Ανήκουμε στη Δύση

Must Read

Ήμουν από τους πρώτους, το 2018, που έδειξαν την άκρως παρεμβατική και επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα συμπεριφορά των Αμερικανών.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Με ξεδιάντροπο τρόπο, ο πρέσβης της Αμερικής Τζ. Πάιατ μπαινόβγαινε σε επίσημες συναντήσεις τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ήταν πρωθυπουργός ο Τσίπρας, όσο και στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς.

Προσπαθούσε (και τα κατάφερε, αφού η δική μας ηγεσία ήταν ενδοτική) να περάσει τη γραμμή των ΗΠΑ σε σχέση με το Σκοπιανό: Οι Γιάνκηδες επιθυμούσαν να κλείσει το θέμα με κάθε τρόπο, ώστε να μην υπάρχει πόλος έντασης στην περιοχή. Δεν κατανοεί ένας τόσο «φρέσκος» και πολυπολιτισμικός λαός σαν τους Αμερικανούς τις ευαισθησίες για τα προγονικά ιερά ενός αρχαίου και γηγενούς λαού, όπως είμαστε οι Έλληνες.

Το μόνο που είχαν στον νου τους ήταν να κλείσει το Σκοπιανό. Η εξέλιξη είναι γνωστή, οι πιέσεις του Πάιατ απέδωσαν, ο Τσίπρας υλοποίησε το εθνομηδενιστικό σχέδιο της Αριστεράς για χάρισμα του ονόματος της Μακεδονίας, ο κ. Μητσοτάκης λούφαξε, αφού ουσιαστικά πραγματώθηκε και το σχέδιο της δικής του οικογένειας (μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που να έχει το συνθετικό «Μακεδονία», όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο πατέρας του).

Όμως, με ιδιαίτερη λύπη είδα τις αντιδράσεις πολλών δεξιών στον «τερματισμό» του Πέρση Σουλεϊμανί από τον πρόεδρο Τραμπ. Έντονα αντιαμερικανικά συναισθήματα ξύπνησαν στα δεξιά, αρκετοί εκφράστηκαν πολύ πιο σκληρά και από αντικαπιταλιστές αριστερούς. Πολλοί δεξιοί απόρησαν για τη συγκεκριμένη πράξη και θεώρησαν ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνει η Αμερική.

Προφανώς παραβλέπουν τις ιδιαίτερα εχθρικές σχέσεις Ιράν – ΗΠΑ, ξεχνάνε την πρόσφατη επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία του Ιράκ με το σιγοντάρισμα του Σουλεϊμανί, λησμονούν τις συνεχείς απειλές του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης προς τον Τραμπ.

Ο Τραμπ ήταν ξεκάθαρος εδώ και ημέρες ότι θα αντιδράσει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο. Η Αμερική έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους Ανατολίτες και ακραία ισλαμιστές εχθρούς της ότι όποιος ενορχηστρώνει επιθέσεις εναντίον της Δύσης θα εντοπίζεται σε όποιο μήκος και πλάτος του πλανήτη κρυφτεί και θα τιμωρείται με σφοδρότητα και για παραδειγματισμό.

Στην ελληνική Δεξιά δεν ήμασταν ποτέ πολέμιοι της Δύσης, ούτε τρέφουμε αντιαμερικανικά αισθήματα, όπως έχει εγγενώς η Αριστερά. Εκτός από τα εσωτερικά θέματα της πατρίδας μας, όπως ανέφερα αρχικά, είμαστε παραδοσιακά εδώ και πολλές δεκαετίες δίπλα στους Αμερικανούς σε κάθε προσπάθειά τους να υπερασπιστούν τις αξίες του δυτικού μας πολιτισμού.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλιμακώνουν τις επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα οι ένοπλοι της Χαμάς

Με την συμπλήρωση 200 ημερών από την έναρξη του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου, η στρατιωτική...

More Articles Like This