Τα μαθήματα από το Μόναχο του ’38

Must Read

Δεν ξέρω αν θυμάστε τι έγινε στο Μόναχο, στις 30 Σεπτεμβρίου 1938. Ο Αδόλφος βρυχάτο σχεδόν καθημερινά πόσο τον στένευαν στις μασχάλες τα σύνορα της Γερμανίας που επέβαλλε η Συνθήκη των Βερσαλλιών.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Ήθελε να ενώσει την Αυστρία με τη Γερμανία και, παραβιάζοντας τη Συνθήκη Ειρήνης των Βερσαλλιών λίγους μήνες νωρίτερα, στις 12 Μαρτίου, η Βέρμαχτ πέρασε τα σύνορα και έγινε δεκτή με λουλούδια και σημαίες με τη σβάστικα από τους Αυστριακούς. Γιατί, θυμίζω, τα μεγάλα εγκλήματα της Γερμανίας και της Τουρκίας είχαν παλλαϊκή συμμετοχή-συνενοχή. Τις δύο άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, τη Γαλλία και την Αγγλία, τις διοικούσαν τότε δύο πολιτικά σπιθαμιαίοι πουρκουάδες, σαν τον Σημίτη σε φραγκική και εγγλέζικη εκδοχή, ο Νταλαντιέ και ο Τσάμπερλεν. Και οι δύο πίστευαν στη θεωρία εξημέρωσης του θηρίου.

Πήγαν λοιπόν στην περίφημη Διάσκεψη του Μονάχου, με πρωτοβουλία του Μουσολίνι και κρυφό μαέστρο τη Γερμανία, υποτίθεται για να αποτρέψουν πόλεμο μεταξύ Γερμανίας και Τσεχοσλοβακίας. Εκεί, έχοντας αποκλείσει τους Τσέχους, υπέγραψαν την ομώνυμη Συμφωνία του Μονάχου, με την οποία κυνικά τάιζαν το γερμανικό θηρίο με τη Σουδητία, επιτρέποντας την προσάρτησή της από το Βερολίνο και στην ουσία μετατρέποντας όλη την Τσεχία σε ναζιστικό προτεκτοράτο, ενώ τη Σλοβακία τη μετέτρεψαν σε χωριστό προτεκτοράτο με δικτάτορα έναν πάστορα.

Δειλοί και ανόητοι, ο Γάλλος και ο Άγγλος πρωθυπουργός πίστευαν πως έτσι θα εξασφάλιζαν ειρήνη. Μνημείο πολιτικής βλακείας, έλλειψης ιστορικής γνώσης και ενδοτισμού το φιλμ των Επικαίρων της εποχής, με τον ηλίθιο Τσάμπερλεν, μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο, να κουνάει το κωλόχαρτο της συμφωνίας -στην ουσία, το πιστοποιητικό θανάτου της ελεύθερης Τσεχοσλοβακίας-, φωνάζοντας «I brought peace», ήτοι «Έφερα ειρήνη».

Στη συνέχεια, το κράτος-συμμορία του Αδόλφου φώναξε στην «Αετοφωλιά», στο θέρετρο του Χίτλερ στις Άλπεις, τον δυστυχή Τσεχοσλοβάκο πρόεδρο Χάχα. Δεν του ανακοινώθηκε απλά η συμφωνία, αφού, για να «ψαρώσει», πέρασε από ένα άγημα δίμετρων SS, αντιμετώπισε ένα μπαράζ απειλών και εκβιασμού, έναν συνδυασμό ψυχολογικής και απειλές σωματικής βίας. Τον πίεζαν να υπογράψει την παράδοση της χώρας του, λέγοντάς του πως αλλιώς σε λίγο η Λουφτβάφε θα ισοπέδωνε την Πράγα.

Η Τσεχοσλοβακία είχε ένοπλες δυνάμεις που θα μπορούσαν να προβάλουν ικανή αντίσταση. Ο Χάχα όμως, αντάξιος του επιθέτου του, αφού κατέρρευσε ψυχολογικά και σωματικά, υπέκυψε. Με εντολή του, ο στρατός της Τσεχοσλοβακίας, ενώ ο γερμανικός στρατός περνούσε τα σύνορα, έμεινε κλεισμένος στα στρατόπεδα! Τη συνέχεια τη γνωρίζετε σίγουρα.

Η «ειρήνη» του Τσάμπερλεν και του Νταλαντιέ ήταν έξι χρόνια ανελέητος Παγκόσμιος Πόλεμος, που περιελάμβανε τη Γενοκτονία του Εβραϊκού Έθνους και σφαγές άλλων Εθνών σε πρωτοφανή κλίμακα. Με αφορμή κάτι τουρκολάγνες πρωτοβουλίες του Μπουτάρη, είχα γράψει στη «δημοκρατία» για ένα άγνωστο στους πολλούς γεγονός.

«Ο Falih Atay ήταν Τούρκος συγγραφέας και δημοσιογράφος με σημαντική επιρροή, στενά συνδεδεμένος με τον Κεμάλ Ατατούρκ και τους επιγόνους του. Τα απομνημονεύματά του, με τίτλο ‘’Ηankaya’’, δημοσιεύτηκαν το 1961. Στη σελίδα 319 ο Atay αναφέρει:

“Στα πεντηκοστά του γενέθλια επισκεφθήκαμε τον Χίτλερ με μια τουρκική αντιπροσωπία. Ο Χίτλερ, κατεχόμενος από τη μανιακή υπερηφάνεια του, είπε: Ο Μουσταφά Κεμάλ (…) ο Mussolini ήταν ο πρώτος του μαθητής κι εγώ [ο Χίτλερ] είμαι ο δεύτερος μαθητής του.

Αυτά είπε ο ίδιος ο Αδόλφος στον Atay και στα άλλα μεμέτια τον Απρίλιο του 1939. Την 1η Σεπτεμβρίου του 1939 όμως, με τη γερμανική εισβολή στην Πολωνία, θα ξεκινούσε το τρομερότερο αιματοκύλισμα που είδε η ανθρωπότητα».

Η Τουρκία, το κράτος-συμμορία, που είτε με πηλήκιο είτε με ισλαμική ατζέντα συνεχίζει τη ληστρική επιθετική πολιτική του πρωτοφασιστικού κεμαλισμού, είναι μια ναζιστική Γερμανία που δεν ηττήθηκε, που δεν τιμωρήθηκε ποτέ για τις Γενοκτονίες των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Ασσυρίων. Εισέβαλε στην Κύπρο, κατέχει παράνομα το 38%. Αφού υποστήριξε τους ισλαμιστές τρομοκράτες και συνέπραξε στην απόπειρα διάλυσης της Συρίας, συνεχίζοντας τη Γενοκτονία των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, για την οποία, όπως και στην Αφρική, ΔΕΝ μιλά κανείς, εισέβαλε και η ίδια στη Συρία, κάνει εθνοκάθαρση σε βάρος των Κούρδων.

Παράλληλα διατυπώνει απειλές κατά του Ισραήλ, των ίδιων των ΗΠΑ, αναμειγνύεται στρατιωτικά στη Λιβύη, ενώ έχει κλιμακώσει σε σημείο βρασμού την επιθετικότητα προς εμάς και την Κύπρο.

Διάβασα λοιπόν με έκπληξη τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη και άλλων, που με απλά λόγια λένε πως δεν θα ζητήσουμε κυρώσεις! Δεν θα κάνουμε τίποτα. «Τις κρατάμε κάβα» λένε «για την περίπτωση που θα υλοποιήσουν τις απειλές». Δηλαδή, αν πάνε έξω από την Ιεράπετρα και τρυπήσουν, μαζί με πολεμικά τους, οι Μεμέτηδες, εμείς τότε θα ζητήσουμε… κυρώσεις; Π.χ., ευρωπαϊκό εμπάργκο στον παστουρμά; Αυτοί θα κάνουν πράξεις κι εμείς θα μαζεύουμε διεθνή κωλόχαρτα;

Ο Τσόρτσιλ, νομίζω, είχε πει πως όποιος δέχεται την ατίμωση για να αποφύγει τον πόλεμο θα υποστεί και την ατίμωση και τον πόλεμο. Εύχομαι όλα αυτά να είναι κάποιο είδος κατενάτσιο, ώστε να προετοιμαστούμε, να αυξήσουμε την πολεμική ισχύ και τις συμμαχίες μας, για να απαντήσουμε με πράξεις σε τυχόν απόπειρα τετελεσμένων.

Αλλιώς, όποιοι νομίζουν πως υπάρχει τρόπος επιβολής της υποταγής και του ταΐσματος του θηρίου με ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, επειδή θα φτιάχνουν ηττοπαθή πάνελ στα κανάλια των νέων νταβατζήδων και θα κανοναρχούν, ως άλλοι Λογοθετόπουλοι και Πεσμαζόγλου, τον λαό περί σωφροσύνης, να σκάψουν βαθύ λάκκο για να μπουν.

Κάποιοι πήγαν στο Μόναχο, εμείς πήγαμε στο «731»…

*Δικηγόρος – πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ,

www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανοιξιάτικος ο καιρός με 26 βαθμούς Κελσίου – Λίγες μπόρες σε δυτικά και βόρεια

Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις κατά τόπους...

More Articles Like This