Ζητούνται καθηγητές για ΕΠΑ.Λ.

Must Read

Θα προτιμηθούν φιλόλογοι πεπειραμένοι στις πολεμικές τέχνες (από 2 νταν και πάνω) και ανθεκτικοί στο ανελέητο κλοτσομπουνίδι

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Τι σημαίνει αξιολόγηση των καθηγητών; Ότι τραμπούκοι σαν τον αρκουδόμαγκα του ΕΠΑ.Λ. που απειλούσε την καθηγήτριά του για να του σβήσει μια απουσία θα… βαθμολογούν τους καθηγητές τους και θα τους βάζουν μικρό βαθμό, διότι οι ταλαίπωροι μισθοδίαιτοι δεν μπορούν να επιβάλουν πειθαρχία στην τάξη!

Ναι, ακούστηκε κι αυτό ως μομφή από τους μαθητές προς την ταλαίπωρη γυναίκα, η οποία άκουγε τα εξ αμάξης από το «παιδί». Και οι υπόλοιποι μαθητές αντί να διαμαρτυρηθούν, τότε που έγινε το περιστατικό, για τη φρικτή κακοποίηση που υπέστη αυτή η γυναίκα, κατέλαβαν -έπειτα από έναν χρόνο από την τέλεση αυτής της αθλιότητας- το σχολείο για να μην τιμωρηθεί περαιτέρω ο οιονεί… νομπελίστας.

Τι σημαίνει τάξη ή κοινωνία ή κράτος χωρίς την υποχρέωση καταβολής κόστους για τις εσφαλμένες επιλογές και αμοιβής για τις ορθές; Κάτι σαν ζούγκλα, αλλά ακόμα χειρότερο. Στη ζούγκλα επικρατεί το δίκαιο του ισχυροτέρου – που, τέλος πάντων, αποτελεί άδικο κανόνα, αλλά κανόνα. Στο μεταπολιτευτικό και εκπασοκισμένο Γιουνανιστάν έχουμε κατορθώσει να φτιάξουμε κάτι σαν ζούγκλα, αλλά δίχως νόμους. Ο ισχυρότερος μπορεί να διαλυθεί από έναν ανίσχυρο που έχει κάποια πρόσβαση στην αριστερή Μπαχάλα-Βαλχάλα της αναξιοκρατίας και ο ευφυέστερος θα πνιγεί αβοήθητος σ’ έναν αστείρευτο ωκεανό πυκνής και υφάλμυρης βλακείας.

Στις ταινίες, όταν οι καταστάσεις εκφυλίζονται σε τέτοιον βαθμό ώστε τ’ αγγούρια να σηκώνονται και να βαράνε τον μανάβη, σκάνε μύτη (ξαφνικά κι από το πουθενά) τυπάδες σαν αυτούς της φωτογραφίας και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. Ούτε ο μανάβης βαράει τα αγγούρια γιατί θέλει να τα πουλήσει ούτε τα αγγούρια ξυλοφορτώνουν τον μανάβη διότι δεν αποκτούν τέτοια δικαιώματα.

Το μεταπολιτευτικό και εκπασοκισμένο Γιουνανιστάν είναι παράξενη ταινία. Για επική την προόριζαν (εκατομμύρια αντιστασιακοί επί χούντας), μετετράπη σε γκανγκστερική -και με τρομοκρατία και με μπόλικο έγκλημα του λευκού κολάρου- αλλά καταλήγει σε πικρή φαρσοκωμωδία, που θα έχει τραγικότατο τέλος, το οποίο δεν σκοπεύουν να παρακολουθήσουν αυτοί που το προκάλεσαν, οι πολιτικοί. Αυτοί θα την κοπανήσουν εγκαίρως.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση της ΑΔΑΕ: Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Η ΑΔΑΕ συνεδρίασε την Τετάρτη για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την μη ενημέρωση...

More Articles Like This