Η βεβήλωση βωμών και εστιών

Must Read

Η συντομοτέρα οδός στον ευδαίμονα βίο είναι η εφαρμογή των 147 δελφικών «εντολών», τις οποίες και αγνοούμε και παραβαίνουμε

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Δελφικά παραγγέλματα είναι συλλογή από σύντομες προτρεπτικές προτάσεις που ήταν χαραγμένες στον Ναό του Απόλλωνα στο Μαντείο των Δελφών. Αποδίδονταν στους 7 Σοφούς της Αρχαιότητας και συνολικά ήταν 147. Ένα από αυτά είναι: «Ξένος ων ίσθι». Αν είσαι ξένος, να συμπεριφέρεσαι όπως αναμένεται από τους ξένους. Αυτό που περιμένει κάποιος από τη συμπεριφορά ξένου σίγουρα δεν έχει σχέση με όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνόφωνη πολιτική τάξη, προσπαθώντας να τηρήσει κατά γράμμα τις οδηγίες που κατά καιρούς λαμβάνει από τον ξένο παράγοντα, έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους ξένους και απαιτεί από τον γηγενή πληθυσμό, επικαλούμενη τον ανθρωπισμό και τον νόμο (!), να χρηματοδοτήσει την καταστροφή του, μέσω της υπερφορολόγησής του, και να χειροκροτήσει τον αφανισμό του.

Ο ξένος δεν έρχεται εδώ για να ακολουθήσει το πνεύμα και το γράμμα των δελφικών παραγγελμάτων. Αν το έκανε αυτό, τότε δεν θα τολμούσε καν να παραβιάσει τον νόμο που απαγορεύει την άνευ αδείας είσοδο στην Ελλάδα. Πολύ ειρωνικό, πάντως. Τα αεροδρόμια φρουρούνται αυστηρά και δεν μπορεί να διαβεί από τις πύλες τους ούτε σπουργίτι χωρίς άδεια και οι θάλασσες έχουν παραδοθεί στον Ερντογάν για να παίζει με τις πλαστικές βαρκούλες του στο μέγα παίγνιο «Γαλάζια Πατρίδα».

Είμαστε οι νέοι που υποτίθεται ότι φυλάττουμε πίστη στο Σύνταγμα και στους νόμους της χώρας και θα πολεμήσουμε υπέρ βωμών και εστιών, αν αποπειραθεί κάποιος να τα βεβηλώσει, να τα λεηλατήσει. Αντί να κάνουμε το αυτονόητο, παρακολουθούμε αμήχανοι το πλιάτσικο ξένων σε ελληνικό τόπο. Οι πλούσιοι ξένοι ξηλώνουν τα πολλά διά των απαιτήσεων εξοφλήσεως δανειακών συμβάσεων και ουκ ολίγοι φτωχοί αλλοδαποί δεν έχουν αφήσει λίθο επί λίθου στα νησιά, στο κέντρο της Αθήνας και στα περισσότερα σημεία της ενδοχώρας.

Έχουμε καταντήσει να θεωρούμε αυτονόητο ότι στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δεν είναι εφικτό να είσαι βοσκός, αφού οι «πρόσφυγες» δικαιούνται να σου φάνε το κοπάδι και να μείνουν ατιμώρητοι για αυτό…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριάκος Βελόπουλος: Πρέπει να απολογηθεί και ο Μητσοτάκης για το έγκλημα των Τεμπών

Μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Στράτου Φαναρά, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Metron Analysis, ο Κυριάκος...

More Articles Like This