Μπελέρης: Ώρα για σκληρό παιχνίδι

Υποτιμήσαμε το μίσος του για τον Φρέντυ και τους Ελληνες, το αληθινό κίνητρο των κατσαπλιάδων γύρω του, που είναι οι ελληνικές περιουσίες, ιδίως το παραλιακό μέτωπο της Χειμάρρας, το φιλέτο της περιοχής

Must Read

Η καταδίκη του Φρέντυ Μπελέρη έπειτα από μια παρωδία δίκης καταλύει τις ψευδαισθήσεις που υπήρχαν σε κάποιους πως μπορούσε η παράνομη καταδίωξη του Ελληνα Δημάρχου της Χειμάρρας να λήξει αίσια, με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλώβητες. Είχε δημιουργηθεί μια φρούδα ελπίδα πως ο Ράμα θα έβγαινε από το αδιέξοδο μέσα από μια αθωωτική απόφαση. Υποτιμήσαμε το μίσος του για τον Φρέντυ και τους Ελληνες, το αληθινό κίνητρο των κατσαπλιάδων γύρω του, που είναι οι ελληνικές περιουσίες, ιδίως το παραλιακό μέτωπο της Χειμάρρας, το φιλέτο της περιοχής.

Όποιος ξέρει τον Φρέντυ, τη γενναιότητα που τον διακρίνει, ξέρει πως θα βγει από αυτή τη δοκιμασία όπως το σίδερο από τη φωτιά μετά το αμόνι και τη σφυρηλάτηση: πιο δυνατός. Το πλήγμα, όμως, του ναρκέμπορα των Τιράνων δεν στρέφεται μόνο κατά του Δημάρχου της Χειμάρρας, της πατρίδας του Αρχηγού Σουρομήλιου, κάστρου του ελληνικού εθνισμού στη Βόρεια Ηπειρο. Ταυτόχρονα, πλήττει το κύρος της χώρας μας. Ο Πρωθυπουργός έδωσε στον Αλβανό ομόλογό του τη δυνατότητα της απεμπλοκής, να μαζέψει την εγκληματική αλητεία που παρακολουθούμε τόσο καιρό, αλλά ο Ράμα, που μέσα στην Αλβανική Βουλή τον έχουν αποκαλέσει ναρκέμπορο και ψυχοπαθή, νομίζει πως οι πλάτες των Τούρκων τού επιτρέπουν να συμπεριφέρεται με τέτοιον ιταμό και εχθρικό τρόπο.

Την Αλβανία όμως την τρέφει η Ελλάδα, όχι η Τουρκία, και η πορεία της προς την Ε.Ε. και η εισροή κονδυλίων περνάνε από την Αθήνα, όχι από την Αγκυρα. Το λάθος που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να στραφούμε κατά των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, των οποίων τα ποσοστά αφομοίωσης είναι εντυπωσιακά. Αντί να ενισχύσουμε τη νομιμοφροσύνη τους στην Ελλάδα, θα την υπονομεύσουμε και, εκτός από άνανδρο, θα ήταν ατελέσφορο. Ο Ράμα δεν δίνει τσακιστό λεκ για τις Αλβανούς στην Αλβανία, νομίζετε ότι νοιάζεται για τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα; Ισα ίσα, θα χρησιμοποιούσε τυχόν μέτρα κατά των Αλβανών μεταναστών για σοβινιστική προπαγάνδα και δικαιολόγηση του εγκλήματος κατά του Μπελέρη.

Επαναλαμβάνω λοιπόν πως, εκτός από μπλόκο στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας και την εισροή κονδυλίων, χρειάζεται να προγράψουμε τον Ράμα και όλον τον μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται κατά του Φρέντυ. Ο ίδιος ο Ράμα, υπουργοί του, αστυνομικοί, εισαγγελείς, δικαστές, κομματόσκυλα, ρουφιάνοι που ανήκουν στην Ελληνική Μειονότητα πρέπει να δεχτούν ένα μπαράζ εξατομικευμένων μέτρων δίωξης, διεθνή εντάλματα, έλεγχο και δέσμευση περιουσιών στην Ελλάδα, να κηρυχθούν όλοι personae non gratae.

Είναι αδιανόητο αυτός ο εσμός παλιανθρώπων, που κουρελιάζει τους ίδιους τους νόμους της Αλβανίας, το Διεθνές Δίκαιο και κάθε έννοια καλής γειτονίας, να βυσσοδομεί κατά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και μετά να έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα ή στην υπόλοιπη Ε.Ε., να κάνουν μπίζνες, να έχουν ίσως σπίτια εδώ, δουλειές. Κάποιοι από αυτούς έχουν ελληνική ιθαγένεια και μπορούμε τους την αφαιρέσουμε, όπως έγινε με τον Γκόρο. Αφού ο αλευρομύτης Εντι θέλει σκληρό παιχνίδι, ας μη χαλάσουμε το χατίρι σε αυτόν και στους κατσαπλιάδες του. Διότι μην ξεχνάμε και έναν άλλον στόχο του αλβανικού μαφιόζικου σοβινισμού, το ηθικό της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, στην οποία ο κολλητός του Ερντογάν στέλνει το μήνυμα πως «αυτό θα πάθει όποιος μου αντισταθεί, και η Ελλάδα δεν θα μου κάνει τίποτα».

Η Ελλάδα λοιπόν πρέπει να κάνει αυτόν και τους συνεργούς του να μετανιώσουν την ώρα που τόλμησαν να απλώσουν τα βρόμικα χέρια τους στον αδελφό μας και σε όλο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Θα προσφέρουμε και υπηρεσία σε όσους στην Αλβανία επιθυμούν ένα αληθινό κράτος δικαίου και μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, πράγματα από τα οποία απέχει η Αλβανία του Ράμα όσο απέχει η Γη από τον Αρη. Το ζήτημα έχει να κάνει και λίγο με την αλβανική ιδιοσυγκρασία – για να σε σέβονται πρέπει να σε φοβούνται. Η πολιτική του κατευνασμού απέτυχε, ώρα για το μαστίγιο.

*Φαήλος Κρανιδιώτης,
Δικηγόρος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οι αστροπελεκημένοι γόνοι των πολιτικών «δυναστειών» που κυβερνούν τη χώρα δεν τολμούν και δεν θέλουν να δώσουν έναν αγώνα της προκοπής εναντίον των υποποδίων της Τουρκίας στην ευρύτερη γειτονιά μας
    ΦΑΗΛΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚΟΥ

  2. Ρε συ δικιγορακο κοίτα το κράτος δίκαιο στην χώρα μας που είναι ότι χειρότερο υπάρχει στον κόσμο και άσε τους γείτονες.. ο μπελερις έκανε νοθιες για της ψήφους..τον πιάσανε τι σκατα θέλουμε και ανακατευωμαστε εμείς με αυτούς? Δεν σας άρεσαν τα 2 χρόνακια?? Εκεί έχει νόμους έκανες μλκια θα την πληρώσεις. Όχι σαν εδώ που αν πιανατε καποιον να το κάνει.. θα έβγαινε αθώος και θα επερνε και αποζημίωση

    • Ρε Άλεξ σοβαρά τώρα …εκεί υπάρχει δικαιοσύνη και στην Ελλάδα δεν υπάρχει τι περνεις και δεν μας δίνεις;

  3. Απόλυτη συμφωνία στα γραφόμενα καί πλήρη στήριξη της ελληνικής μοιωνοτητας σε ότι αυτή αποφασίζει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέδριο για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Διάβασα ότι οργανώθηκε ένα συνέδριο από το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Η τουρκική εισβολή στην...

More Articles Like This