Το Εθνος να εκλέγει και να εκλέγεται όπου γης

Ο Ελληνισμός για να σταθεί στα πόδια του και να παίξει όχι μόνο ρόλο για τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και οικουμενικό ρόλο, χρειάζεται εγκέφαλο. Ητοι Ηγεσία

Must Read

Η αριστερά μισεί το Εθνος, δεν αποδέχεται τη διαχρονία του, την ιστορική του συνέχεια, ευθυγραμμιζόμενη στην ουσία με τις ανόητες θεωρίες του Φαλμεράγιερ. Από το 1918 παλεύουν οι μηδενιστές να το αποδομήσουν και πάνε οι θεωρίες τους στον κουβά. Επιτίθενται σε όλους τους πυλώνες του, στην Εκκλησία, στη φυλετική – πολιτισμική συνέχεια, στις Ενοπλες Δυνάμεις, στους Ηρωες και στα Σύμβολά του, στην Οικογένεια, και τρώνε αλλεπάλληλες ήττες.

Ή μήπως νομίζετε πως με τον νόμο περί «γάμου ομοφύλων» και υιοθεσίας από αυτούς θα αλλάξει το αξιακό πλαίσιο ή η κατά φύσιν τάξη πραγμάτων; Λίγους αφορά και αυτών των λίγων δεν θα τους επιλύσει τα αληθινά, εσώτερα, προβλήματά τους. Κανένας Νόμος δεν επουλώνει ψυχές.

Το μίσος για το Εθνος δεν είναι άσχετο με την άρνηση της αριστεράς στην επιστολική ψήφο. Εχουμε άλλη μια Ελλάδα εκτός Ελλάδας. Εκατομμύρια στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ωκεανία, την Ευρώπη, την Αφρική, σε όλο τον κόσμο. Η ψήφος τους φέρνει δέος στους Αποστόλους του Μαρασμού, για πολλούς λόγους.

Πρώτον, δεν είναι κρατικοδίαιτοι πελάτες του συστήματος, να χειραγωγηθούν με υποσχέσεις για επιδόματα και διορισμούς, δεν έχουν εξαρτήσεις, από κομματάρχες, δεν συνωστίζονται σε κομματικά γραφεία, δεν νιώθουν κανένα δέος για κομματαρχαίους, βουλευτές και υπουργούς.

Δεύτερον, οι περισσότεροι από αυτούς ζουν σε χώρες όπου έχουν παραστάσεις από ευνομούμενα κράτη, με αξιοκρατία, ανταποδοτικότητα και κοινή λογική.

Τρίτον, και πιο επικίνδυνο από όλα, ο νόστος για την Πατρίδα κάνει τον πατριωτισμό τους πολύ πιο δυνατό, και, σε συνδυασμό με τα προηγούμενα, την ψήφο τους μη χειραγωγούμενη και αρνητική προς μηδενιστές, λάτρεις των μπάχαλων, εφαψίες της τρομοκρατίας, της αναρχίας, οπαδούς των ανοιχτών συνόρων, χρήσιμους ηλίθιους των λαθροδιακινητών, ευθυγραμμισμένους με τις θέσεις των Σκοπιανών και Τούρκων σοβινιστών.

Αυτή την ανεξάρτητη πατριωτική ψήφο την τρέμουν οι μηδενιστές κάθε απόχρωσης και κυρίως η αριστερά, η οποία μετέρχεται απίθανων επιχειρημάτων. Μέχρι τιμοκρατικής φύσεως αντιρρήσεις έχω διαβάσει. «Αφού δεν πληρώνουν φόρους, δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν για την τύχη χώρας» λένε κάποιοι. Πρώτον, είναι ψευδές, πολλοί απόδημοι μια χαρά πληρώνουν φόρους, αφού έχουν ακίνητα και κάνουν φορολογικές δηλώσεις, πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.

Και φυσικά, δεύτερον, είναι και αντισυνταγματικό το φαιδρό αυτό επιχείρημα. Υπάρχουν και οι άλλοι, οι πιο μπρουτάλ, που λένε «αφού την κοπανήσανε και δεν ζουν εδώ, δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου». Θα μπορούσα να εισηγηθώ να αφαιρεθούν τα πολιτικά δικαιώματα από ηλίθιους με τέτοιες απόψεις, αλλά απλά λέω πως και αυτό το επιχείρημα είναι αντισυνταγματικό, εκτός από ανόητο και έμπλεο κακίας. Την άποψή μου την έγραψα ολοκληρωμένα πριν από 31 χρόνια.

Ο Ελληνισμός είναι ένας παράλυτος παγκόσμιος γίγαντας, ο όποιος έχει τρεις ομόκεντρους κύκλους. Ο ένας είναι το ελλαδικό κράτος, το λεγόμενο Εθνικό Κέντρο. Ο δεύτερος κύκλος είναι η Ιστορική Περιφέρεια, ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, της Πόλης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας, της Ιμβρου, της Τενέδου, της Αλεξάνδρειας, της Μεγάλης Ελλάδας. Ο τρίτος κύκλος είναι η Διασπορά, τα εκατομμύρια των αποδήμων στα μήκη και τα πλάτη της γης, σε όλες τις Ηπείρους. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και έναν τέταρτο, οιονεί, κύκλο, τους φιλέλληνες, τα κέντρα ελληνικών σπουδών, Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας, Αρχαίας και Νέας Ελληνικής Γλώσσας, αυτούς τους ανθρώπους που ενστερνίζονται το «κάθε πολιτισμένος άνθρωπος κατάγεται από τους Ελληνες».

Αυτός ο παράλυτος παγκόσμιος γίγαντας, για να σταθεί στα πόδια του και να παίξει όχι μόνο ρόλο για τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και οικουμενικό ρόλο, γιατί ο Ελληνισμός είναι παγκόσμια ηθική δύναμη, χρειάζεται εγκέφαλο. Ητοι Ηγεσία, και ένα σύστημα που θα ενώσει τους ομόκεντρους κύκλους που απαρτίζουν το Εθνος, όπου γης. Αυτό το νευρικό σύστημα είναι τα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα ψήφου, το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι και η διευκόλυνσή του. Πολύ αναγκαία η δράση των διπλωματικών αποστολών, της Εκκλησίας, των ελληνικών σχολείων και κοινοτήτων για τη διατήρηση της γλώσσας και της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης, αλλά αυτό που θα δώσει δύναμη, θα συνδέσει άρρηκτα τον Ελληνισμό είναι η συμμετοχή στις αποφάσεις μέσα από την ενάσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Κάθε αντίθεση σε αυτό, εκτός από αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και κακόβουλη, είναι και ανθελληνική. Μόνο όποιοι μισούν τους Ελληνες φοβούνται την ψήφο τους και τη συμμετοχή τους στα κοινά και τους τα αρνούνται. Και δεν είναι σύμπτωση πως αυτοί που αρνούνται την επιστολική ψήφο των ομογενών είναι οι ίδιοι που θέλουν την αθρόα πολιτογράφηση λαθρομεταναστών, συνήθως αλλοθρήσκων, και τη χορήγηση σε αυτούς πλήρων πολιτικών δικαιωμάτων.

Αφού δεν μπόρεσαν να νικήσουν το Εθνος και να το καταστρέψουν, χτυπώντας τα θεμέλιά του, ονειρεύονται να αντικαταστήσουν τους πολίτες αυτής της χώρας με παράνομους επήλυδες, να αλλάξουν τις αναλογίες, έχοντας την ψευδαίσθηση πως οι έποικοι αυτοί θα έχουν ευήκοα ώτα στις μηδενιστικές θεωρίες τους. Αυτοκαταστροφική πλάνη. Χρέος, λοιπόν, απέναντι στα αδέρφια μας σε όλη την οικουμένη, να προχωρήσουμε στην αναγνώριση πλήρων πολιτικών δικαιωμάτων και στη διευκόλυνση και ενθάρρυνσή τους στη συμμετοχή και στην ενάσκησή τους. Ετσι θα κινητοποιήσουμε αστείρευτες δυνάμεις, που βλέπουν την Πατρίδα με καθαρό μάτι και βαθιά αγάπη.

*Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωτάθλημα για την Ρούξι και την Πένυ – Οι πρωταθλήτριες του βόλεϊ αφιέρωσαν σε αυτές τον τίτλο που κέρδισαν στον Πειραιά

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το κλειστό γήπεδο «Παύλος Γιαννακόπουλος» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας φωτίστηκε και γέμισε με κόσμο. Η γυνακεία...

More Articles Like This