Με τον Θεμιστοκλή ή με τον Κυρσίλο;

Eγινε ψηφοφορία και η Εκκλησία του Δήμου προέκρινε την πρόταση του Θεμιστοκλή, ενώ η πρόταση του Κυρσίλου θεωρήθηκε προδοτική και καταδικάστηκαν εις θάνατον ο ίδιος και η γυναίκα του

Must Read

Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία, πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και μετέπειτα συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής

Πριν από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, που στην κυριολεξία άλλαξε τον ρου της Ιστορίας, αφού, αν νικούσαν οι Πέρσες, πιθανότατα θα ήταν πολύ διαφορετικά η Ευρώπη και ο κόσμος σήμερα, έγιναν συζητήσεις στην Εκκλησία του Δήμου των Αθηνών για τη στάση που θα κρατούσαν έναντι των Περσών.

Στην Εκκλησία του Δήμου πήρε τον λόγο ο Κυρσίλος, ο οποίος πρότεινε «γην και ύδωρ», δηλαδή να προσκυνήσουμε τους Πέρσες για να σωθούν η Αθήνα, τα μνημεία, οι τάφοι των προγόνων και οι περιουσίες των Αθηναίων.

Την πρόταση του Κυρσίλου αντέκρουσε ο Θεμιστοκλής, ο οποίος πρότεινε οι Αθηναίοι να μην παραδοθούν και να μην προσκυνήσουν τον εχθρό, να εγκαταλείψουν την πόλη, να δώσουν τη μάχη στη θάλασσα και, αν ηττηθούν, να μεταβούν στην Κάτω Ιταλία και να ξαναχτίσουν την πόλη εκεί, μια Νέα Αθήνα, αφού η πόλη είναι ο δήμος, οι άνθρωποί της, οι οποίοι κουβαλούν μέσα τους την ιστορία της πόλης και τις μνήμες των προγόνων τους.

Εγινε ψηφοφορία και η Εκκλησία του Δήμου προέκρινε την πρόταση του Θεμιστοκλή, ενώ η πρόταση του Κυρσίλου θεωρήθηκε προδοτική και καταδικάστηκαν εις θάνατον ο ίδιος και η γυναίκα του.

Μετά την έγκριση του ψηφίσματος του Θεμιστοκλή, όντως οι Αθηναίοι εγκατέλειψαν την πόλη, οι Πέρσες μπήκαν και την έκαψαν, όμως ηττήθηκαν στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, μετά την οποία οι Αθηναίοι επέστρεψαν και ξανάχτισαν την πόλη τους.

Η πράξη αυτή των Αθηναίων δείχνει πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι πολίτες και όχι απαραίτητα ο τόπος.

Τα γεγονότα αυτά έλαβαν χώρα το 480 π.Χ., δηλαδή 2.504 χρόνια πριν από το έτος 2024, που διερχόμεθα σήμερα, και μάλλον οι πολιτικοί και οι πολίτες της σημερινής Ελλάδας δεν έχουν αντιληφθεί τη σημασία και την αξία που έχει ο πολίτης και, κατ’ επέκτασιν, το Δημογραφικό.

Με βάση τα επιστημονικά στοιχεία που μας παρουσιάζουν, η Ελλάδα γερνά επικίνδυνα, με το πρόβλημα να παρουσιάζεται οξύτερο στην ελληνική ύπαιθρο και στα χωριά μας, τα οποία πεθαίνουν. Σε 3-4 δεκαετίες ελάχιστα χωριά θα επιβιώσουν – τα περισσότερα θα αποτελούν αξιοθέατα για εκείνους που θα ζουν στις πόλεις.

Η δε άποψη όσων διατείνονται ότι το Δημογραφικό πρέπει να το λύσουμε με το Μεταναστευτικό, επιτρέποντας δηλαδή να εισέρχονται στην Ελλάδα ανεξέλεγκτα αλλοδαποί, μας οδηγεί σε μια άλλη Ελλάδα, οι πολίτες της οποίας δεν θα έχουν καμία σχέση με τους πολίτες της Αθήνας του 480 π.Χ., που έλαβαν εκείνη την ιστορική απόφαση, η οποία άλλαξε τον ρου της Ιστορίας της Ευρώπης και της ανθρωπότητας.

Το Δημογραφικό, σε συνδυασμό με την Παιδεία, η οποία εδώ και χρόνια δεν είναι εθνική, αφού φρόντισαν να αλλάξουν ακόμα και το όνομα του αρμόδιου υπουργείου, είναι μακράν το οξύτερο πρόβλημα της χώρας, μόνο που φαίνεται ότι δεν το έχουν αντιληφθεί εκείνοι που αποφασίζουν για τις τύχες της χώρας, οι οποίοι μάλλον περί άλλα τυρβάζουν…
Αντί να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα την επιβίωση του Ελληνισμού, φροντίζουν να ψηφίζουν άλλους νόμους, πιθηκίζοντας και ουχί τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…
Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουμε αν είμαστε με τους εκφραστές του Θεμιστοκλή ή του Κυρσίλου και να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να σωθεί ο Ελληνισμός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λυγγερίδης: Στην φυλακή οδηγείται, ο «Κοκός», ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης

Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη καθώς θα οδηγηθεί στην φυλακή ακόμα ένας από...

More Articles Like This