Παρακράτος δικαίου στην Ελλάδα

Ας μην ανησυχούμε για τη λειτουργία των θεσμών. Καταστρεφόμεθα συμφώνως με το γράμμα του νόμου

Must Read

«Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της» λένε και ματαλένε οι κυβερνητικοί, οι υπουργοί, οι βουλευτές και οι ενσωματωμένοι στον υπαρκτό μητσοτακισμό δημοσιογράφοι. Είμεθα σίγουροι ότι θα την κάνει. Πάντα την κάνει και σε όλες τις περιπτώσεις. Και στα Ιμια την έκανε. Τόσοι δεν τιμωρήθηκαν για την απώλεια εθνικού εδάφους και για τον θάνατο του Βλαχάκου, του Γιαλοψού και του Καραθανάση, των τριών αξιωματικών που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο; Και στην υπόθεση Οτσαλάν δεν έκανε τη δουλειά της η Δικαιοσύνη; Και στο Χρηματιστήριο δεν ήταν άψογη; Και στα ολυμπιακά έργα; Και στη «λίστα Λαγκάρντ»; Και για τα Μνημόνια και τις περικοπές που προέβλεπαν δεν επενέβη και τα βρήκε όλα νόμιμα; Και για τους νεκρούς στο Μάτι κάνει τη δουλειά της η Δικαιοσύνη και στα Τέμπη θα κάνει πάλι την εξαιρετική δουλειά που γνωρίζουμε όλοι.

Και τα σκεπτικά των αποφάσεων είναι μούρλια. Η διάταξη τάδε, το άρθρο δείνα, η υπουργική απόφαση, η εγκύκλιος της υπηρεσίας, η ευρωπαϊκή νομοθεσία, η έκτακτη ανάγκη, το προσωρινό μέτρο, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η βουλευτική ασυλία, η παραγραφή, ήταν πλημμέλημα, κάτι ο καιρός, λίγο η μοναξιά, βάλε και το ποτό, αθώοι όλοι! Και το φέσι του χρέους έχει ξεπεράσει τα 400 δισ. ευρώ, ο πληθυσμός έχει μειωθεί και μειώνεται ραγδαία, ο εποικισμός από την Αφρασία επιταχύνεται, η τεχνολογική απόσταση που έχουμε πλέον με την Τουρκία μεγαλώνει, όλα βαίνουν επιτυχώς εναντίον μας.

Αλλά μέσα στην καταχνιά υπάρχει και μία σταθερά. Η Δικαιοσύνη, που είναι ανεξάρτητη και θα κάνει τη δουλειά της. Γι’ αυτό είναι και αβάσιμοι και λαϊκιστικοί οι μύθοι περί ανυπαρξίας κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Κι αν, βρε παιδί μου, το κράτος δικαίου λείπει, έχει βγει για ψώνια ή είναι καλεσμένο σε τηλεοπτικό πάνελ και δεν το βρίσκεις, οι κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει το παρακράτος δικαίου, που είναι πάντοτε απίκο! Μπορείς να απευθυνθείς εκεί για να κάνεις τη δουλειά σου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέδριο για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Διάβασα ότι οργανώθηκε ένα συνέδριο από το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Η τουρκική εισβολή στην...

More Articles Like This