Γραμμάτια της Ν.Δ. προς τον Βενιζέλο

Must Read

«O κ. Βενιζέλος δεν τελείωσε. Είναι πολιτικός με μεγάλο θεσμικό μέλλον…»

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Λέτε ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει το κληρονομικό χάρισμα να διαβάζει τα μελλούμενα στη γυάλινη σφαίρα ή στη σπάλα του αρνιού; Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε στις 2 Ιουνίου 2019. Σήμερα, έπειτα από επτάμισι μήνες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται ως βασικό «φαβορί» για να υπερισχύσει στην κούρσα για την απόφαση-πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Φυσικά, στην ελληνική πολιτική σκηνή δεν κυριαρχεί η σοφή διορατικότητα, αλλά η κυνική πραγματικότητα. Όταν ο κ. Λοβέρδος προχωρούσε στη συγκεκριμένη δήλωση, τις ημέρες που η Φώφη Γεννηματά «καθάριζε» τον κ. Βενιζέλο από το ΚΙΝ.ΑΛ. βάζοντας υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη, γνώριζε πολύ καλά ότι το «θεσμικό μέλλον» που προανήγγειλε ήταν ακριβώς το σενάριο το οποίο βλέπουμε να εξελίσσεται τούτες τις ώρες.

Με τη Νέα Δημοκρατία να γίνεται κυβέρνηση και το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας να μπαίνει για τα καλά στην πολιτική ατζέντα, το όνομα του Βενιζέλου μόνο έκπληξη δεν ήταν πως κάποια στιγμή θα… ξεπρόβαλλε ως φαβορί. Στην Ελλάδα ζούμε. Και δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί πραγματικά να μας εκπλήξει (θετικά) στην πολιτική.

Ουδείς μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Η Νέα Δημοκρατία έχει «γραμμάτια» στον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο «μίστερ PSI» ή «ο κύριος ΕΝΦΙΑ», αν προτιμάτε (και τα δύο σωστά, φυσικά), ήταν εκείνος ο οποίος αποτέλεσε το μεγαλύτερο στήριγμα του πρώην πρωθυπουργού ώστε να υλοποιηθούν το 2013 τα εφιαλτικά μνημονιακά «θέλω» των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

Τα αποθεματικά των Ταμείων βούλιαξαν, τα ελληνικά νοικοκυριά υποφέρουν ακόμη από τον ΕΝΦΙΑ, αλλά ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι έτοιμος να προταθεί για το κορυφαίο αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είπαμε: Τα «γραμμάτια» πρέπει κάποια στιγμή να εξοφλούνται…

Ο άνθρωπος που το 2007, όταν έχασε τις εκλογές το δυνατό τότε ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, έτρεξε πρώτος στο Ζάππειο και φώναξε «Είμαι εδώ!», με το πρόσωπό του να παραμορφώνεται στην ιδέα της εξουσίας, απέδειξε στη συνέχεια τι ακριβώς εννοούσε!

Ο άνθρωπος που μίλησε τον Ιούνιο του 2019 για «προδοσία» της Φώφης εναντίον του υπήρξε ο βασικός πρωταγωνιστής της ανατροπής ενός εν ενεργεία πρωθυπουργού!

Έριξε τον Παπανδρέου από την κυβέρνηση, εκπλήρωσε το όνειρό του να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου, ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Σαμαρά και εν συνεχεία «βούλιαξε» το άλλοτε κραταιό Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ένας πολύ σπουδαίος συνταγματολόγος (κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν), θεωρείται -διόλου άδικα- μία από τις πιο συστημικές πολιτικές προσωπικότητες στην ελληνική σκηνή τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Κάποτε χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν τη γνωστή ατάκα περί Δεξιάς, αλλά στη συνέχεια υπήρξε στην πράξη ένα από τα καλύτερα δεκανίκια της, όποτε τον χρειάστηκε. Η ιστορία, από το 2007 έως και σήμερα, έχει καταγράψει πάμπολλα αρνητικά, τα οποία ΔΕΝ πρόκειται να ξεχαστούν.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο με ατέλειωτες πολιτικές φιλοδοξίες. Δεν μπόρεσε να γίνει πρωθυπουργός, αλλά φαίνεται ότι είναι κοντά στην Προεδρία της Δημοκρατίας, εκφράζοντας πολύ περισσότερο στοιχεία της Νέας Δημοκρατίας παρά του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχεται. έστω κι αν ο τελευταίος θα στηρίξει, στην πλειονότητά του, μια επιλογή Μητσοτάκη στο πρόσωπο του Βενιζέλου. Άλλωστε, και το σημερινό ΚΙΝ.ΑΛ., πρώην ΠΑΣΟΚ, έχει εθισμό στην κωλοτούμπα και γοητεύεται από την εξουσία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οδηγοί πιάστηκαν στα χέρια στο κέντρο της Αθήνας – Ξυλοκόπησαν μέχρι και αστυνομικούς

Σκηνές... απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας. Ένας άγριος ξυλοδαρμός ανάμεσα σε δύο οδηγούς...

More Articles Like This