Παρασκευή 18/6/2021

Διαδικτυακό ψάρεμα κοκωβιού

Το ίντερνετ είναι χρήσιμο, αλλά ταυτόχρονα τυγχάνει και ένα απέραντο μποστάνι όπου φύονται παπάτζες. Ακολουθεί μία από τις πολλές…

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Αν σας έχει έρθει απειλητικό e-mail, με το οποίο γυρεύουν λεφτά για να μη δείξουν τις… ροζ στιγμές σας, αγνοήστε το. Ψάχνουν για κορόιδα. Ένα από τα πολλά απειλητικά e-mails που φτάνουν στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των χρηστών είναι το ακόλουθο, στο οποίο δεν πρέπει να δώσετε καμία σημασία:

«Γεια σου! Oπως ίσως παρατηρήσατε, σας έστειλα ένα email από τον λογαριασμό σας. Αυτό σημαίνει ότι έχω πλήρη πρόσβαση στη συσκευή σας. Σε παρακολουθώ λίγους μήνες τώρα. Το γεγονός είναι ότι είχατε μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό μέσω ενός site ενηλίκων που επισκεφθήκατε. Εάν δεν καταλαβαίνετε, θα σας εξηγήσω. Trojan Virus μου δίνει πλήρη πρόσβαση και τον έλεγχο σε έναν υπολογιστή ή άλλη συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να δω τα πάντα στην οθόνη σας, ενεργοποιήστε την κάμερα και το μικρόφωνο, αλλά δεν ξέρετε γι’ αυτό. Έχω επίσης πρόσβαση σε όλες τις επαφές σας και όλη την αλληλογραφία σας.

Γιατί το antivirus σας δεν εντόπισε κακόβουλο λογισμικό; Απάντηση: το κακόβουλο λογισμικό μου χρησιμοποιεί το πρόγραμμα οδήγησης, μπορώ να ενημερώσετε τις υπογραφές του κάθε 4 ώρες, έτσι ώστε antivirus σας είναι σιωπηλή. Έκανα ένα βίντεο που δείχνει πώς μπορείτε να ικανοποιήσετε τον εαυτό σας στο αριστερό μισό της οθόνης, και στο δεξί μισό βλέπετε το βίντεο που παρακολουθήσατε. Με ένα κλικ του ποντικιού, μπορώ να στείλω αυτό το βίντεο σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις επαφές σας στα κοινωνικά δίκτυα.

Μπορώ επίσης να δημοσιεύσετε την πρόσβαση σε όλα τα e-mail αλληλογραφία σας και αγγελιοφόρους που χρησιμοποιείτε. Αν θέλετε να το αποτρέψετε, μεταφέρει το ποσό της 950 € στη διεύθυνση Bitcoin μου (αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό, γράψτε στο Google: “Αγοράστε Bitcoin”). Η διεύθυνση Bitcoin μου (BTC πορτοφόλι) είναι: xxxxx. Μετά τη λήψη της πληρωμής, θα διαγράψω το βίντεο και δεν θα με ακούσετε ποτέ ξανά. Σας δίνω 50 ώρες (πάνω από 2 ημέρες) για να πληρώσετε. […] Δεν κάνω λάθη. Εάν διαπιστώσω ότι έχετε μοιραστεί αυτό το μήνυμα με κάποιον άλλον, το βίντεο θα διανεμηθεί αμέσως. Τις καλύτερες ευχές!»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ