και η θέσπιση του γάμου μετά τεκνοθεσίας. Δεν έλαβε απάντηση ποτέ.

Πριν υπεισέλθουμε στις ωμές παρεμβάσεις των κορυφαίων της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου στους βουλευτές, πρώτα ενημέρωση. Διακεκριμένοι επιστήμονες που ασχολούνται επισταμένως με την ελληνική γλώσσα μάς γνωστοποίησαν ότι ο όρος «γάμος ομοφυλοφίλων» είναι εννοιολογικά ριζικά διαφορετικός από τον όρο «γάμος ομοφύλων». Ο πρώτος παραπέμπει στον γάμο ανθρώπων με τον ίδιο σεξουαλικό προσανατολισμό. Ο δεύτερος παραπέμπει στον γάμο ανθρώπων του ίδιου φύλου.

Προσοχή! Οχι της ίδιας φυλής – του ίδιου φύλου. Υπάρχει διαφορά; Υπάρχει! Παρατηρήθηκε το φαινόμενο να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης άνδρες του ίδιου φύλου, αλλά όχι ομοφυλόφιλοι που υπηρετούσαν σε ακριτικές περιοχές ως δημόσιοι λειτουργοί ή άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας για να λάβουν μόρια για τις μεταθέσεις τους! Ο σωστός όρος είναι «γάμος ομοφυλοφίλων», αλλά για λόγους «πολιτικής ορθότητας», όπως μας ελέχθη, επελέγη ο δεύτερος. Αν και όρος «γάμος ομοφύλων» καθιερώθηκε πρώτη φορά με το πόρισμα της Επιτροπής για τους ΛΟΑΤΚΙ, προκειμένου να συζητάμε για την ουσία και όχι για τις προκαταλήψεις, δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε το εξής: η ορολογία άλλαξε γιατί κάποιοι δεν αισθάνονται άνετα με την ταυτότητά τους!

Πάμε τώρα στην ουσία. Ακούσαμε με προσοχή τη διάρκειας 40 λεπτών παρέμβαση του κυρίου Πατέλη στο ραδιόφωνο του Σκάι. Τρεις συνοπτικές παρατηρήσεις: πρώτον, έφτασε στο τέλος της συνέντευξης να εκλιπαρεί περίπου ότι ο γάμος αφορά ελάχιστους ομοφυλοφίλους, καθώς «τα πιο πολλά ζευγάρια δεν θα παντρευτούν και ακόμη λιγότερα θα κάνουν παιδιά». Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον πρωθυπουργικό σύμβουλο ότι ο νομοθέτης θεσμοθετεί κανόνες δικαίου για αόριστο αριθμό προσώπων. Οχι για μεμονωμένες περιπτώσεις που δύναται να ρυθμιστούν και από τον νέο νόμο για τη συνεπιμέλεια των τέκνων.

Δεύτερον, στον χάρτη που έδειξε στο TikTok με τις χώρες που δεν έχουν υιοθετήσει τον γάμο και δεν θεωρούνται «προηγμένες» (με βάση αυτά που ακούστηκαν στην Κ.Ο. της Ν.Δ. από τον κύριο Σκέρτσο) υπάρχουν σύμμαχες χώρες (Ουκρανία, Ιταλία, Αυστρία, Πολωνία, Βοσνία) ή αδελφές ορθόδοξες χώρες (Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία κ.ά.). Θέτοντας αυτή την απαράδεκτη γραμμή διχοτόμησης στον χάρτη, ο κύριος Πατέλης προσβάλλει αδελφούς, ομόδοξους λαούς και σύμμαχες χώρες. Η γκάφα! Ακόμη, ο νεοείσακτος κύριος Πατέλης μάς είπε στην επέτειο των 50 ετών της Ν.Δ. ότι το κόμμα «στάθηκε, με λίγες εξαιρέσεις, πάντοτε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας». Δεν μας λέει και ποιες είναι αυτές οι εξαιρέσεις, για να έχουμε καλό ερώτημα; Τώρα, όσον αφορά τον κύριο Σκέρτσο, δεν θα προσθέσουμε πολλά.

Αφού ανέλυσε με power point σε μπαρουτοκαπνισμένους βουλευτές και υπουργούς το ιδεολόγημα της ισότητας που οδηγεί στην τυραννία της ομοιομορφίας, μετά το πέρας του «φροντιστηρίου» αναχώρησε για την οικία του προκειμένου να εορτάσει τα γενέθλια του… σκύλου του. Και έπειτα σχολιάζαμε τον Κασσελάκη για τα γενέθλια της Φάρλι!

Το μέγα ζήτημα που προκύπτει, πάντως, από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι οι ευθείες απειλές που εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης σε παλιούς βουλευτές που εξελέγησαν το 1996 και το 2000, πολύ πριν αυτός βρει τον δρόμο για τη φιλελεύθερη παράταξη. Τους προειδοποίησε ότι «όποιος δεν ψηφίσει τον γάμο δεν ψηφίζει Μητσοτάκη»! Από όλα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, 40 βουλευτές της Ν.Δ. δείχνουν αποφασισμένοι να καταψηφίσουν ή να απόσχουν, παρά τις απειλές. Κρατάμε μικρό καλάθι. Κάποιοι εξ αυτών μάς ζητούν να μην τους θέτουμε ερωτήσεις στα τηλέφωνα, «μόνο από κοντά». Κάποιοι άλλοι, όπως ο Στράτος Σιμόπουλος, που αρχικώς δήλωσε ότι θα καταψηφίσει, ξανασκέφτονται την απόφασή τους με δέλεαρ την… υπουργοποίησή τους.

Αλλά, αν αυτός ο αριθμός επιβεβαιωθεί κατά το μάλλον ή ήττον, το «πληρεξούσιο» αμφισβητείται από τους ίδιους τούς πληρεξουσίους. Ιδωμεν. Χθες βράδυ, πάντως, βουλευτές δέχονταν πιεστικά τηλέφωνα από κορυφαίο στέλεχος του Μαξίμου, το οποίο τους καλούσε με απειλητικό ύφος «να το ξανασκεφτούν, γιατί αν καταψηφίσουν θα κάνουν κακό». Και διότι «αν οι καταψηφίσεις είναι πάνω από 9, ο Κυριάκος θα έχει πρόβλημα με τη δεδηλωμένη». Την ίδια ώρα, με παρεμβάσεις στις διευθύνσεις ειδήσεων της «λίστας Πέτσα» αποκλείονται από τα πάνελ των ενημερωτικών εκπομπών όλοι οι διαφωνούντες βουλευτές…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελληνοαμερικανίδα δήμαρχος του Σόμερσβιλ των ΗΠΑ – Τι λέει για την πατρίδα

Πριν δύο χρόνια στην πόλη Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης, η οποία ουσιαστικά είναι προάστιο της Βοστώνης με την οποία και...

More Articles Like This