Νίκο Δένδια, είχες μονόκλινο;

Τι λέει, άραγε, ο φίλτατος ΥΠΕΘΑ για το VIP δωμάτιο του αστακοκαραβάρχη Κασσελάκη;

Must Read

Οι γελοιότητες Κασσελάκη για τις ολιγοήμερες διακοπές του σε στρατόπεδο, σε… μονόκλινο δωμάτιο, αποτελούν πρόκληση για εκατομμύρια Ελληνες πολίτες και τους γονείς και τους παππούδες μας, για εμάς που υπηρετήσαμε μακρά, πλήρη θητεία. Η μικρή διάρκεια της θητείας του οφείλεται στον νόμο, το καραγκιοζιλίκι γύρω από αυτήν οφείλεται στον ίδιο και στις φαιδρές και προκλητικές επικοινωνιακές ιδέες που εφαρμόζει γύρω απ’ αυτήν.

Δεν ξέρω αν είναι δικά του τα εφευρήματα ή κάποιου σκερβελέ επικοινωνιολόγου της συμφοράς. Θα του άξιζε, πάντως, να περάσει τις ολιγοήμερες στρατιωτικές διακοπές του, όπως ακούσαμε να χαρακτηρίζονται, με σκούπα – μάπα, καθημερινή κρουαζιέρα με το «πλοίο της αγάπης», τη σκουπιδιάρα, να πάει το δάκρυ κορόμηλο καθαρίζοντας κρεμμύδια στα μαγειρεία και γερμανικό θαλαμοφυλίκι κάθε νύχτα. Ετσι θα προσέφερε μια πραγματική υπηρεσία, ανακουφίζοντας άλλους στρατευσίμους, που κάνουν πλήρη θητεία. Ειλικρινά, πάντως, η είδηση πως υπάρχουν VIP μονόκλινα δωμάτια σε ελληνικό στρατόπεδο νεοσυλλέκτων μάς έχει αφήσει όλους άφωνους και απορημένους. Είναι κόντρα σε κάθε λογική στρατιωτικής ζωής, κόντρα σε κάθε παράδοση και προφανέστατα αντισυνταγματική.

Η συντριπτική πλειονότητα που κοιμήθηκε σε θαλάμους οπλιτών αντιμετωπίζει με θυμηδία αλλά και καταφρόνηση την είδηση πως κάποιοι είναι πιο… ίσοι από τους άλλους και θα κοιμούνται σε μονόκλινο. Ορίστηκε, άραγε, και ιπποκόμος του… μεγαλειοτάτου; Θα του φέρνει το πρωινό και την Αυγή στο κρεβάτι ή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ταλαιπωρείται να πηγαίνει ως τα εστιατόρια και να μπει στην ουρά με τον δίσκο;

Δεν είναι, βέβαια, αυτός ο προκλητικός κανόνας στην πολιτική τάξη. Υπάρχουν στη Βουλή και στην κυβέρνηση ταγοί του Εθνους που υπηρέτησαν κανονικότατα και χωρίς προνομιακές συνθήκες. Ενας από αυτούς είναι και ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος είναι συνάδελφος, και δεν εννοώ μόνο δικηγόρος. Είναι απόφοιτος της ένδοξης ΣΕΑΠ, που έδωσε εκατόμβη στελεχών για να ποτιστεί το δέντρο της ελευθερίας του Εθνους, εφ.
Αξιωματικός κι αυτός.

Αν υπολογίσω από τη σειρά του, πρέπει να υπηρέτησε θητεία 28 μηνών, πρώτα σε Κέντρο Νεοσυλλέκτων με πλήρεις θαλάμους και μετά στη ΣΕΑΠ, όταν, όπως και στην εποχή μου -θητεία 23 μηνών το 1990-, ήταν μια μικρογραφία της Σχολής Ευελπίδων, από την άποψη της αυστηρής πειθαρχίας. Κάναμε πολύ καιρό να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και μας είχε γίνει δεύτερη φύση το τροχάδην. Και, φυσικά, δεν υπήρχε μονόκλινο, εκτός αν ήσουν ο μόνος ένοικος του… Μπάκιγχαμ, του πειθαρχείου.

Τι λέει, άραγε, ο φίλτατος ΥΠΕΘΑ για το μονόκλινο του αστακοκαραβάρχη; Το παράδειγμα
δεν είναι απλά άλλος ένας τρόπος διοίκησης, είναι ο μόνος τρόπος διοίκησης. Ο Κασσελάκης οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη διάλυση, αλλά πιστεύει πως θα γίνει πρωθυπουργός και το λέει. Θα έπρεπε, λοιπόν, να είναι πιο σεμνός, να απολογείται για τη νόμιμη μεν, ανέκδοτο δε, θητεία που θα υπηρετήσει, και να τη ζήσει, έστω 20 μέρες, όπως τη ζουν όλοι, δείχνοντας
ταπεινότητα, μετριοφροσύνη και σεβασμό σε όλους εμάς.

*Δικηγόρος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μίλησε και το μπουλντόγκ του Μητσοτάκη.
    Πατριδοκάπηλοι, ψευτοπατριώτες, η χώρα πωλείται στον Τούρκο κι Φαήλος….τον Κασσελάκη του.

  2. Το μπουλντόγκ του Μητσοτάκη πάντα πρόθυμο να εκτελέσει τον σχεδιασμό αντιπερισπασμού του Μάξιμου. Και το χτύπημα στον Κασσελάκη όπως πρόταξε ο Γκρήνμπεργκ.
    Μπράβο Φαήλο. Έχει κι αλλο. Δεν έπιασες πάτο ακόμη.

  3. Πιθανόν άθελά του σας το φωνάζει με το δικό του τρόπο.
    Αυτοί είμαστε, έτσι ενεργούμε, έτσι μας αρέσει η ζωή, αλλά με την δική σας ψήφο.
    Τουλάχιστον όπως υπάρχουν αναφορές, εντάσσεται στους εργαζόμενους με ασχολίες που αποδίδουν.
    Η πρόκληση δεν επιδέχεται σχόλια, δεν επιδέχεται ούτε καν αναφορά.
    Την προσπερνάς με την σιωπηλή τιμωρία, την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη θέση,
    με το δικό σου σιωπηλό τρόπο, δηλαδή όταν ασκείς το πολιτικό σου δικαίωμα να έχεις ψήφος.
    Παραμένει το μόνο όπλο που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να αποτελειώσουν, αν και το
    πυροβολούν με την επιστολική ψήφο και πολύ πιθανόν με την ηλεκτρονική ψήφο.
    Ξυπνήστε όλοι όσοι παραμένετε υπνοβάτες όχι μόνο για το δική σας κακή μοίρα,
    αλλά γιατί συμπαρασύρετε ολόκληρη την χώρα στο χείλος του γκρεμού.

  4. Όλοι οι πολιτικοι χρόνια τώρα απολαμβάνουν προνομια στον στρατό όχι μόνο ο κασσελακης και ολοι υπηρέτησαν 25 -30 μήνες και δε ηεπιυλησαμε τη ελλαδα

  5. Κρανιδιώτη,
    Αποφεύγω επιμελώς να σε αποκαλέσω κύριο, αφού η πολιτική σου διαδρομή είναι σπαρμένη με δικαστικούς και εμπαθείς λόγους έναντι των αντιπάλων σου και επομένως σε καθιστά αναξιόπιστο κοινώς άχρηστο ακροδεξιό κάθαρμα.
    Άφησε λοιπόν από το αρχείο στόμα σου τον δημιουργικό ευφυή μας πρόεδρο. Ουστ λοιπόν

  6. Κύριε Κρανιδιώτη,

    Όταν συντροφεύατε τον κο Σαμαρά, δεν θυμάμαι αντίστοιχες αγωνίες -διαψεύστε με εάν είχατε γράψει κάτι που δεν έπεσε στην αντίληψή μου.

    Να θυμίσω λοιπόν, σε όσους έχουν κοντή μνήμη, ότι ο κος Σαμαράς ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ. Θεώρησε ότι είναι πιο χρήσιμος στα έδρανα του Κοινοβουλίου όπου εξελέγη σε ηλικία 27 ετών, χωρίς να έχει δουλέψει ούτε μια μέρα στην ζωή του, ή να έχει βγάλει δικά του λεφτά (κι ούτε το έκανε έκτοτε).

    Σε αντίθεση τον κο Κασσελάκη, ο άεργος κος Σαμαράς απέκτησε επαγγελματική σχέση με την Πατρίδα, κάνοντας καριέρα με την επίκλησή της, και δις συνέτριψε το κόμμα του -την πρώτη φορά διευκολύνοντας την επάνοδο του παρακμάζοντος ΠΑΣΟΚ.

    Την δεύτερη φορά -να θυμίσω- o κος Σαμαράς έγινε ΠΘ κι επιτέλεσε εντυπωσιακή μνημονιακή κωλοτούμπα, υποθηκέυοντας την χώρα του ώστε να τελειώσει τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μια ώρα αρχίτερα.

    Σε αυτά τα θαυμαστά έργα συνεπικουρήθηκε από έναν γιωτά, τον κο Βενιζέλο, ο οποίος ΕΠΙΣΗΣ είχε εξαγοράσει την θητεία του. Αφού οδήγησε την χώρα στους κάδους προς αναζήτηση τροφής, και το κόμμα του σε συντριβή, το πρότυπο αυτό πατριώτου, διευκόλυνε την εκλογή του σημερινού καθεστωτικού κυβερνήτη.

    Βλέπω λοιπόν πολύ περισσότερο ζουμί σε αυτήν την ιστορία, παρά στην θητεία Κασσελάκη, που αν μη τι άλλο στο τροχάδην θα τα πάει πολύ καλύτερα από τους κατεξοχήν λαπάδες που θα έχει για συφάνταρα.

    Βλέπετε κε Κρανιδιώτη, επειδή δεν έχουμε όλοι κοντή μνήμη, απαιτούμε κείμενα που δεν προσβάλουν την μνήμη και την νοημοσύνη μας. ‘Ταπεινότητα, μετριοφροσύνη και σεβασμό’ στους αναγνώστες λοιπόν, που θα λέγατε κι εσείς.

  7. Φαήλο, τι έγινε, δεν πρόκοψε η συνεργασία και η βαλιτσούλα για Βρυξέλλες έμεινε στο χολ;

    Πάντως καλά έκανες κι έκοψες την ‘Νέα Δεξιά’, παρότι έγινε ‘νύχτα΄ να φαίνεται ότι είσαι έτοιμος και πρόθυμος.

    Θα βρεθεί άλλη ευκαιρία, μη χολοσκάς. Βλέπει ο αρχηγός.

    Διασύρεται η Ελλάδα στο Αιγαίο, άφρων ΠΘ πάει βόλτα στην Οδησσό, καλύπτει η κυβέρνηση τη μαζική δολοφονία νέων Ελλήνων στα Τέμπη, Νεοδημοκράτης παιδοβιαστής και μαστρωπός πέφτει στα μαλακά, αλλά εσύ γενναία, ασχολείσαι με τον Κασσελάκη.

    Βλέπει ο αρχηγός, θα έρθει η ανταμοιβή.

  8. Καλά τα λες, αλλά ξεχνάς να μας πεις για τα κομματικά βύσματα που πάντοτε υπηρετούσαν δίπλα στα σπίτια τους, όταν η πλειονότητα έκανε όλη τη θητεία της στα σύνορα. Και στο κάτω κάτω κάποιοι νομοθέτησαν ώστε τύποι σαν τον Κασελάκη να υπηρετούν μόλις 20 μέρες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τασούλας θέλει να γίνει πρόεδρος!

Γλυκάθηκε φαίνεται ο πρόεδρος της Βουλής από τον τίτλο, και τώρα βάζει λυτούς και δεμένους για να πάρει «προαγωγή»…Ποια...

More Articles Like This