Συνέδριο για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Must Read

Διάβασα ότι οργανώθηκε ένα συνέδριο από το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Τα επώδυνα γεγονότα και οι επιπτώσεις τους».

Η δεύτερη συνεδρία είχε θέμα «Δυνατότητες που υπήρχαν από ελληνικής και ελληνοκυπριακής πλευράς για αντίδραση στρατιωτική και πολιτική κατά των εισβολέων στις δύο φάσεις της εισβολής».

Καταρχήν, να διευκρινίσουμε ότι δεν υπήρξε α’ και β’ φάση της εισβολής, αφού οι Τούρκοι δεν συμμορφώθηκαν ουδέποτε με την ανακωχή της 22ας Ιουλίου και, ενώ οι Ελληνες δεν αντιδρούσαν, αυτοί συνέχιζαν να προωθούν τις θέσεις τους.

Όμως, ποιος μίλησε για τις στρατιωτικές δυνατότητες; Ένας καθηγητής Νεότερης Ιστορίας, ένα άλλος Διεθνών Σχέσεων, ένας τρίτος πάλι Σύγχρονης Ιστορίας και μετά πάλι ένας το ίδιο… Δηλαδή, για τις στρατιωτικές δυνατότητες μίλησαν καθηγητές άσχετοι με το αντικείμενο, οι οποίοι μπορεί να μη είχαν πάει καν στον Στρατό.

Ούτε ένας στρατιωτικός να μιλήσει για σχέδια, για έργα οχυρώσεως που είχαν εγκαταλειφθεί, για εφεδρεία που δεν υπήρχε και ποιος ήταν υπεύθυνος για αυτά κ.λπ.

Φαντάζομαι ότι στην επακολουθήσασα δεξίωση οι σύνεδροι θα συνέχαιραν εαυτούς και αλλήλους για την επιτυχία του συνεδρίου. Ομοίως τούς συγχαίρω και εγώ…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πώς θα κινηθούν σήμερα και αύριο τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Με τροποποιημένα δρομολόγια θα κινηθούν τόσο σήμερα, Τρίτη όσο και αύριο Τετάρτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς.Συγκεκριμένα, στα λεωφορεία και...

More Articles Like This