Η Ευρώπη απαρνείται την ταυτότητά της!

Αντί να ασχολείται με τα προβλήματα των λαών της, σπεύδει να ικανοποιεί τα αιτήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη... χρηματοδότηση της Ουκρανίας!

Must Read

Πριν από λίγες μέρες το ιερατείο των Βρυξελλών, στις ηγετικές θέσεις του οποίου πλειοψηφούν τα στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έλαβε ένα ενδιαφέρον απόρρητο σημείωμα με τις δυνητικές επιδόσεις των πολιτικών κομμάτων σε όλη την Ενωση. Τα αποτελέσματά του ήταν εντυπωσιακά. Πέντε μήνες πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εμφανίζεται να διεκδικεί 175 έδρες στη νέα Ευρωβουλή, οι Σοσιαλιστές 140, το αντισυστημικό ταυτοτικό κόμμα της νέας δεξιάς ID, του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν 90, το ICR, στο οποίο ξεχωρίζει η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, 90 έδρες και το φιλελεύθερο Renew του προέδρου Μακρόν 73 έδρες.

Ακόμα πιο εντυπωσιακές είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό των κρατών που ηγούνται της Ενωσης. Στη Γερμανία ο ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών Μερτς «μάλωσε» προχθές τον φιλελεύθερο υπουργό Λίτνερ με φρασεολογία Σόιμπλε ότι «η Γερμανία ζει πάνω από τις δυνάμεις της και ότι καταναλώνει περισσότερα από όσα παράγει», ενώ στο Βερολίνο στήθηκε τρελός χορός επειδή η Εναλλακτική για τη Γερμανία έχασε… μία μονάδα στις δημοσκοπήσεις. Από το 20% έπεσε στο 19%. Το σοκ ολοκληρώθηκε από την εξαγγελία ίδρυσης φιλοτουρκικού εθνικιστικού κόμματος καθ’ υπόδειξιν του Ερντογάν. Στη Γαλλία η απόφαση απελπισίας του Μακρόν να προαγάγει στο αξίωμα του πρωθυπουργού τον γκέι υπουργό Παιδείας Ατάλ δεν αποδίδει μέχρι στιγμής. Η Λεπέν σαρώνει με δημοτικότητες της τάξεως του 40%.

Τι συμβαίνει, λοιπόν; Γιατί η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά είναι τριχοτομημένη; Γιατί το άθροισμα του Ορμπαν και της Μελόνι ξεπερνά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα; Γιατί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα αναγκαστεί να «προσκυνήσει» τη Μελόνι για να διατηρήσει τα οφίτσιά του στη νέα διανομή αξιωμάτων την Κομισιόν; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και προφανώς δεν είναι αυτή που διακινούν στην Ελλάδα ορισμένοι παλαιοί Ρηγάδες που ξεκούτιαναν στα γεράματά τους, ότι τάχα τα νέα ταυτοτικά κόμματα της Δεξιάς παίζουν το παιχνίδι του Πούτιν. Αν ήταν έτσι και μπορούσε να δίδει γραμμή ο Πούτιν στους χιλιάδες αγρότες που χθες έβαλαν φωτιές στις Βρυξέλλες, τα πράγματα θα ήταν απείρως σοβαρότερα. Αλλά ευτυχώς δεν είναι έτσι. Τα πράγματα είναι πιο απλά.

Η Ευρώπη εξεγείρεται και επαναστατεί επειδή η ηγεσία των Βρυξελλών απαρνήθηκε την ευρωπαϊκή ταυτότητα και υπηρετεί τα συμφέροντα άλλων κρατών. Της Αμερικής, του Κατάρ, άλλων κρατών του Κόλπου, πολλών. Τέτοιας έκτασης είναι η διάβρωση. Δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των Ευρωπαίων πολιτών, πάντως. Η Ευρώπη εξεγείρεται και επαναστατεί διότι είναι εδραία η πεποίθηση στις τάξεις των λαών της ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία υπηρετεί οικονομικά λόμπι μεγάλων πολυεθνικών εταιριών.

Στην πανδημία κατέστη πασίδηλο αυτό. Η Ευρώπη εξεγείρεται και επαναστατεί γιατί η πολυπολιτισμική ατζέντα των δικαιωμάτων που υιοθετούν οι ηγεσίες της συνθλίβει τα έθνη ως ενιαίες οντότητες για να καμφθούν και οι τελευταίες εστίες αντίστασης στην απόπειρα κατασκευής αυτού που ο μακαριστός Χριστόδουλος ονόμαζε «χυλό». Ακόμα και ο γάμος των ομοφύλων αποτελεί μέρος της «Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ισότητας 2021-2025», γι’ αυτό τον νομοθετεί ο πρωθυπουργός. Για το βιογραφικό του.

Το γεγονός ότι επαναστάτησαν οι αγρότες πρώτοι είναι συμπτωματικό. Το μείζον είναι ότι ενώ η ευρωπαϊκή οικονομία καίγεται και οι πολίτες της Ε.Ε. εξαθλιώνονται, η ευρωπαϊκή ηγεσία έχει διαρκώς στον νου της πώς θα στηρίξει την οικονομία της Ουκρανίας. Πώς θα κάνει τα χατίρια των Αμερικανών που έχουν ήδη αποχωρήσει από την ήπειρο, αν ήταν ποτέ εδώ. Η συμμετοχή της Ευρώπης στον πόλεμο της Ουκρανίας αντί της πάση θυσία αποτροπής του είναι η γενεσιουργός αιτία της ραγδαίας επιδείνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Τώρα πληρώνουμε τα σπασμένα.

Η Φον ντερ Λάινεν συγκάλεσε χθες Σύνοδο Κορυφής για να ικανοποιήσει τα γούστα του Αντονι Μπλίνκεν, καθώς οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση του Κογκρέσου, δεν χρηματοδοτούν πλέον την ουκρανική οικονομία. Καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη η Ευρώπη, απειλώντας τον Ορμπαν με στέρηση δικαιώματος ψήφου (βέτο), αγνοώντας τις επιθυμίες των λαών της. Πώς να αποκαλέσεις λοιπόν ευρωπαϊκή ηγεσία μια χλιδάτη ελίτ που στρέφεται κατά των Ευρωπαίων πολιτών;

Οι άνθρωποι μετέτρεψαν το ιστορικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε παράρτημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον εαυτό τους σε υπάλληλό του. Αν η ηγεσία της Ευρώπης ήταν αντάξια της ιστορίας της, δεν θα είχε επιτρέψει ποτέ το ξέσπασμα του πολέμου στην αυλή της. Διότι αυτός ο πόλεμος δύο χρόνια μετά είχε κερδισμένους τους Αμερικανούς και τους Ρώσους που θησαυρίζουν από τις πωλήσεις του φυσικού αερίου και μεγάλο χαμένο την Ευρώπη, η οποία στερείται διαπαντός την πρόσβαση στη φθηνή ενέργεια. Οι άνθρωποι είναι εγκληματίες. Για να πωλούν οι σύμμαχοι ακριβό σχιστολιθικό αέριο, καταδίκασαν τις βιομηχανίες τους και τα νοικοκυριά τους σε πτώχευση.

Αν είναι λοιπόν από κάποιον «υποκινούμενες» οι δυνάμεις της νέας ταυτοτικής Δεξιάς στην Ευρώπη, δεν είναι από τον Πούτιν αλλά από τον φυσικό αυτουργό της κρίσης Ζελένσκι, με ηθικούς αυτουργούς τα «γεράκια» της Δύσης. Οσον αφορά την ατζέντα της Κομισιόν για τον Νόμο της Φύσης, τι να πούμε! Εχουμε ξαναγράψει.

Αν εφαρμοστεί στην Ελλάδα η «αγρανάπαυση» καλλιεργειών (χθες θυμήθηκε να πει πρώτη φορά τη λέξη ο κύριος Μητσοτάκης, το ΕΛΚ ευτυχώς καταψήφισε την ατζέντα της Κομισιόν εξαιτίας της προσωπικής βεντέτας Βέμπερ – Φον ντερ Λάιεν), το υποχρεωτικό πράσινο ανά τετραγωνικό, τα υποχρεωτικά ηλεκτρικά Ι.Χ., οι νέες αντιρυπαντικές μηχανές σε αεροπλάνα και πλοία, τότε, πρώτον, οι αγρότες θα αλλάξουν επάγγελμα, δεύτερον, θα αυξηθεί κατακόρυφα η τιμή των αγροτικών προϊόντων λόγω ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα, τρίτον, θα αυξηθούν κι άλλο τα εισιτήρια αεροπλάνων και πλοίων για να χρηματοδοτηθεί από το υστέρημά μας η μετασκευή των μηχανών τους. Και βεβαίως, τέταρτον, θα πλουτίσουν τα λόμπι που κατασκευάζουν πανάκριβα ηλεκτρικά Ι.Χ., μηχανές αεροσκαφών και πλοίων κ.λπ.

Οι τύποι μάς μιλούν για πράσινη ατζέντα και έχουν τον νου τους «στην κονόμα». Επειτα από όλα αυτά πώς να μη βγει η Ευρώπη στους δρόμους εναντίον τους, λοιπόν; Και πολύ άργησε!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μ. Παγώνη για υπόθεση Καλλιάνου: «Προφανώς είναι αδύνατον να μπουν όλοι οι ασθενείς σε ΜΕΘ»

Αναφορά στην υπόθεση του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου και στην αντιπαράθεση που ξέσπασε μετά τις καταγγελίες για τις ευθύνες των...

More Articles Like This