Τα Οσκαρ της ντροπής!

Ηταν μία ακόμη σπουδαία βραδιά η τελετή απονομής των Οσκαρ για τον Γιώργο Λάνθιμο, που διαπρέπει σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελεί πρεσβευτή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό

Must Read

Ο Γιώργος Λάνθιμος και το «Poor Things» του γνώρισαν την καταξίωση, μετά το κοινό, και στην κρίση των ειδικών, καθώς η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών βράβευσε την ταινία του με 4 Οσκαρ. Ηταν μία ακόμη σπουδαία βραδιά για τον Ελληνα σκηνοθέτη, που διαπρέπει σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελεί πρεσβευτή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Αυτά σε ό,τι έχει να κάνει με τα «εκτός συνόρων». Γιατί, δυστυχώς, «εντός» μοιράστηκαν εκ νέου τα «Οσκαρ της ντροπής». Σε μια χώρα που πλέον η ηθική της ολισθαίνει διαρκώς – σωστότερα, μοιάζει με τρελό φορτηγό που πηγαίνει στην κατηφόρα με σπασμένα φρένα.

Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στην περιβόητη Εξεταστική Επιτροπή για το ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ θα κατέληγε στο «ανθρώπινο λάθος». Με ποδοσφαιρικούς όρους, είναι αυτό που λένε «υπήρχε φραγή, δεν παιζόταν στο Στοίχημα»!

Ηταν προφανές ότι η συγκεκριμένη επιτροπή είχε βασικό στόχο να αποτελέσει «ασπίδα» στον Κώστα Καραμανλή και σε όποιον άλλον πολιτικό μπορούσε να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και να λογοδοτήσει για τα Τέμπη. Να κριθεί δηλαδή από τη Δικαιοσύνη, όχι από τη… Βουλή, εάν είναι αθώος ή ένοχος.

Την ώρα που το διαδικτυακό ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού και των χαροκαμένων οικογενειών έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1.300.000 υπογραφές για να αρθεί η βουλευτική ασυλία, ήρθε η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή να… ορθώσει ανάστημα. Και να στείλει ένα μήνυμα απ’ άκρη σε άκρη στη χώρα ότι κυβερνάνε αυτοί που ΕΣΕΙΣ επιλέξατε, όχι ο νόμος του δικαίου.

Τα «Οσκαρ της ντροπής» μοιράστηκαν δίχως το παραμικρό κοκκίνισμα. Και, προφανώς, όσοι κατέληξαν στο πόρισμα ότι για το ΕΓΚΛΗΜΑ ευθύνονται μόνο ο σταθμάρχης και οι μηχανοδηγοί, όχι οι πολιτικοί προϊστάμενοι, θα μπορούν να… κοιμούνται ήσυχοι, δίχως τύψεις για τις 57 ψυχούλες που χάθηκαν. Είναι από τις στιγμές που τα λόγια χάνουν την αξία τους. Ακόμη και οι Ερινύες σηκώνουν τα χέρια ψηλά…

Οι «απονομές αίσχους», όμως, έγιναν και στον δρόμο. Εκεί όπου το μίσος που έχει κατακλύσει την ελληνική κοινωνία εκδηλώθηκε με την επίθεση δεκάδων εις βάρος δύο παιδιών, εξαιτίας της σεξουαλικής τους προτίμησης.

Αυτή η ΑΛΗΤΕΙΑ που συνέβη στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν ένα «μεμονωμένο περιστατικό». Ηταν αποτέλεσμα του μίσους που έχει διαπεράσει σαν ρεύμα μεγάλη κατηγορία ανθρώπων, οι οποίοι, λειτουργώντας με τη δύναμη του όχλου, επιδιώκουν να επιβάλουν τον νόμο του ισχυρού. Γιατί; Επειδή διαφωνούν με τη σεξουαλική επιλογή συνανθρώπων τους.

Προσέξτε: εδώ δεν είχαμε διαφωνία, με δημοκρατική έκφραση απόψεων ένθεν κακείθεν, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά ΑΝΑΝΔΡΗ επίθεση πολλών εις βάρος δύο. Μια ζούγκλα στην καρδιά της πόλης, εν έτει 2024.

Επαναλαμβάνω, αυτά δεν είναι τυχαία, αλλά αποτέλεσμα μιας κοινωνίας που από την οικογένεια μέχρι -δυστυχώς- και μέρος της Εκκλησίας φορτίζει με «μένος» μεγάλο κομμάτι της, το οποίο ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμο να κατασπαράξει σαν άγριο θηρίο οποιονδήποτε θεωρεί ότι δεν λειτουργεί στα δικά του «αξιακά (ο Θεός να φυλάει) μέτρα»!

Οποιος θέλει ας αισθάνεται… περήφανος για αυτή την αλητεία. Χαίρομαι γιατί οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη πλημμύρισαν από νέους ανθρώπους που έδωσαν ηχηρή απάντηση κατά κάθε είδους «πογκρόμ». Πάντα υπάρχουν -και θα υπάρχουν- μέλη της κοινωνίας που θα εκφράζονται με υγεία απέναντι στη σήψη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μ αρέσει ο τίτλος του άρθρου… για να καταλήξει στα 2 παιδιά που θέλουν να τους αποκαλούν “το” και όχι η-ο… βρε αντε από εδώ μας έχετε ζαλίσει με την ατζέντα όλοι σας!!!

  2. « αποτελεί πρεσβευτή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό»… Πως ακριβως γινεται αυτο ας μου εξηγησει καποιος… Απλα ο ανθρωπος εχει ταλεντο, το κυνηγησε και τυχαινει να ειναι Ελληνας! Δεν πρεσβεύει κανεναν! Συνελθετε!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τόση ταύτιση πια; Πανομοιότυπες ανακοινώσεις των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας για τη συνάντηση Φιντάν-Γεραπετρίτη

Στις αγωνιώδεις προσπάθειες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να παραμυθιάσει τους Έλληνες πολίτες ότι όλα πάνε καλά με την Τουρκία, ότι...

More Articles Like This