Μια ξεχωριστή εισαγγελέας στη Λάρισα των 57 δολοφονημένων και ο διχασμός στον Άρειο Πάγο…

Must Read

Θαύμασαν πολλοί την παραγγελία-βόμβα που έκανε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Αδειλίνη για τις ευθύνες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Την δημοσιεύσαμε ολόκληρη τότε που δόθηκε, μην την επαναλάβουμε. Να θυμίσουμε ότι δεν άφησε καμία πτυχή,στην οποία να μην αναφερθεί και να ζητήσει ενδελεχή έρευνα.Ποιός πήγε τα μπάζα και που τα πήγε,ποιός δεν άνοιξε γέφυρες και διόδους, τα πάντα.Οι απαντήσεις στα ερωτήματα που έβαλε σίγουρα οδηγούν σε εδώλια.

Δεν εξέπληξε λοιπόν η νέα επίθεση της Εισαγγελέως της Αρείου Πάγου εναντίον των υπευθύνων για τους 57 δολφονημένους στα Τέμπη.

Η νέα επίθεση αφορούσε την Εισαγγελέα Λάρισας κ. Κεγαχιά, εναντίον της οποίας ζήτησε να γίνει πειθαρχική έρευνα για τα όσα έπραξε ή δεν έπραξε ερευνώντας μήνυση συγγενών κατά των υπουργών Τριαντόπουλου και Ράπτη και των ενδεχόμενων ευθυνών για το διαβόητο μπάζωμα.

Ολα σήμερα εξετάζονται υπό τη φρικτή εκδοχή να έχουν μεταφερθεί με τα μπάζα και μέλη σωμάτων θυμάτων και μεταξύ αυτών και της 23χρονης καλλονής,της οποίας δεν βρέθηκε ούτε ίχνος…

Αν σκεφτεί κανείς ότι στις ΗΠΑ διατέθηκε αποζημίωση ενός δι δολλαρίων σε θύματα στρατοπέδου(φαντάρους) οι οποίοι υποχρεώθηκαν σε βλάβες της υγείας τους καθώς τους έδιναν μολυσμένο νερό με ενδεχομενο δόλο μπορεί κανείς να σκεφτεί τι είδους αποζημιώσεις και πόσων δις οφείλονται στα θύματα τα οποία σκυλεύτηκαν και με αυτό τον πρωτοφανή παγκοσμίως τρόπο…

Και έτσι μπορεί μόνο ως …προβοκάτσια να σκεφτεί μια αγωγή που βάζει οροφή τις 240 χιλιάδες ευρώ σε συγγενή θύματος και διαφημίζεται μάλιστα με έντονο παρασκήνιο εντός του δικαστικού σώματος…

Τα γεγονότα και οι ημερομηνίες:

Κρίσιμες είναι οι ημερομηνίες από 20 έως 27 Μαρτίου 2024.

Στις 20 Μαρτίου η Κυβερνηση παρουσιάζει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής στην οποία προήδρευε δημοσιογράφος, ο οποίος στερείται όχι απλώς νομικών σπουδών και γνώσεων,αλλά σχετικών με δυστυχήματα ρεπορτάζ.

Το πόρισμα βγάζει λάδι του πολιτικούς και είναι τόσο προκλητικό ώστε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ διεκτραγωδεί τη συγκάλυψη παρομοιάζοντας το διάτρητο πόρισμα για τους δολοφονημένους με την πλαστογραφημένη φωτογραφία της πριγκίπισσας Μίντλετον στο σκίτσο που βλέπετε ακριβώς κάτω:

Οι πολιτικοί αρχηγοί (Κασσελάκης,Ανδρουλάκης,Βελόπουλος,Κουτσούμπας και πλείστοι βουλευτές) έκαναν σοβαρότατες καταγγελίες για τη συγκάλυψη.

Η Ζωη Κωνσταντοπούλου όμως εκτός από πολιτικός είναι και συνήγορος οικογένειας θύματος και γιαυτό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη δικογραφία και τους δικαστές και εισαγγελείς Λάρισας.Και όσα λέει όχι μόνο απηχούν τις δικογραφίες,αλλά προφανώς μπαίνουν και στις δικογραφίες και αυτό φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους δικαστικούς χειρισμούς,αφού τις άλλες καταγγελίες μπορούν να προσποιηθούν ότι δεν τις έμαθαν.

Στη Βουλή λοιπόν η κ.Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και μίλησε όχι απλώς για συγκάλυψη ,αλλά και για την προοπτική προ-φυλάκισης μαζί με τον προαναφερόμενο σταθμάρχη και του τότε αρμόδιου υπουργού Κώστα Αχ,Καραμανλή.

Είπε μεταξύ άλλων η κ.Κωνσταντοπούλου:

«…Συγκάλυψη είναι να βάζετε πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής τον κ. Μαρκόπουλο, τον επιτετραμμένο του κ. Μητσοτάκη, για να κλείσει άρον – άρον τις εργασίες της και να μην καλείτε ουσιώδεις μάρτυρες. Δεν μπορείτε να κλείνετε την Εξεταστική χωρίς να αποδώσετε ευθύνες για τον διορισμό του σταθμάρχη. Συγκάλυψη κ. Βορίδη είναι να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι πρόκειται για τραγικό ανθρώπινο λάθος και συγκάλυψη είναι ότι αμέσως μετά το δυστύχημα, διατάξατε το μπάζωμα στον τόπο του εγκλήματος σας…

…Ο κ. Καραμανλής έπρεπε να είναι στη φυλακή μαζί με τον σταθμάρχη και εσείς λέτε ότι πρέπει να του λέμε συγνώμη. Αυτό είναι συγκάλυψη. Η Εξεταστική Επιτροπή ήταν πολύ χρήσιμη για αυτό την κλείσατε άρον – άρον…

Αν δεν υπάρξει πάταξη της δικής σας διαφθοράς και της διαπλοκής εμείς δεν θα σταματήσουμε. Αν εμείς δεν σας σταματήσουμε από την αντίληψη του πάμε και όπου βγει που έγινε πάμε και όπου φάμε, αν εμείς δεν σας σταματήσουμε από την ασύδοτη τακτική σας, εσείς δεν θα σταματήσετε. Είναι χρέος μας να μην σταματήσουμε. Και απαντώ. Στην αχρεία επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος σας εμένα δεν θα με σταματήσετε. Θα μιλάω καθημερινά για τα έγκλημα σας στα Τέμπη…».

Αυτή η συσχέτιση από συνήγορο θύματος φυλακής και υπουργικών αξιωμάτων είχε μια αξιοπρόσεκτη “ακολουθία”. Η Ενωση Εισαγγελέων(προσοχή:καμία σχέση με την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων) στις 27 Μαρτίου 2024 έβγαλε μια ανακοίνωση η οποία φωτογραφίζει την κ.Κωνσταντοπούλου και υπερασπίζεται γενικά τους δικαστικούς λειτουργούς,αλλά και -κατά την κρίση μας-και ειδικότερα την εισαγγελέα Λάρισας κ.Κεχαγιά.

Η ανακοίνωση:

Αριθ.πρωτ:40-27/3/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους, που φέρει και την ιδιότητα του νομικού, με τις οποίες στρέφεται κατά των λειτουργών της Δικαιοσύνης και των Δημοκρατικών Θεσμών και προσβάλλει ευθέως αυτούς, καπηλευόμενος, για ιδιοτελείς σκοπούς, ένα τραγικό συμβάν που ερευνάται από θεσμοθετημένα όργανα με στόχο την ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας και την απόδοση των ευθυνών.

Η προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης και χρησιμοποίησής της στο πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων αποτελεί πρωτίστως αμφισβήτηση αλλά και ασέβεια προς τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της διάκρισης των εξουσιών, όταν δε τέτοιους είδους συμπεριφορές στοχεύουν στη φαλκίδευση του έργου της, στο βωμό προσωπικών επιδιώξεων, καθίσταται προφανής και κατά παράβαση του Συντάγματος ο κίνδυνος εκτροχιασμού από το κράτος δικαίου.

Δυστυχώς, θα πρέπει για πολλοστή φορά να τονιστεί ότι οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων οφείλουν να σέβονται τη διάκριση των εξουσιών, το έργο των Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών και να μην προβαίνουν σε εμπρηστικές δηλώσεις, υπονομεύοντας με τον τρόπο αυτό το Θεσμό της Δικαιοσύνης.

Δεν σκεφτήκαμε μόνο το πόσο ανεξάρτητες είναι μεταξή τους οι Εξουσίες,όταν η πολιτική εξουσία διορίζει δικαστικούς λειτουργούς παντού,αλλά και στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης.Σκεφτήκαμε την εισαγγελέα Λάρισας κ.Κεχαγιά.

Διότι την αμέσως προηγούμενη ημέρα της ανακοίνωσης αυτής δηλαδή στις 26 Μαρτίου 2024 έγινε γνωστό ότι η κ.Κεχαγιά έκανε μια νομική κίνηση που προκάλεσε μεταξύ πολλών σφοδρών αντιδράσεων και την έντονη αντίδραση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ.Αδειλίνη.

Η κ.Κεχαγιά ενώ έπρεπε να στείλει στη Βουλή-κατά την προφανή νομική άποψη και πρωτοετών Νομικής- την μήνυση κατά των υπουργών Τριαντόπουλου και Ράπτη και ας την έθαβε με το ανάλογο πολιτικό κόστος η πλειοψηφία της Βουλής την έθεσε η ίδια στο αρχείο γράφοντας ότι είναι αβάσιμη. Δηλαδή την εξέτασε στην ουσία της. Και γιαυτό η κ.Αδειλίνη ζητεί να γίνει πειθαρχική έρευνα για την ενέργειά της αυτή.

Στην ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων υπογράφει φυσικά και ο πρόεδρος κ.Αχ.Ζήσης.Είναι ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο οποίος έχει και άριστες σχέσεις με πλείστους συναδέλφους του, αλλά και με τον συνάδελφό του αντεισαγγελέα και αδελφό του Υπουργού Φλωρίδη. Στον κ.Ζήση η κυβέρνηση ανέθεσε όλο το φάκελλο για το άλλο τεράστιο σκάνδαλο που σημαδεύει απευθείας το Μαξίμου. Τις υποκλοπές.

Φυσικά και ο κ.Ζήσης,όπως και όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί δεν θα κριθεί από και για τις φιλικές σχέσεις με συναδέλφους του,αλλά από το αποτέλεσμα που θα παρουσιάσει στο τεράστιο σκάνδαλο.

Θυμηθήκαμε όμως με αφορμή τον θόρυβο και μια άλλη υπόθεση του παρελθόντος.

Η ίδια Εισαγγελέας Κεχαγιά είχε κρίνει ότι ένας διαγωνισμός του Δήμου Λάρισας είχε νόμιμο αποτέλεσμα με προσφορά “δωρεάν εργασίας”ενώ το Δικαστήριο είχε ήδη κρίνει ότι η δωρεάν εργασία αλλοίωνε τον διαγωνισμό εάν λαμβανόταν υπόψη και μάλιστα είχαν ασκηθεί και διώξεις για τα θέματα αυτά.

Δεν κρίνουμε τις προσωπικότητες των δικαστικών λειτουργών. Ούτε την ελευθερία τους να έχουν την ανεξάρτητη κρίση τους. Αλλά κρίνουμε τις κρίσεις τους και την ταχυτητά τους μεταξύ άλλων.

Π.χ. Μια Εισαγγελέας στη Λαμία έβγαλε απορριπτική διάταξη για μια μήνυση εναντίον μιας δικαστικής λειτουργού,η οποία ήταν τόσο αθώα,ώστε παραιτήθηκε για άλλους λόγους απο το δικαστικό σώμα…Ηεισαγγελική διάταξη βγήκε μετά…4 χρόνια και ουδείς έψαξε να δει ποιές έρευνες και πράξεις έγιναν αυτά τα 4 χρόνια.Αν έγινε έστω και μία.

Η απορριπτική αυτή διάταξη βγήκε με ταχύτητα φωτός από τη στιγμή που ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Λαμίας κ.Θεολογίτης βεβείωσε εγγράφως ότι εκκρεμεί η μηνυση αυτή.Την ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ η εισαγγελέας τον…διέψευσε και την έβαλε στο αρχείο,αλλά παρά τις αιτήσεις ουδείς ερεύνησε τα πως και γιατί για ένα σκάνδαλο με ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ και την Συνεταιριστιή Τράπεζα στη μέση…

Μια άλλη Εισαγγελέας στο Ναύπλιο έβγαλε απορριπτική διάταξη μετά 3 χρόνια από τη μήνυση που αφορούσε και πάλι ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ…

Η κ.Κεχαγιά έβγαλε τη διάταξη για τους υπουργούς σε λιγότερο από τρεις μήνες…

Κατά την προσωπική μας κρίση είναι εμφανές ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Αδειλίνη στην ουσία με την εντολή πειθαρχικής έρευνας “αδειάζει” την ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Άδωνις ως κομματάρχης προωθεί τους… εκλεκτούς του

Τον ρόλο του κομματάρχη φαίνεται πως έχει αποφασίσει να παίξει ο Άδωνις Γεωργιάδης στις επικείμενες ευρωεκλογές.Αφού ο λαλίστατος υπουργός...

More Articles Like This