Η πατρίς… αγνωμονούσα

Must Read

Προσφάτως η Πολιτεία αποφάσισε να απονείμει αναμνηστικό μετάλλιο (όχι παράσημο) σε αυτούς που έλαβαν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο το 1974. Μάλιστα! Ενα απλό μετάλλιο, σαν αυτό που πήραν όσοι έλαβαν μέρος στον πρόσφατο… Ημιμαραθώνιο.

Για να το πάρουν, λοιπόν, οι δικαιούμενοι, πρέπει να υποβάλουν μια σειρά δικαιολογητικών (δεν είναι και λίγα), να το ζητιανέψουν με άλλα λόγια, μεταξύ των οποίων και απόσπασμα ποινικού μητρώου. Ωστε έτσι, λοιπόν; Οι ήρωες πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο τη στιγμή που ο «Αλλος άνθρωπος», που δεν ήταν δα και το αγλάισμα της αγνότητος, βραβεύτηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ισως επειδή δεν έδινε φαγητό στους… ναζί!

Μα, θα πουν μερικοί ανόητοι, αυτοί είναι «χουντικοί». Να τους πούμε πως όταν πήραν τη διαταγή να αμυνθούν και πολλοί απ’ αυτούς να σκοτωθούν, δεν υπάκουσαν σε καμία «χούντα» αλλά στην πατρίδα. Οπως και τον Αύγουστο του 1974 («Αττίλα 2») δεν τους διέταξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά το καθήκον. Ας σταματήσουν,λοιπόν, οι γελοιότητες και ας σκύψει επιτέλους αυτή η «μη ευγνωμονούσα πατρίς» με στοργή στα παιδιά της, που ζούνε 50 χρόνια τώρα με την πίκρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γάζα: Tο Ισραήλ «τα μασάει» για τη Ράφα – Απαραίτητη η εξάλειψη της Χαμάς επιμένει ο Νετανιάχου

Για «περιορισμένης» κλίμακας και διάρκειας στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα κάνει λόγο το Ισραήλ, διαβεβαιώνοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι μοναδικός...

More Articles Like This