Στοιχεία υπαρκτού μητσοτακισμού

Τυπική μπανανία τύπου μητσοτακιστάν είναι μια χώρα όπου ο πρόεδρος της Βουλής μιλάει υπέρ εκπρόθεσμης τροπολογίας και ζητά να την ψηφίσουν!

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέθεσε στη Νίκη Κεραμέως να μοντάρει τροπολογία στην οποία προβλέπεται επιστολική ψήφος των αποδήμων και στις εθνικές εκλογές και αυτή να ψηφιστεί έστω και εκπρόθεσμα! Είναι προφανές ότι ο Μητσοτάκης έχει ανάγκη από μερικά τσουβάλια γεμάτα με ψηφοδέλτια της Ν.Δ., που θα έρχονται από τα ξένα – κι αυτή η ανάγκη δεν υπάρχει μόνο για τις ευρωεκλογές αλλά, κυρίως, για τις εθνικές εκλογές.

Και την μπάσανε κι αυτή την τροπολογία στο νομοσχέδιο… νύχτα, μπας και πιάσουνε τα άλλα κόμματα στον ύπνο για να ψηφιστεί. Η τροπολογία για τις εθνικές εκλογές καταψηφίστηκε μεν, αλλά ψηφίστηκε ο νόμος για τα τσουβάλια με ψήφους Μητσοτάκη που θα έρχονται από τα ξένα στις ευρωεκλογές.

Από το μικρό πέρασμα της τροπολογίας στη Βουλή θα μείνει στην Ιστορία ότι βρέθηκε πρόεδρος Βουλής, ο Κώστας Τασούλας, που μίλησε υπέρ της ψήφισης νομοσχεδίου της κυβέρνησης και μάλιστα ζήτησε από τους βουλευτές όλων των κομμάτων να ψηφίσουν την τροπολογία για τις εθνικές εκλογές, παρόλο που κατατέθηκε εκπρόθεσμα!

Αντιγράφουμε τμήματα από την ομιλία του της 22ας Ιανουαρίου: «Ναι, είναι εκπρόθεσμη η τροπολογία. […] Αξίζει τον κόπο να υπονομεύσουμε μια ιστορική εξέλιξη επειδή είναι η τροπολογία εκπρόθεσμη; […] Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να πιστέψετε ότι, ναι, έρχονται κάποιες στιγμές που μπορούμε να συνομιλήσουμε με την Ιστορία και μπορούμε να περιφρονήσουμε τη συγκυρία. […]

Σήμερα καλούμαστε να συνομιλήσουμε με την Ιστορία και αυτή τη συνομιλία μας με την Ιστορία και τις δεκαετείς εκπρόθεσμες υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στους Ελληνες του εξωτερικού δεν μπορεί να τις υπονομεύσει μία τροπολογία κατά τα άλλα σωστή, επειδή είναι απλώς για λίγες ώρες εκπρόθεσμη».

Τελικά, αυτή η πολυφορεμένη φράση «μόνο στην Ελλάδα γίνονται τέτοια» είναι πολυφορεμένη επειδή έχει αποδειχτεί 100% σωστή. Να χαιρόμαστε τη Βουλή και τον πρόεδρό της, που δεν κοιτάζει τους τύπους (όπως ο Κανονισμός της Βουλής, που απαγορεύει τη θέση προς ψήφιση εκπρόθεσμων τροπολογιών), αλλά την ουσία: τα τσουβάλια με τις ψήφους που θα έρχονται από τα… ξένα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελληνοαμερικανίδα δήμαρχος του Σόμερσβιλ των ΗΠΑ – Τι λέει για την πατρίδα

Πριν δύο χρόνια στην πόλη Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης, η οποία ουσιαστικά είναι προάστιο της Βοστώνης με την οποία και...

More Articles Like This