Το κόμμα εργοδότης και οι βουλευτές υπάλληλοι

Οι προσκυνημένοι, η υποκρισία για τα καθεστώτα και η ερίτιμος λογοκρισία

Must Read

Σήμερα σκέφτομαι να κάνω ένα πείραμα. Θα γράψω με συντομογραφίες, όπως στο twitter. Διότι είναι πολλά και διαφορετικά αυτά τα οποία έχω να μοιραστώ μαζί σας. Πάμε!

-«Βάναυσο καθεστώς» χαρακτήρισαν ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη Ρωσία του Πούτιν μετά τον θάνατο του αντικαθεστωτικού Ναβάλνι. Το καθεστώς με το οποίο κάθεται στο τραπέζι και συζητά ο κύριος πρωθυπουργός, το οποίο έχει φυλακισμένους τον επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα και τους ηγέτες των Κούρδων Oτσαλάν και Ντερμιτάζ, τι είναι, άραγε; Ελεύθερο; Η αραβική χώρα που είναι στρατηγική σύμμαχός μας στη Μεσόγειο και της δίνουμε μέχρι πυραύλους Πάτριοτ, η οποία δολοφόνησε μέσα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη υπήκοό της, τον δημοσιογράφο της «Ουάσινγκτον Ποστ» Κασόγκι, και τον τεμάχισε σε κομμάτια τι καθεστώς είναι, άραγε; Ελεύθερο;

-Συναρπαστικός ο κατάλογος με τα «ναι» που συγκρότησαν την πλειοψηφία για τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Παρατάσσονται δίπλα δίπλα τα υπερήφανα «ναι» του κυρίου Μητσοτάκη, της κυρίας Αχτσιόγλου (που έκοψε τις συντάξεις), της Ζωής Κωνσταντοπούλου (που ως πρόεδρος της Βουλής επιχείρησε να ακυρώσει την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου), του Δημήτρη Τζανακόπουλου (που η Ν.Δ. κατήγγειλε ως τραμπούκο), του Ευκλείδη Τσακαλώτου, της Θεανώς Φωτίου (με τις γεμιστές ντομάτες) κ.λπ. Δηλαδή, όσους ύβριζε ο κύριος Μητσοτάκης όταν αυτοί συνεργάζονταν με τον κύριο Καμμένο. Τότε είχαμε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τώρα έχουμε ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Εάν αυτό δεν είναι πολιτική ανωμαλία, να μας πει κάποιος τι είναι πολιτική ομαλότητα.

Συναρπαστικός και ο κοινοβουλευτικός διάλογος. Στον Αντώνη Σαμαρά απάντησε για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας ο… Νάσος Ηλιόπουλος της Νέας Αριστεράς! Ενώ σε πρόεδρο μικρού δεξιού κόμματος όρμησαν μαζί η Αγαπηδάκη και η Γεροβασίλη! Οσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη; Εκανε τα… ρεπό των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που απείχαν και ψήφισε για λογαριασμό τους!

Για ποτό στο Κολωνάκι ή στο καφενείο της Βουλής πήγαν στη συντριπτική πλειονότητά τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όταν ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, ύστερα από οδηγία που έλαβαν από τη γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είναι προφανές πλέον ότι η Ν.Δ. είναι εργοδότης, όχι κόμμα, και ο βουλευτής της είναι υπάλληλος, όχι αντιπρόσωπος του έθνους. Φοβάται να καθίσει στα έδρανα του Κοινοβουλίου, εκεί όπου τον έταξε ο ελληνικός λαός, ακόμα και όταν μιλά νεοδημοκράτης. Φοβάται την απόλυση από τον εργοδότη, δηλαδή τη διαγραφή!

– «Η Πόλις εάλω» αναφώνησε το μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Γρηγόρης Βαλλιανάτος, με ανάρτησή του μετά την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Η ανάρτηση θεωρήθηκε προκλητική. Δεν συμφωνώ! Είναι αποκαλυπτική. Αποκαλύπτει ότι αυτό το ρεύμα και αυτή η μειονότητα δεν έχουν καμία σχέση με την Ιστορία μας, με τη σημαία μας και με την εθνική σκέψη. Αυτό το ρεύμα ευλόγησε η κυβέρνηση. Να προσέχει η Ν.Δ., γιατί με αυτά τα μυαλά μπορεί να έρθει κάποτε η μέρα που οι δεξιοί θα αναφωνήσουν «Μαξίμου εάλω».

–Να κατευνάσει τη δυσφορία στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρήσει -μαθαίνω- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σκέφτεται να δώσει ιθαγένεια στα παιδιά του βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο και Νικόλαο. Ο άνθρωπος που αρνήθηκε να πάει στην κηδεία του βασιλιά και απαγόρευσε να τελεστεί δημοσία δαπάνη, μη τυχόν χάσει το Κέντρο, όπως τον συμβούλευαν οι Σκέρτσος και Γεραπετρίτης, ετοιμάζεται τώρα να δώσει ιθαγένεια στα παιδιά του βασιλιά. Να τη δώσει – τη δικαιούνται. Διότι στον εκλιπόντα βασιλέα, που του τη ζητούσε όσο ήταν εν ζωή, δεν την έδωσε. Με αυτό το παράπονο έφυγε από τη ζωή.

-Οσα συνέβησαν μετά την ψηφοφορία για τον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών, με τα προκλητικά επινίκια πάρτι των υπουργών του κυρίου Μητσοτάκη, αποδεικνύουν κάτι πολύ απλό: αυτή η Νέα Δημοκρατία έχει για πέταμα τον μέσο Νεοδημοκράτη. Τον έχει δεδομένο. Αλλά, αν τον έχει για πέταμα, δεν είναι Νέα Δημοκρατία.

–Παλαιός δικαστής του Αρείου Πάγου, ο περίφημος «Μπίκος» Γεωργακόπουλος, μου είπε πρόσφατα ότι «ο δικαστής δεν μιλάει ποτέ. Απαντά με τις πράξεις του». Τον κανόνα αυτόν παραβίασε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η οποία άρχισε δημόσιο διάλογο με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την απάντηση που έδωσε για το κράτους δικαίου. Αλλά, όταν ανοίγει διάλογο με τον έναν, πρέπει να κάνει διάλογο με όλους. Ερώτημα, λοιπόν, προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου: γιατί οι προϊστάμενες εισαγγελικές Αρχές απορρίπτουν διαρκώς τα αιτήματα του ανακριτή Μπακαΐμη για διεύρυνση της έρευνας, ούτως ώστε να διαλευκανθεί τι κρύβεται πίσω από την εμπορική αμαξοστοιχία που ανεφλέγη; Γιατί απορρίφθηκε το αίτημά του να σταλεί το βιντεοσκοπημένο υλικό στον Καναδά για να ανακτηθεί; Γιατί κάποιοι πιέζουν να απορριφθεί το αίτημα των οικογενειών για διορισμό πραγματογνώμονα που θα εξετάσει τις χημικές ουσίες; Απαντήσεις! Με πράξεις, όχι με λόγια.

–Η γνωστή οργάνωση που επισκέπτεται οικίες επωνύμων πήγε τα χαράματα του Σαββάτου, στις 6, έξω από την οικία του παπα-Γιώργη στην Καλλιθέα και του έριξε τρικάκια επειδή αντιτίθεται στον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών. Πρόκειται για τον ιερέα στον οποίο ασκήθηκε δίωξη από τη Δικαιοσύνη με αίτημα της Πολιτείας, επειδή κοινωνούσε τους πιστούς στο Κουκάκι στη διάρκεια της πανδημίας. Πρόκειται για τον ιερέα που προσπάθησε να κυνηγήσει ο προηγούμενος αρχιερατικός επίτροπος της Αρχιεπισκοπής με διάφορα προσχήματα για να τον μεταθέσει. Πώς είναι τώρα δυνατόν να συμπίπτουν στο πρόσωπό του και να τον έχουν στο στόχαστρο ο Ρουβίκωνας, ο εισαγγελέας του… «αστικού κράτους», η κυβέρνηση και η Εκκλησία της Ελλάδος, αυτό πρέπει κάποιος να το εξηγήσει. Ανακοίνωση πάντως για τα τρικάκια του Ρουβίκωνα στον παπα-Γιώργη η Νέα Δημοκρατία δεν εξέδωσε. Μόνο για την Ελενα Ράπτη το έκανε!

-Οι περιπέτειες του λόγου 1: διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός στην ομιλία του στη Βουλή αν η Νέα Δημοκρατία έγινε ΣΥΡΙΖΑ και αν ο κύριος Μητσοτάκης έγινε πολιτική ουρά του Στέφανου Κασσελάκη και του ερίτιμου συζύγου του, Τάιλερ. Και η προεδρεύουσα αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -σοβαρή γενικώς-, Ολγα Γεροβασίλη, που δεν κατάλαβε στην αρχή ούτε αυτή ούτε οι πρακτικογράφοι τι σημαίνει η λέξη «ερίτιμος» (αξιοσέβαστος , εντιμότατος), του ζήτησε να ανακαλέσει. Και, όταν δεν ανακάλεσε, τότε η αντιπρόεδρος επικαλέστηκε το επιχείρημα των συζύγων για να διαγράψει τη φράση του από τα πρακτικά και να κόψει το σχετικό απόσπασμα από το Κανάλι της Βουλής! Υποτίθεται ότι ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ παραβίασε την ιδιωτική ζωή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μόνο που ο κύριος Κασσελάκης όχι απλά ζει δημόσια, αλλά διαφημίζει και τη σχέση του με κοινές συνεντεύξεις με τον σύζυγό του στην τηλεόραση. Θα παρακαλούσα την αγαπητή κυρία Γεροβασίλη να ξανακούσει τον τόνο της φωνής της, όταν έλεγε ότι θα διαγράψει από τα πρακτικά τη φράση του προέδρου της ΝΙΚΗΣ. Θα τρομάξει με τον εαυτό της.

-Οι περιπέτειες του λόγου 2: πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, θύμα της ίδιας πρακτικής τής διαγραφής της ελεύθερης σκέψης από τα πρακτικά έπεσε και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης. Τόλμησε να ρωτήσει τον ήρωα μαθητή των Τεμπών πώς μπόρεσε να σβήσει κεράκια σε τούρτα γενεθλίων στην οποία είχε χαραχθεί ένα τρένο. Και η απάντηση της πλειοψηφίας ήταν να ζητηθεί να διαγραφεί από τα πρακτικά η ερώτησή του. Εχουμε γύψο μέσα στον ναό της ελληνικής δημοκρατίας και δεν το έχουμε καταλάβει;

–-Εγραψα με συντομογραφίες σήμερα. Με γεγονότα και με παραδείγματα. Για το πολιτικό μας σύστημα, για την κυβέρνηση, για το αξίωμα του βουλευτή, για τη Δικαιοσύνη, για την κατάσταση στην Εκκλησία, για την ελευθερία του λόγου. Κάθε συντομογραφία θα μπορούσε να είναι και ένα ξεχωριστό άρθρο. Ωστόσο, η πραγματικότης, όπως διαμορφώνεται στην πατρίδα, μας είναι μία. Σαπίζουν όλοι οι θεσμοί. Μαζί. Σταδιακά διατρέχουμε και εμείς τον κίνδυνο να γίνουμε βάναυσο κράτος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο… αντιγραφέας!

Οι πατριωτικές παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά, γίνονται με «διαφορά φάσης»… Κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο.Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρέμβαση...

More Articles Like This