«Παιδική σεξουαλικότητα» και Ίδρυμα Ωνάση

Must Read

«Θέλω το παιδί μου να έχει τη δυνατότητα να πάει σχολείο. Δεν έχω πρόβλημα αν θα είναι ελληνικό ή αραβικό σχολείο. Όλα είναι εκπαίδευση».

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Αυτή η αφίσα (που βλέπουμε στη κεντρική φωτογραφία) είχε κολληθεί την άνοιξη του 2016 σε πολλές στάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα και είχε κάνει εντύπωση σε όσους περνούσαν, οι οποίοι αναρωτιούνταν ποιοι ήταν εκείνοι που είχαν τη φαεινή ιδέα να πληρώσουν χρήματα για να περάσουν το μήνυμα ότι είναι το ίδιο πράγμα ένα ελληνικό σχολείο και ένα αραβικό! Λες και δεν γνωρίζει οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιοφωνικούς σταθμούς και διαδίκτυο τι διδάσκεται στο ένα σχολείο και τι στο άλλο.

Τελικά, επρόκειτο για εικαστική «παρέμβαση» του Βρετανού σκηνοθέτη Τιμ Ετσελς, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Fast Forward της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, με σύνθημα «Δικαίωμα στην Ψήφο “Όχι” – Δικαίωμα στην επιθυμία “Ναι”».

Το Ίδρυμα φρόντισε το σύνθημα να φτάσει από τη μια άκρη των Αθηνών στην άλλη και να εξισώσει τα… λάχανα με τα χάχανα. Για τις 15 Δεκεμβρίου το Ίδρυμα Ωνάση έχει προγραμματίσει εκδήλωση για την οποία δηλώνει: «Ανοίγουμε μια μεγάλη συζήτηση για τη Σεξουαλική Αγωγή και αναδεικνύουμε τη σημασία ένταξής της ως αυτοτελούς μαθήματος στο σχολικό πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Για να μπορούν παιδιά και νέοι να απολαμβάνουν τη σεξουαλικότητά τους με ΥΓΕΙΑ και να νιώθουν ασφαλείς μέσα στις σχέσεις που διαμορφώνουν».

Αν κοιτάξει κάποιος τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της ημερίδας, θα αντιληφθεί τον προσανατολισμό της εκδήλωσης, αλλά, παρά ταύτα, αξίζει να υποβληθεί στους διοργανωτές η ακόλουθη ερώτηση: Τι ακριβώς εννοείτε με τη φράση «να μπορούν παιδιά να απολαμβάνουν τη σεξουαλικότητά τους»; Μπορείτε να κάνετε μερικές διευκρινίσεις επ’ αυτού; Ποιοι θα αναλάβουν να δείξουν στα παιδιά τον τρόπο ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ της ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ τους;

Είναι πολλές και μεγάλες οι απορίες σε αυτό το ζήτημα, και ζητούνται πειστικές απαντήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Financial Times επικυρώνουν τις απόψεις μου σχετικά με τα χάλια της οικονομίας μας

Το πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Financial Times θα πρέπει να ιδωθεί ως δώρο Θεού. Και τούτο γιατί ενώ, η...

More Articles Like This