To λάθος του Αλέξη και το «μακριά από μένα» του Κυριάκου

Must Read

Και μόνο το γεγονός ότι η συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΙ έφθασε (στην κορύφωση της τηλεθέασης) το εντυπωσιακό 41.9% φανερώνει τη δίψα του κόσμου να την παρακολουθήσει. Προφανώς δεν έπιασε νούμερα «πρώτου Survivor» αλλά δεν είναι… Ντάνος ο Αλέξης!

  • Του Βασίλη Βέργη

Μόνο τυχαία δεν ήταν φυσικά η διάθεση του κοινού να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο μπρα ντε φερ. Εκτίμησή μου είναι πως δικαιώθηκε απόλυτα γι αυτή την επιλογή.

Εννοώ ότι κάθισε μπροστά στους δέκτες για να δει μία ΚΑΝΟΝΙΚΗ συνέντευξη και αυτό συνέβη. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, το οποίο έτσι κι αλλιώς στη χώρα που ζούμε «διαβάζεται» ανάλογα με την πλευρά του ποταμού που στέκεται ο καθένας. Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτή είναι η στυγνή (και διόλου τιμητική) αλήθεια. Εκείνο που γράφει το ταμπλό δεν αποτυπώνεται όπως ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι στο οποίο το σκορ είναι 2-0 ή 0-2 και… δεν αλλάζει.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όσοι ήθελαν να δουν «Ήττα του Τσίπρα στη συνέντευξη» είχαν προαποφασίσει την οπτική τους, όπως και όσοι ήθελαν να δουν «Νίκη του πρωθυπουργού σε εκτός έδρας ματς». Σε τούτο το παιχνίδι η «αντικειμενικότητα» είναι σαν την ενοχλητική μύγα. Τα υπόλοιπα, η γαρνιτούρα στο κυρίως θέμα με βάση τη συνέντευξη, είναι λεπτομέρειες, οι οποίες -όπως λένε και οι Αμερικανοί- δεν μπορούν να χαλάσουν μια ωραία ιστορία…

Η βραδιά, πάντως, μας έκανε σοφότερους στα εξής:

  • Κατέγραψε το σοβαρότατο λάθος του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός απέδειξε στον… εαυτό του πόσο μεγάλο «φάουλ» ήταν η απόφαση με την οποία επί ένα χρόνο είχε ουσιαστικά επιβάλλει εμπάργκο στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι στον ΣΚΑΪ. Πρωθυπουργός της δικής του επικοινωνιακής δυνατότητας (αυτό δεν το αμφισβητούν ούτε οι εχθροί του), «φυλάκισε» τις απόψεις της κυβέρνησης (του) πίσω από εφηβικές εμμονές, αφήνοντάς τις μακριά από το κατά τεκμήριο πιο δυνατό στον τομέα της ενημέρωσης τηλεοπτικό Μέσο. Δεν έκανε λάθος ο Τσίπρας που πήγε και μίλησε χθες δύο ώρες στον ΣΚΑΙ.Λάθος έκανε όλους τους προηγούμενους μήνες, όταν τα μεγάλα θέματα «έκαιγαν» κι εκείνος απαγόρευε στους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης να πηγαίνουν στον συγκεκριμένο σταθμό. Και αντιδημοκρατικό αλλά και αυτοκαταστροφικό ταυτόχρονα. Στο δίωρο της -επαναλαμβάνω- ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ συνέντευξης, ο Τσίπρας επιτέθηκε, αμύνθηκε, κέρδισε, έχασε, επιχειρηματολόγησε, άκουσε, αλλά πάνω απ΄όλα ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ.Πρωταγωνίστησε σε ένα μπρα ντε φερ όπως πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στην εξουσία και στον Τύπο, αφού είναι υποχρέωση του δημοσιογράφου να πηγαίνει «πρώτη δευτέρα» τον συνεντευξιαζόμενο, όχι να τον.. ρωτάει «είναι αλήθεια ότι είστε τόσο καλός όσο φαίνεστε;» Όλα όσα… μαζεμένα είπε μέσω του ΣΚΑΙ χθες στον κόσμο ο πρωθυπουργός, έπρεπε να έχουν ειπωθεί -άρα και να έχουν κριθεί- στην ώρα τους. Οταν συνέβαιναν. Επειδή όμως υπήρχε το απαράδεκτο «εμπάργκο» έπρεπε να «φάει» την κατραπακιά των Ευρωεκλογών ο κ. Τσίπρας για να το καταλάβει. Με ό,τι τούτο συνεπάγεται.

     

  • Αυτό που «κέρδισε» σε επίπεδο εντυπώσεων ο σημερινός πρωθυπουργός είναι ότι «δεν μάσησε». Οτι πήγε και έπαιξε τη μπάλα του σε ένα «εκτός έδρας ματς» όπως λένε οι περισσότεροι. Κάτι αντίστοιχο δεν είδαμε -και προφανώς δεν πρόκειται να δούμε- από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Γιατί δεν θέλει; Γιατί δεν μπορεί; Γιατί προτιμάει, έχοντας την τεράστια παρακαταθήκη του +9,5 των Ευρωεκλογών, να μην δώσει την παραμικρή ευκαιρία στην «απέναντι πλευρά»; Ο,τι κι αν ισχύει, τον κ. Μητσοτάκη σε αντίστοιχο μπρα ντε φερ με δημοσιογραφικό πάνελ το οποίο να «συμπαθεί» τον ΣΥΡΙΖΑ, και να προσπαθεί -ορθά, επαναλαμβάνω- να τον φέρει δημοσίως σε πολύ δύσκολη θέση, δεν θα τον δούμε. Είναι επιλογή. «Μακριά από μένα» λέει ξεκάθαρα με τη στάση του…

Από τις 8 Ιουλίου όμως, αν έχει εκλεγεί πρωθυπουργός -όπως φαίνεται τούτη την ώρα ως πιο πιθανό- θα αντιμετωπίσει το πραγματικό περιβάλλον των προβλημάτων της χώρας. Οπότε λίγη… προπόνηση νωρίτερα δεν θα έβλαπτε!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φοβερή κυβερνητική επιτυχία: Μετά τη συνάντηση για τα ΜΟΕ, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX!

Όχι μόνο δεν αποδίδει η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση με τους γείτονες, αλλά μάλλον μας έχουν πάρει και...

More Articles Like This