Δειλοί και άβουλοι

Must Read

Το Λαθρομεταναστευτικό παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας. Επιμένω στον όρο «λαθρομεταναστευτικό», καθώς το φαινόμενο αυτό αφορά παράνομους μετανάστες, που μπαίνουν στη χώρα μας παράνομα, χωρίς να φέρουν τα νόμιμα έγγραφα, μέσα από μη νόμιμες εισόδους.

  • Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Το φαινόμενο αυτό ουδεμία σχέση έχει με τη μετανάστευση και αποτελεί προσβολή να ταυτίζονται οι παράνομοι μετανάστες με τους πραγματικούς μετανάστες, που φέρουν μαζί τους όλα τους τα έγγραφα όταν ταξιδεύουν νόμιμα σε μια χώρα και που είθισται να μεταναστεύουν είτε για να εργαστούν είτε για να σπουδάσουν.

Ουδεμία σχέση έχει δε με «Προσφυγικό», όπως αποκαλείται από ΜΜΕ και πολιτικούς, καθώς πλέον έχει αποδειχθεί ότι οι πρόσφυγες είναι ελάχιστοι. Ως εκ τούτου, τα επιχειρήματα περί εγγράφων που απωλέσθησαν εν μέσω βομβαρδισμών είναι απλώς φαιδρά, ειδικά όταν το μόνο που φαίνεται να διασώζεται από τις βόμβες εντελώς άθικτο είναι το πανάκριβο κινητό για να βγάλει selfie μόλις φτάσει στα ελληνικά παράλια.

Η νέα κυβέρνηση φαίνεται ότι συνεχίζει την πολιτική της προηγούμενης στο θέμα αυτό, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αισθάνεται εξαπατημένος, καθώς δεν την ψήφισε για να γεμίσει την Ελλάδα Μόριες, για να γεμίσει ξενοδοχεία και διαμερίσματα με λαθρομετανάστες που βαφτίζει πρόσφυγες και για να κυβερνά αυτόν τον τόπο η Υπάτη Αρμοστεία και όχι η εκλεγμένη κυβέρνηση.

Η Ελλάδα βράζει και, όπως φαίνεται, οι Έλληνες δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι -και καλώς δεν είναι- να συναινέσουν σε στρατηγικές αποσυμφόρησης των νησιών και συμφόρησης της ηπειρωτικής Ελλάδας. Διότι η λύση δεν είναι να μεταφέρεις παράνομους πληθυσμούς από εδώ και από εκεί, πολλαπλασιάζοντας τις εστίες προβλημάτων.

Άκουσα τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη να λέει ότι τους είχαν υποσχεθεί ότι θα μεταφέρουν 20.000 άτομα από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, κάτι που δεν έγινε. Κάποιοι αφελείς, για να το πω ευγενικά, πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να μετακομίσουν μια πόλη, με πληθυσμό ετερόκλητο, σε περιοχές της Ελλάδας, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Λες και η ενδοχώρα, όπως λένε, είναι τίποτε ακατοίκητες στέπες ή έρημος που κατοικείται από φυλές οι οποίες θα πάρουν το αντίσκηνό τους και θα πάνε πιο πέρα για να κάνουν χώρο για τους νέους κατοίκους.

Φυσικά, βρέθηκαν μπροστά σε μεγάλες αντιδράσεις και έβαλαν φρένο. Έτσι, τώρα βρίσκονται εγκλωβισμένοι ανάμεσα στην οργή του κόσμου και σε όσα έχουν συνεννοηθεί με υπάτους και ΜΚΟ, οι οποίοι διαχειρίζονται και τα δισεκατομμύρια της λαθρομετανάστευσης.

Το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο με διαβουλεύσεις και ταξιδάκια των συντονιστών, υπερσυντονιστών και αρμόδιων υπουργών. Πιο επίκαιρος από ποτέ ο στίχος του Βάρναλη, ελαφρώς παραφρασμένος: «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουνε, ίσως, κάποιο θάμα!»

*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκσυγχρονισμός των συστημάτων αεράμυνας για αντιμετώπιση νέων απειλών με σχεδιασμό και λιγότερα λόγια

Η νέα και αναδυόμενη απειλή των drones έχει κεντρικό ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπου οι επιθέσεις με drones...

More Articles Like This