Μη ζητάτε ρέστα από το κράτος

Οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα δεν είναι υποχρέωση του Δημοσίου αλλά των υποζυγίων που υπερφορολογούν οι «σωτήρες»

Must Read

Είναι ιδιαίτερα ευφάνταστοι οι τρόποι με τους οποίους το κράτος προσπαθεί να κλέψει τον πολίτη – και στο τέλος, είθισται να τα καταφέρνει. Ενα κουτοπόνηρο αλλά αποτελεσματικό τρικ μπορούμε να το δούμε στα διπλά λεωφορεία της γραμμής 1Χ που οδηγούν από την πόλη της Θεσσαλονίκης στο αεροδρόμιο.

Υπάρχει μόνο μία μηχανή έκδοσης εισιτηρίων στο κέντρο του οχήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επιβάτες που μπαίνουν από άλλη πόρτα, αν είναι φιλότιμοι και όχι τζαμπατζήδες, να χρειαστεί να κάνουν σλάλομ ανάμεσα στους υπόλοιπους στριμωγμένους επιβάτες ώστε να φτάσουν μέχρι το μηχάνημα. Εκεί θα διαπιστώσουν ότι αφενός δεν δέχεται ψηφιακό χρήμα, δηλαδή πιστωτική κάρτα, και αφετέρου δεν δίνει ρέστα. Επίσης, το τελευταίας τεχνολογίας (με κριτήρια Μεσαίωνα) μηχάνημα δεν εκδίδει δύο εισιτήρια μαζί. Ενα ένα τα βγάζει, ένα ένα τα πληρώνεις. Το εισιτήριο για αεροδρόμιο κοστίζει 1,80 €. Αν έχεις μόνο ένα κέρμα των 2 ευρώ, τότε αποχαιρέτα το εικοσάλεπτο που χάνεις. Πηγαίνει υπέρ πίστεως, οπωσδήποτε όχι χριστιανικής.

Σε περίπτωση που θέλεις να εκδώσεις δύο εισιτήρια για αεροδρόμιο και έχεις ένα κέρμα των 2 ευρώ, ένα κέρμα του ενός ευρώ, ένα κέρμα των 50 λεπτών και ένα κέρμα των 10 λεπτών, πάλι θα δυσκολευτείς. Δεν μπορείς να βγάλεις δύο εισιτήρια μαζί και να ξεμπλέξεις. Θα ρίξεις στον κερματοδέκτη το κέρμα των 2 ευρώ για να σου εκδώσει ένα εισιτήριο και έπειτα θα σου απομείνουν 1,60 €. Γι’ αυτό θα υποχρεωθείς να κάνεις τράκα το εικοσάλεπτο από τους υπόλοιπους επιβάτες. Ευτυχώς οι Θεσσαλονικείς είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι άνθρωποι και όλο και κάποιος θα βρεθεί για να δώσει τα κέρματα που λείπουν. Αλλοι θα προσφερθούν να σου δώσουν κάποιο από τα δικά τους εισιτήρια για να σε απαλλάξουν από την περιττή ταλαιπωρία.

Υπό μίαν έννοια η επινόηση να μην παίρνουμε ρέστα από το μηχάνημα είναι κάπως δικαιολογημένη. Γιατί να μη δώσουμε, με το στανιό, φιλοδώρημα στους πολυχρονεμένους μας δυνάστες αφού είμεθα αμελείς και ανοργάνωτοι και δεν προμηθευόμαστε εγκαίρως τα εισιτήριά μας;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκβιάζουν την Ούρσουλα με τα «κλεμμένα» των Ελλήνων!

Έχουν πλέον τα μεγάλα μαχαίρια στην Κομισιόν για την διαδοχή της προέδρου. Δεκάδες δημοσιεύματα σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ με προφανή...

More Articles Like This