Πρόεδρο για τις γυναίκες, ρε γα…ώτο!

Must Read

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ο Γιώργος Χαρβαλιάς είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, εξειδικευμένος σε θέματα γεωστρατηγικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Σε διακήρυξη φεμινιστικής οργάνωσης και λιγότερο σε πρωθυπουργικό διάγγελμα παρέπεμπε η προχθεσινή on camera… απαγγελία του Κυριάκου μέσω της οποίας επιχείρησε να εξωραΐσει το αταίριαστο φινάλε σε ένα μακρόσυρτο, κακόγουστο και ασφαλώς αχρείαστο σίριαλ προεδρικών καλλιστείων.

  • Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Το βασικό προσόν της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας εξαντλείται στον προσδιορισμό του φύλου της. Ήρθε η ώρα να βάλουμε στο ύπατο αξίωμα γυναίκα, όπως σε λίγα χρόνια θα έρθει η ώρα να βάλουμε και έναν τρανσέξουαλ, απλά και μόνο για να μην υποεκπροσωπείται το είδος σε δημόσια αξιώματα. Κάπως έτσι, σύμφωνα με τον κύριο Μητσοτάκη, αποδεικνύουμε τον (εκ)πολιτισμό μας…

Καλό λοιπόν το παστίτσιο, αλλά ξαναζεσταμένο. Με ξεπερασμένες και υπεραπλουστευτικές θεωρίες γυναικείας χειραφέτησης που θα έκαναν τη Σιμόν ντε Μποβουάρ να καγχάσει από εκεί που βρίσκεται, δεν δικαιολογούνται πολιτικοί τακτικισμοί της δεκάρας. Αν θεωρείται εν έτει 2020… καινοτομία η τοποθέτηση μιας γυναίκας στην εξόχως διακοσμητική θέση πολιτειακού άρχοντα, φοβούμαι πως η πολιτική τάξη της χώρας έχει βιαστεί να μας στείλει στον μουσουλμανικό μεσαίωνα προτού ολοκληρωθεί ο εποικισμός της χώρας.

Οι γυναίκες, Κυριάκο παιδί μου, όπως μπορεί να γνωρίζεις και από την προσωπική σου εμπειρία, έχουν κατακτήσει επάξια την κυριαρχική θέση τους στην κοινωνία αυτής της χώρας από την εποχή του Περικλή. Ψηφίζουν από το 1934, προτού ακόμη δοθεί αυτό το δικαίωμα στη Γαλλία! Επομένως δεν χρειάζονται εσένα, ως πρωθυπουργό, για να συνδέσεις το όνομά σου με την αποκατάσταση της ισότητας των δύο φύλων στην Ελλάδα! Έλεος πια με τις φαιδρότητες και την υποκρισία.

Πάμε τώρα στην πολιτική ουσία. Ήταν η κυρία Σακελλαροπούλου «λαγός» που τράβηξε από το καπέλο ο Κυριάκος ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις τριών μηνών αβελτηρίας; Όχι. Ήταν μια λύση ανάγκης για να φαγωθεί ευσχήμως ο Παυλόπουλος λόγω της διαχρονικής εμπάθειας του κ. Μητσοτάκη στο πρόσωπό του. Το όνομά της είχε διαρρεύσει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο ως «βέλτιστη λύση», σε εντελώς διαφορετικές όμως συνθήκες από τις σημερινές.

Στη συνέχεια, και ενώ άρχισαν να πυκνώνουν τα σύννεφα της τουρκικής απειλής πάνω από το ανατολικό Αιγαίο, το εθνικοπατριωτικό προφίλ του Προκόπη άρχισε να μη φαίνεται και τόσο… γραφικό στην αυλή του Μαξίμου. Κάποιοι θεώρησαν δεδομένο ότι ο νέος Πρόεδρος πρέπει να έχει και περγαμηνές εμπειρίας στη διεθνή πολιτική σκηνή. Να μπορεί να πει δυο σωστά λόγια στις εθνικές επετείους, χωρίς να μπερδεύει το Έπος του ’40 με τον εθελοντισμό της Γιάννας και να μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο για να πάρει 3-4 ομολόγους του, in case of emergency, που λένε στο χωριό μου.

Ο Παυλόπουλος τουλάχιστον αυτά μπορούσε να τα κάνει. Γι’ αυτό και ο διάδοχός του «φωτογραφήθηκε» με τα ίδια χαρακτηριστικά. Αυτό άφησε να διαρρεύσει το ίδιο το πρωθυπουργικό περιβάλλον. «Ένεκα ιδιάζουσας ατμόσφαιρας, ξέρετε, θέλουμε Πρόεδρο που να σκαμπάζει και λίγο από διπλωματία», άφηναν να διαρρεύσει οι πρωθυπουργικοί αγιογράφοι.

Μέχρι που ο Κυριάκος άλλαξε ξανά γνώμη. Έκανε μια στροφή γύρω από τον εαυτό του, φλέρταρε για μια στιγμή με τον Βενιζέλο και ύστερα ξαναγύρισε στην επιλογή kinder bueno. Γυναίκα να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι…

Πολύ ωραία, λοιπόν. Γυναίκα είναι και ανώτατη δικαστικός. Τις θέσεις της για τα εθνικά θέματα τις ξέρουμε; Για το Λαθρομεταναστευτικό μήπως; Με ποιες συντεταγμένες θα κληθεί αύριο να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών; Με ποιο know how θας κληθεί μεθαύριο να μιλήσει με τον Πούτιν, τον Μακρόν και τον Ερντογάν;

Ναι, αλλά είναι εξαίρετη δικαστής, γέννημα θρέμμα των οικο-ζηλωτών του 5ου Τμήματος Συμβουλίου Επικρατείας που πασχίζουν για τις (εισαγόμενες) ανεμογεννήτριες και τη φωλιά του μαυροπετρίτη στη Φολέγανδρο, την ώρα που το Αιγαίο χάνεται. Του ίδιου ανώτατου δικαστηρίου που απεφάνθη ότι μαζί με τους πρόσφυγες κάθε ισλαμοκανίβαλος, αιτούμενος άσυλο, παίρνει δελτίο «ελευθέρας» μαζί με… οδοιπορικά για να διακινείται ανενόχλητος στην ελληνική επικράτεια.

Να σας πω και κάτι τελευταίο; Την κυρία δεν την ξέρω, όπως και οι περισσότεροι από εσάς. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να τη γνωρίσουμε. Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι ως κορυφαία δικαστής της χώρας πρότεινε την «πλήρη αθώωση λόγω αμφιβολιών» του Παπακωνσταντίνου για «τη λίστα Λαγκάρντ». Συγχωρέστε μου το επαγωγικό συμπέρασμα, αλλά δικαστής που υιοθετεί τέτοιου είδους αθωωτικό σκεπτικό για μια τόσο καραμπινάτη υπόθεση δεν είναι σόι. Καθόλου σόι… Εκτός κι αν εκεί εντοπίζει τον «ενωτικό» της ρόλο ο Κυριάκος…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ΕΛ.ΑΣ. έβαλε μπλόκο σε συγκεντρώσεις οπαδών ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι και για λόγους ασφαλείας

More Articles Like This