Ερωτήματα για τις έξωθεν παρεμβάσεις

Must Read

Μετά τη μυστική σύσκεψη της 3ης Απριλίου, υπό την αιγίδα του ιδρύματος Friedrich-Elbert-Siftung του SDP, όπου οι παρόντες ανέλυσαν τους κινδύνους αλλά και τις μεθοδεύσεις αποφυγής της εξάπλωσης των «ακραίων», κατ’ αυτούς, πολιτικών κομμάτων στις ελληνικές ευρωεκλογές, έπεται και συνέχεια.

Τη συνέχεια ανέλαβε ο Γερμανός πρέσβης, στο πλαίσιο συνάντησής του, στις 16 τρέχ., με φοιτητές γερμανικών σπουδών. Παρότι το θέμα της συνάντησης ήταν οι ελληνογερμανικές σχέσεις, ο κ. Κιντλ αξιοποίησε την ευκαιρία για να προειδοποιήσει τους Ελληνες φοιτητές σχετικά με τους κινδύνους που εμφανίζει η τυχόν ψήφιση, στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, «ακραίων κομμάτων». Ο κ. πρέσβης θεώρησε περιττό να επεκταθεί στους λόγους της επικινδυνότητας αυτών των κομμάτων, καθώς τους εξέλαβε ως ευρέως γνωστούς. Οι έξωθεν αυτές παρεμβάσεις δημιουργούν εύλογα ερωτήματα:

• Καταρχάς, διερωτάται κανείς αν στις παραμονές ευρωεκλογών εμπίπτουν στις εν γένει απαιτήσεις της δημοκρατίας προσπάθειες επηρεασμού των ψηφοφόρων σχετικά με το τι δεν πρέπει να ψηφίσουν (και κατ’ αντιδιαστολή με το τι πρέπει). Τοσούτω μάλλον που οι παραινέσεις αυτές δεν προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα (που, ενδεχομένως, θα είχαν κάποιες δικαιολογίες), αλλά από εκπρόσωπο ξένης χώρας, η οποία θεωρεί δικαίωμά της να παρεμβαίνει και να προσπαθεί να επηρεάσει το δικό μας εκλογικό αποτέλεσμα.

• Κατά δεύτερο λόγο, τίθεται το ερώτημα τι ακριβώς επιδιώκουν αυτού του είδους οι παρεμβάσεις, υπέρ και κατά ελληνικών πολιτικών κομμάτων, που απευθύνονται και στη νεολαία και που εκτοξεύονται από εκπρόσωπο ξένης χώρας, που προφανώς δεν εκφράζει προσωπικές του απόψεις.

• Οι παρεμβάσεις αυτές, που αποκτούν ήδη σωρευτικό χαρακτήρα και που αποβλέπουν στη χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος στη χώρα μας, ποιους ευνοούν και εναντίον ποίων ακριβώς στρέφονται;

Τα ερωτήματα μοιάζουν με άλυτες εξισώσεις. Εκπληξη, επιπλέον, προκαλεί το γεγονός της ανυπαρξίας αντίδρασης της ελληνικής κυβέρνησης στις απανωτές, αλλά προς την ίδια κατεύθυνση, παρεμβάσεις ξένης δύναμης στην εθνική της κυριαρχία. Οτι αυτές οι προσπάθειες είναι σίγουρα αντιδημοκρατικές ουδείς, φυσικά, αμφιβάλλει. Ανεξήγητο, επίσης, παραμένει και το γεγονός ότι δεν παρέμβει ούτε η Ε.Ε., ιδιαιτέρως ευαίσθητη σε ανάλογες περιπτώσεις, προκειμένου να καυτηριάσει και να αποτρέψει αυτές τις εμφανώς ανορθόδοξες μεθοδεύσεις. Οι συχνά σπασμωδικές παρεμβάσεις στην πορεία προς τις ευρωεκλογές εξηγούνται, ωστόσο, από τις πανικόβλητες παραδοσιακές κυβερνήσεις, ενόσω παρακολουθούν τη ραγδαία επέκταση στην Ευρώπη και στην υφήλιο των νέων πολιτικών κομμάτων. Πράγματι, στο διάστημα των τελευταίων περίπου 20 ετών έκαναν την εμφάνισή τους νέα πολιτικά κόμματα με χαρακτηριστικά που διαφέρουν ουσιαστικά των αντίστοιχων παραδοσιακών, δεξιών, κεντρώων και αριστερών. Τα νέα αυτά κόμματα εκτοπίζουν σταδιακά τις παραδοσιακές κυβερνήσεις. Η γένεσή τους αποτελεί την αντίδραση στα δεινά που σώρευσε η παγκοσμιοποίηση στη μεσαία και τη χαμηλή κοινωνική τάξη, και απέναντι στα οποία τα συστημικά κόμματα παρέμειναν αδρανή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Πάντα σχολαστικότατοι και προειδοποιητικοί αυτοί οι γερμαναράδες..Αλλά και προνοητικοί..

    Κάποιοι ανάγωγοι λένε πως η μερσεντές ήθελε το μαξίμου για δυό χρόνια,για λειτουργία ως διαφημιστικού της σπότ,με τον πρωθυπουργό μας μέσα,να κάνει την μπαταρία,το σαλόνι,το και το πόρτμπαγκάζ στα νέα της τζιπάκια.

    ..Και πως η ελλ.κυβέρνηση,θα το εξετάσει λέει,αλλά μέχρι τότε,θα βάλει το σήμα της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας επάνω στην σημαία μας..
    Ψέματα βέβαια..
    Αλλοι λένε πως δεν ήταν για το μαξίμου η πρόταση της γερμ.εταιρείας..Για την βουλή ήταν..Και ο κάθε βουλευτής,από όλα τα κόμματα,θα κάνει κι από ένα εξάρτημα στο αμάξι..Από τζίπ και επιβατικά,μέχρι τροχόσπιτα και κινητά.
    Αλλος θα κάνει το καπό,άλλος το μπαρμπρίζ,άλλος το φανάρι..κ.ο.κ…
    Οι του σύριζα,θα κάνουν τις κρατικές πινακίδες για τα νησιά μας..
    Υπερπαραγωγή.
    Στο τέλος του σπότ,θα τραγουδάνε όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο του ρεχάγκελ.

    ..Φαιδρότητες βέβαια..Δεν κάθεται η μερσέντες ν ασχοληθεί με τέτοιους ..Κανάς Σκλαβενίτης,κανένας μασκούτης..Κανένας Μουρλά..Ισως.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα vouchers των παιδικών κατασκηνώσεων

Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2024» της...

More Articles Like This