Είχαν και το θράσος να μας νουθετούν!

Must Read

Ήρθαν στην πατρίδα μας με λυμένα τα ζωνάρια για να επιβάλουν την τάξη στους τεμπέληδες Έλληνες.

  • Από τον Δημήτρη Ριζούλη

Μας είπαν ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας και δεν ακολουθούσαμε βασικούς κανόνες που ισχύουν σε όλο τον δυτικό κόσμο. Μας ανάγκασαν να πειθαρχήσουμε σε σειρά παράλογων μέτρων και εφάρμοσαν στις πλάτες μας κάθε είδους πειράματα. Απαίτησαν την προώθηση μεταρρυθμίσεων και ως τέτοιες εννοούσαν όλες τις νεοφιλελεύθερες ιδέες που καταστρέφουν την οικονομία προς όφελος της αγοράς και κυρίως των πολυεθνικών.

Επί δέκα χρόνια μάς βασάνισαν, υποτίθεται, για το καλό μας. Αν και παραδέχτηκαν εκ των υστέρων ότι έκαναν σοβαρότατα λάθη, ουδέποτε διόρθωσαν τις πολιτικές τους, ούτε μας αποζημίωσαν με κάποιον τρόπο. Μάλιστα, ακόμα και τώρα επιμένουν στα ίδια λάθη, όπως η μείωση των μισθών και των συντάξεων.

Παρά τη ραγδαία φτωχοποίηση και τα οικονομικά εγκλήματα, που οδήγησαν σε απόγνωση μεγάλο μέρος της κοινωνίας, υπάρχουν ακόμα Έλληνες που τους υποστηρίζουν. Είτε επειδή ξέχασαν γρήγορα είτε επειδή έχουν τα χαρακτηριστικά του ευρωλιγούρη, που έλεγε και ο αείμνηστος Χριστόδουλος. Συνέλληνες, συμπολίτες και συμπατριώτες μας υποστηρίζουν ότι η πατρίδα μας δεν τιμωρήθηκε ασκόπως εξαιτίας των παιχνιδιών που παίχτηκαν στις πλάτες μας και πιθανότητα στο πλαίσιο της ευρύτερης αποδυνάμωσής μας και για εθνικούς λόγους.

Δεν αντιλήφθηκαν την εκδικητικότητα των Γερμανών, που ως άλλοι ναζί (με μπροστάρη τον ανεκδιήγητο Σόιμπλε) ήθελαν να αφήσουν καμένη γη για να δώσουν ένα καλό μάθημα σε όλους τους ανυπάκουους λαούς.

Βεβαίως, ακόμα και υπουργοί παίζουν σε αυτό το παιχνίδι. Προ ημερών ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι ήρθε η ώρα οι Γερμανοί να δρέψουν τους καρπούς των πράξεών τους. Δηλαδή να μαζέψουν και τα τελευταία λάφυρα! Αν αυτά υποστηρίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες χωρίς να ντρέπονται, φαντάζεστε τι μπορεί να σκέφτεται ένας απλός άνθρωπος, π.χ. ψηφοφόρος του Αδώνιδος…

Η ιστορία, όμως, έχει γραφτεί και δεν σβήνει, όσο κι αν το προσπαθούν οι γνωστοί πρόθυμοι. Αυτοί που μας έλεγαν ότι είναι ευλογία η τρόικα γιατί μας αναγκάζει να λάβουμε απαραίτητα και αυτονόητα μέτρα που δεν ήμασταν ικανοί να νομοθετήσουμε μόνοι μας.

Όμως, όλοι αυτοί που ωραιοποιούσαν τη Γερμανία και μας την παρουσίαζαν ως τη χώρα πρότυπο που θέλει να μας συνετίσει κάτι ξέχασαν. Την αλήθεια…

Αφήνω στην άκρη όλα τα άλλα (μίζες, νόμιμες δωροδοκίες, διαφθορά με τις ευλογίες του Βερολίνου, προστασία λαμόγιων κ.λπ.) και στέκομαι μόνο σε ένα. Φρέσκο. Αυτές τις μέρες στη Γερμανία ξέσπασε πραγματική επανάσταση. Ο λόγος; Επειδή το κράτος προσπαθεί να αναγκάσει τις επιχειρήσεις να κόβουν αποδείξεις. Ναι, καλά διαβάσατε. Στη Γερμανία, που μας κουνά επί χρόνια το δάχτυλο, δεν κόβουν απόδειξη, εκτός κι αν το ζητήσει πελάτης. Και το μαύρο χρήμα πάει κι έρχεται. Υπολογίζεται, μάλιστα, σε δεκάδες δισ. ευρώ! Όλη η οικονομία τους στηρίζεται σε αδήλωτα εισοδήματα και στο κλέψιμο της Εφορίας.
Δεν τα λέω εγώ, αλλά τα σχετικά ρεπορτάζ.

Τώρα, λοιπόν, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει υποχρεωτική την έκδοση αποδείξεων και οι πάντες είναι έξαλλοι. Φανταστείτε! Ακόμα κι αυτό το αυτονόητο μέτρο, που ίσχυε στην Ελλάδα πολύ πριν από τα Μνημόνια, δεν το έχουν καν νομοθετήσει.

Ένα κράτος που μας παριστάνει το πρότυπο της δυτικής οικονομίας έχει αναγάγει σε επιστήμη την κλεψιά και τώρα τρέχει να διορθώσει τα αδιόρθωτα. Ε, ρε, Μνημόνιο που τους χρειάζεται, αυτούς που μας παρέστησαν και τους δασκάλους αλλά ήταν τελικά καθηγητές της απάτης και της κλεψιάς.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πτυχή. Ότι όλα αυτά τα μέτρα που μας επέβαλαν ήταν προσχήματα για να μειώσουν την εθνική μας ανεξαρτησία και να αποδυναμώσουν τις αντιστάσεις μας. Τα βλέπουμε τώρα στην κρίση με την Τουρκία, όπου βγαίνουν στη φόρα οι δυσλειτουργίες που προκάλεσαν τα Μνημόνια. Έλλειψη ανταλλακτικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, κακή συντήρηση εγκαταστάσεων, ανεπάρκεια σε σύγχρονα όπλα κ.λπ. Ασφαλώς αυτή ήταν μια βασική αιτία της τιμωρίας μας, μαζί με τη διασπάθιση του πλούτου μας, μέρος του οποίου πωλήθηκε τζάμπα ή δεσμεύτηκε.

Εν όψει της νέας χρονιάς, ας ευχηθούμε μόνο αυτό. Ποτέ ξανά να μη βάλουμε πάνω από το κεφάλι μας κανέναν ξένο αφέντη ή ψευδοσωτήρα.

Την επόμενη φορά να πετάξουμε στη θάλασσα πρώτα τους προδότες Έλληνες που θα μας τους φέρουν και στη συνέχεια τους αποικιοκράτες που θα προσπαθήσουν να μας συνετίσουν. Κακώς δεν το κάναμε ήδη. Τουλάχιστον να το πράξουμε την επόμενη φορά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This