Οι βιρτουόζοι της κλάψας

Must Read

Αν κατορθώσουμε να δούμε τα δεδομένα ψυχρά και κατάματα, η ελληνόφωνη πολιτική τάξη έχει δημιουργήσει την απόλυτη αντίφαση.

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Από τη μια καμώνεται τη νόμιμη διαχειρίστρια πνευματικής, ενάρετης, γενναιότατης κληρονομιάς (Ελληνισμός με Μαραθώνες, Παρθενώνες, Θερμοπύλες, Κούγκι, Δερβενάκια κ.ά.) και από την άλλη κλαίγεται αδιάκοπα στους ξένους για τους Τούρκους που όλο θέλουν ν’ αρπάξουν και, αντί να σέβονται το Διεθνές «Δίκαιο», σέβονται μόνο την ισχύ και τα στρατιωτικά αποτελέσματα.

Επίσης, οι ίδιοι «μπροστάρηδες» κάθονται και παίρνουν στα σοβαρά και συζητούν με πρόσωπα όπως ο Κώστας Σημίτης των Ιμίων και του Οτσαλάν. Όλα τούτα φέρνουν στον νου τις σοβαρές προτάσεις χάραξης σύγχρονης εθνικής πολιτικής που έκανε το 1907 στο «Έκκλησις προς το Πανελλήνιον Κοινόν» ο ελληνολάτρης στοχαστής και λογοτέχνης Περικλής Γιαννόπουλος (1871-1910):

«Ο Αλέξανδρος αρχίζει την πραγματική ελληνική ιστορία. Ντροπή σας να συζητάτε με τον σκυλόφραγκο αν η Μακεδονική σας γη είναι δική σας γη. Και να τον πείσεις, δεν τον πείθεις τον ληστή. Ή μόνος του ή με σμπίρους βαλτούς θα προσπαθήσει να σας πάρει κάθε γη.Οι πολιτισμοί που σας έμαθαν οι δασκαλοτσούσιδες να προσκυνάτε μπρούμυτα σας καμπανίζουν κατάμουτρα με άγρια χαστούκια: Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ.
Και είναι ανήθικο και άσκοπο και το να σας δώσουν και το να δεχθείτε τι. Και να σας δώσουν, αν είστε σάπιοι, ο πρώτος δυνατός θα σας το πάρει. Το ηθικόν είναι, αν είστε σάπιοι, να σας ξεπατώσουν και καθαρίσουν τη γη.

Φυλάτε τη γη σας και την τιμή της, μόνο με σπαθί.

Πάψετε, σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες -αναφορατζήδες-, να εξευτελίζετε τη φυλή.

Πάψετε, παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το ΣΠΑΘΙ.

Τα πάντα στη ζωή -η φύσις το λέει- κατακτώνται με το ΣΠΑΘΙ. Και έτσι είναι και μόνο έτσι ΠΡΕΠΕΙ να είναι. […] Ελληνική φυλή, τι φωνάζεις; Μπήκαν κλέφτες στο μανδρί; Εάν σου βαστά, έμπα διώχτους». Κείμενο τόσο παλιό όσο επίκαιρο…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπόθεση Καλλιάνου: Έδωσαν χρήματα στον γιατρό και μετά του τα ζήτησαν πίσω – «Ο Άδωνις να πει την αλήθεια»

Ζούμε στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και κυβερνητικοί μαρτυράνε δίχως ξύλο τα κακώς κείμενα επί Μητσοτάκη! Δεν έχουν τέλος...

More Articles Like This