Η αισθητική κατάρρευση του Ναυπλίου

Must Read

Μια από τις ιερότερες και ιστορικότερες πόλεις της πατρίδας μας νοσεί βαριά από τη λέπρα του γκράφιτι. Οι μπαμπουίνοι με τα σπρέι καταστρέφουν ό,τι όμορφο υπάρχει στην πόλη, απλώς για να βάλουν την καλικατζούρα της υπογραφής τους και να καμαρώσουν με διαδικτυακές αναρτήσεις για τα κατορθώματά τους.

Η πόλη είναι μουτζουρωμένη παντού. Η πλατεία Συντάγματος, η παραλία, διατηρητέα κτίρια, νεοκλασικά, εκκλησίες και μνημεία, η παραλιακή ζώνη και το φρούριο της Ακροναυπλίας, πετρόκτιστα κτίσματα, ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης, τα βράχια δίπλα στη θάλασσα, όλα, παραδομένα στη λαίλαπα της βαρβαρότητας.

Κι ακόμα και από οικονομικής άποψης να το δει κάποιος, η ζημιά είναι τεράστια, μια και η υποβάθμιση του «τουριστικού προϊόντος» είναι προφανής και ενοχλεί ακόμα και τους πιο καλοπροαίρετους τουρίστες.

Ενας σημαντικός παράγων της πόλης του Ναυπλίου είπε για το χάλι που αντικρίζουν οι επισκέπτες: «Ουδείς νοιάζεται. Ούτε η δημοτική Αρχή ούτε η Αστυνομία ούτε οι βουλευτές της περιοχής. Και η πόλη βρομίζει ακόμα περισσότερο κάθε φορά που έρχονται πούλμαν γεμάτα με μαθητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων έρχονται έτοιμοι, με τα σπρέι ανά χείρας».

Ντροπή, ντροπή σε όλους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Καλησπέρα Είναι θλιβερό λυπάμαι πολύ για την όμορφη πόλη του Ναυπλίου
    Υπάρχουν μέθοδοι και υλικά για αφαίρεση των graffiti
    Βέβαια ο σεβασμός για τα μνημεία και την περιουσία των πολιτών καταδεικνύει έλλειψη παιδείας Ίσως με νομοθετικό πλαίσιο οι ανεξέλεγκτοι ..street artists να εντάσσονται σε πρόγραμμα καθαρισμού των επιφανειών

  2. Το υπόψη πρόβλημα με τα γκράφιτι είναι πλέον ένα τεράστιο πανελλαδικό πρόβλημα! Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να υπάρχει αυτό το χάλι!!! πραγματικά τρομακτική η υποβάθμιση του αστικού τοπίου στην Ελλάδα, κάτι που ούτως ή άλλως υπάρχει λόγω της αναρχης δόμησης! συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στους συνελληνες!!!!

  3. Τη μέγιστη αδιαφορία δείχνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι. Όταν δεν φροντίζουν τα ίδια τους τα σπίτια, ποιος θα φροντίσει; Το μυστικό είναι ένα: κάθε φορά που κάποιος βάρβαρος ασχημονεί με γκράφιτι το βάφεις αμέσως. 1, 2, 5, 10 φορές θα βαρεθούν και δεν θα τους ξαναδείς.

  4. Ίσως η προηγούμενη δημοτικά αρχή είχε το ενδιαφέρων της στην τουριστική προβολή της πόλης κ του Δήμου κ στην υλοποίηση των 100+ έργων που είχε σχεδιάσει για τη νέα δημοτική περίοδο χωρίς να υπολογίσουν τους ψηφοφόρους του Δήμου. Εάν μιλήσουμε για ντροπή δεν νομίζω ότι θα καταλάβουν τις ευθύνες τους

  5. Πόσο λυπάμαι που κατάντησε η δημοτική αρχή την πόλη που γεννήθηκα σε αυτό το χάλι ..αυτή η καταστροφή έγινε από το 2011 και μετά ..ο δήμαρχος του Ναυπλίου και οι υποτακτικοί του ασχολουντο μόνο με την πολιτική και όχι με την πόλη του Ναυπλίου ..που ήταν ένα διαμάντι ..
    Τους ενδιέφερε μόνο η προσωπική προβολή τους και η προβολή του κόμματος που τους τοποθετησε στην θέση αυτή ..όλοι έχουν ονοματεπώνυμο και πρέπει κάποτε να τους μαντρωσει η δικαιοσύνη ..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μυτιλήνη: 18χρονος πούλαγε ναρκωτικά σε δημοτικό πάρκο

Σε δημοτικό πάρκο στη Μυτιλήνη συνελήφθη ένας 18χρονος που διακινούσε ναρκωτικά.Στη σύλληψη προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της...

More Articles Like This