14-8-2020

Η πολεμική τέχνη της επιβίωσης

Το ξύλο όντως βγαίνει από τον Παράδεισο, όταν το τρώνε εκείνοι που πρέπει να το φάνε

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ένας Αλγερινός συμμορίτης στο Πέραμα πήρε στο κατόπι ένα 12χρονο κοριτσάκι για να το βιάσει.

Μόλις χίμηξε στο υποψήφιο θύμα του, έφαγε το ξύλο της χρονιάς του. Εισέπραξε «μπουκέτα», που τον έριξαν… στο καναβάτσο και τελικά συνελήφθη από την Αστυνομία.

Το κοριτσάκι ονομάζεται Ιωάννα Διαμαντοπούλου και ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Γι’ αυτό μπόρεσε να αντεπεξέλθει επιτυχώς στη μεγάλη δοκιμασία που βρέθηκε στον δρόμο της και μετέτρεψε έναν θανάσιμο κίνδυνο σε είδηση, την οποία διάβασε με ευχαρίστηση το πανελλήνιο! Ο κακός -με το πρόσωπο νταούλι από το πρήξιμο- στα σίδερα της φυλακής και το παρ’ ολίγον θύμα άθικτο και ικανοποιημένο από την εξέλιξη.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Espresso» και τη Νάντια Αλεξίου, η Ιωάννα Διαμαντοπούλου, περιγράφοντας το περιστατικό, είπε: «Όταν με άγγιξε στο στήθος, αιφνιδιάστηκα και του έριξα μια κλοτσιά στο κεφάλι και δύο χτυπήματα με το χέρι. Ζαλίστηκε και έπεσε σε ένα αμάξι. Έβαλα τις φωνές, βγήκε η μαμά από το σπίτι και τον είδαμε να τρέχει με αίματα. Αν ήταν άλλο κοριτσάκι, δεν ξέρω πώς θα είχε εξελιχτεί. Η μάνα μου ήταν σε κατάσταση σοκ! Έπειτα από αυτό νιώθω πιο δυνατή. Σίγουρη για τον εαυτό μου».

Ηθικό δίδαγμα: Εγγραφείτε σε σχολές πολεμικών τεχνών και γράψτε και τα παιδιά σας. Οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια δεν λειτουργούν υπέρ των πολιτών, αλλά στέκονται απέναντί τους. Γεμίζουν τη χώρα με ντόπιους και ξένους «λύκους», τους οποίους ταΐζουν με τις σάρκες του λαού. Αντιμετωπίζουν με σκληρότητα τους νομοταγείς και χαϊδεύουν τους εγκληματίες με ποινικό κώδικα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Δεν μπορεί να περιμένει κάποιος οτιδήποτε καλό από την πολιτική τάξη. Μόνο ο εαυτός μας και οι οικείοι μας μπορούν να μας βοηθήσουν. Οπότε επιλέξτε ένα δυναμικό άθλημα, που ταιριάζει στο πρόγραμμα και στην ιδιοσυγκρασία σας, και ασχοληθείτε με αυτό όσο μπορείτε.

Ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίσετε ποτέ κάποιον κίνδυνο, αυτή η ενασχόληση θα σας ωφελήσει όσο δεν φαντάζεστε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ