Χίος: Ιδιαίτερα αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας για τον φετινό ρουκετοπόλεμο – Ο φόβος των «αδέσποτων» βεγγαλικών

Οι «αδέσποτες» ρουκέτες και βαρελότα η μόνιμη ανησυχία των τοπικών Αρχών

Must Read

Χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν και φέτος στη Χίο, προκειμένου να παρακολουθήσουν το μοναδικό ανά τον κόσμο έθιμο του ρουκετοπόλεμου, το οποίο λαμβάνει χώρα το βράδυ της Ανάστασης στην κωμόπολη Βροντάδος.

Με βάση τα όσα αναφέρει ο τοπικός ιστότοπος politischios.gr, φέτος ο σχεδιασμός για τη διεξαγωγή του έγινε από την αρχή, ενώ αντικαταστάθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους τα σύρματα με τα οποία καλύπτονται τα σπίτια και οι ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής, ούτως ώστε ο φετινός ρουκετοπόλεμος να πραγματοποιηθεί με  όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια.

Όσον αφορά στη διεξαγωγή του εθίμου, οι δρόμοι για τους επισκέπτες θα κλείσουν στις 19:30, με την κυκλοφορία να διεξάγεται αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους. Στόχος, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης, Πέτρος Μαθιούδης, είναι οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί, ώστε να μπορούν να περνάνε ανεμπόδιστα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, όπως η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. Παράλληλα, πέραν των χορτοκοπών στα χωράφια πέριξ των δύο ενοριών, θα τοποθετηθούν επιπλέον λάστιχα ύδρευσης έξω από τις εκκλησίες, ενώ ο Δήμος θα διαθέσει πυροσβεστήρες σε όσους επιθυμούν να τους παραλάβουν για χρήση στα σημεία ρίψης ρουκετών.

Σύμφωνα, πάντως, με τον αντιδήμαρχο, ο μεγαλύτερος φόβος αφορά κυρίως στην περιοχή του οροπεδίου του Αίπους, για ενδεχόμενες πυρκαγιές από «αδέσποτες» ρουκέτες και βεγγαλικά.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This