Εις μνήμην πατρός Γεωργίου Μεταλληνού

Must Read

Mαύρο το άγγελμα του θανάτου του. Δεν περιγράφονται εύκολα με λόγια τέτοιες προσωπικότητες.

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η καρδιά είναι μικρή για να χωρέσει τη θλίψη της απώλειάς τους. Πλουτίζουν οι ουρανοί με ψυχές αγνές και όμορφες, με νόες λαμπρούς, και φτωχαίνει ο κόσμος μας, που γίνεται εύκολος για κάποιους στο υλικό πεδίο και αφόρητος στο ψυχικό – πνευματικό.

Δεν συνηθίζω την αυτοαναφορικότητα στην αρθρογραφία, διότι τη θεωρώ έμμεσο ή άμεσο κομπασμό και κούφια, ανούσια επίδειξη. Ούτως ή άλλως, οι ζωές των δημοσιογράφων, δημοσιολόγων και λοιπών ομοτέχνων, αφού βρίσκονται -κατά κανόνα- εκτός φυσικού περιβάλλοντος και είναι εγκιβωτισμένες σε τσιμεντένιες, άχαρες και άμορφες πόλεις, δεν έχουν κάποια ξέχωρη ομορφιά άξια μνημονεύσεως.

Όμως στην υπόθεση του αξέχαστου παπα-Γιώργη Μεταλληνού δεν μπορώ να αποφύγω το πρώτο ενικό πρόσωπο. Ήταν φίλος μου, πνευματικός καθοδηγητής και φωτοδότης, και δεν δύναμαι να έχω ουδέτερο τόνο, τάχα αμερόληπτο. Μια συζήτηση μαζί του μπορούσε να απαλύνει ψυχικά άλγη που φαντάζουν αγιάτρευτα. Η κοινωνία πνεύματος που γινόταν κατορθωτή με αυτόν τον σπάνιο άνθρωπο μετουσιωνόταν σε αγωγό, απ’ όπου περνούσε το φάρμακο του Θείου Λόγου, το οποίο θεράπευε ορθάνοιχτες ψυχικές πληγές.

Δύσκολα μπορούσα να απαντήσω στην απορία μου αν η οξύτητα της κρίσης του και η ικανότητά του να διακρίνει το σωστό από το εσφαλμένο, το καλό από το κακό (η δεύτερη μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο είδος μετά την εύρεση νοήματος ζωής) ήταν δώρα του Θεού που τα είχε από κούνια ή αν ήταν αποτελέσματα της απίστευτα εκτεταμένης και βαθιάς παιδείας που επιδίωξε να λαμβάνει ως το τέλος της ζωής του και λόγω της ακλόνητης πίστης του στον Χριστό.

Το γεγονός ότι διάβαζε τα άρθρα μου με κολάκευε αφάνταστα και κάθε φορά που δυσκολευόμουν σε κάτι ή ένιωθα κόπωση που μπορούσε να οδηγήσει σε προχειρότητες και ανοησίες σκεφτόμουν «πρόσεχε, σε διαβάζει κι ο πατήρ Μεταλληνός». Δύσκολη θα είναι η ζωή δίχως τις συμβουλές, τα παρηγορητικά και ενθαρρυντικά λόγια του και τις ευχές του. Αιωνία ας είναι η μνήμη του υπέροχου Ρωμηού ιερέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου – Μαζί της ο Σπύρος Μαρτίκας

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του Σπύρου Μαρτίκα. Ο φωτογραφικός φακός της «Espresso» εντόπισε το πολυσυζητημένο...

More Articles Like This